Ειδοποίηση απάτης: Το MetaMask προειδοποιεί τους χρήστες για παραπλανητικές φήμες για airdrop στις 31 Μαρτίου.

Ο πάροχος πορτοφολιών Web3 MetaMask έχει προειδοποιήσει τους χρήστες του για «ψευδείς φήμες» για υποτιθέμενο airdrop MetaMask, το οποίο φαίνεται να κάνει τον γύρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. 

Σύμφωνα με ένα tweet της 28ης Μαρτίου από την MetaMask, υπάρχουν “αρκετές φήμες που κυκλοφορούν” για ένα snapshot ή ένα airdrop του MetaMask στις 31 Μαρτίου.

«Αυτές οι φήμες δεν είναι μόνο ψευδείς, αλλά είναι και επικίνδυνες. Δημιουργούν ευκαιρίες για απατεώνες και phishers», προειδοποίησε η MetaMask.

Έχουν εντοπίσει έναν αριθμό λογαριασμών Twitter που υποτίθεται ότι σχετίζονται με το MetaMask ή με ένα διακριτικό airdrop MetaMask.

Ένας λογαριασμός Twitter που ισχυρίζεται ότι ανήκει στη MetaMask που συνδέεται με έναν ιστότοπο ηλεκτρονικού ψαρέματος

Στην ανάρτησή του στο Twitter, το MetaMask διέψευσε τις φήμες για επερχόμενο airdrop και προέτρεψε τους χρήστες να παραμείνουν σε επαγρύπνηση για ψεύτικους ιστότοπους τις επόμενες ημέρες.

Στιγμιότυπο οθόνης από ιστότοπο phishing που ισχυρίζεται ότι είναι MetaMask

Οι πρόσφατες φήμες μπορεί να συνδέονται με μια συνεδρία “fireside chat” με τον CEO της ConsenSys και συνιδρυτή του Ethereum Joe Lubin στο ETHDenver 2023 στις 14 Μαρτίου, ο οποίος επανέλαβε ότι η εταιρεία του “εργάζεται ενεργά για την αποκέντρωση” του MetaMask. Αργότερα φέρεται να επιβεβαίωσε ότι η ομάδα σκοπεύει να ξεκινήσει ένα διακριτικό.

Ο Lubin υπαινίχθηκε επίσης για πρώτη φορά ένα διακριτικό MetaMask σε ένα Tweet της 8ης Νοεμβρίου από το 2021, λέγοντας «Wen $MASK? Μείνετε συντονισμένοι.”

Ενώ το MetaMask έχει απομυθοποιήσει μια επικείμενη αεροπορική ρίψη, πολλές από τις απαντήσεις από την κοινότητα υποδηλώνουν  ότι εξακολουθούν να ελπίζουν ότι μπορεί να συμβεί μια αεροπορική πτώση, απλώς σε μεταγενέστερη ημερομηνία.

Η Cointelegraph επικοινώνησε με την ConsenSys για διευκρινίσεις σχετικά με το εάν υπήρχαν σχέδια για μελλοντικά airdrop, αλλά δεν είχε λάβει ακόμη νέα κατά τη στιγμή της δημοσίευσης.

Η δραστηριότητα στο MetaMask σχεδόν τριπλασιάστηκε μετά από τις φήμες, με τα δεδομένα από το DappRadar να δείχνουν ότι ο αριθμός των συναλλαγών στις 27 Μαρτίου έφτασε τις 21.460 από μια γραμμή βάσης περίπου 8.000.

Δραστηριότητα MetaMask από 27 Φεβρουαρίου έως 28 Μαρτίου. Πηγή: DappRadar

Το MetaMask είδε μια παρόμοια αναταραχή δραστηριότητας λόγω φημών για airdrop τον Νοέμβριο του 2021, μετά από πρόσφατα airdrop τόσο από την υπηρεσία ονομάτων Ethereum όσο και από την αναφορά του Lubin για ένα διακριτικό.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις Crypto ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: