Η Κένυα συνεργάζεται με το Ίδρυμα Venom του Αμπού Ντάμπι για την κατασκευή blockchain και Web3

Η κυβέρνηση της Κένυας έχει συνάψει συμφωνία με την πλατφόρμα blockchain Venom Foundation με έδρα το Άμπου Ντάμπι για την έναρξη ενός κόμβου blockchain και Web3 στην Αφρική.

Η σύμπραξη θα προσπαθήσει να συμβάλει στην προώθηση της καινοτομίας blockchain στους βασικούς τομείς της ηπείρου, όπως η χρηματοδότηση, η αλυσίδα εφοδιασμού, η γεωργία, οι επιχειρήσεις και το διασυνοριακό εμπόριο, σύμφωνα με την ανακοίνωση της 10ης Μαΐου.

Ο σχεδιαζόμενος κόμβος blockchain και Web3 θα χρησιμεύσει ως κεντρική πλατφόρμα για τις αφρικανικές εταιρείες τεχνολογίας και τους κυβερνητικούς φορείς, προωθώντας την ανταλλαγή γνώσεων και τη συνεργασία των ενδιαφερόμενων μερών.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Venom θα παρέχει εργαλεία και πόρους για να υποστηρίξει την Κένυα και άλλες αφρικανικές χώρες στον ψηφιακό μετασχηματισμό τους, συμπεριλαμβανομένων λύσεων που βασίζονται στο blockchain για τη διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας, το κτηματολόγιο, τα συστήματα ψηφοφορίας και τη συμβολαιοποίηση περιουσιακών στοιχείων.

Ο Moses Kuria, υπουργός επενδύσεων, εμπορίου και βιομηχανίας της Κένυας, δήλωσε ότι η συμφωνία δείχνει τη στάση της χώρας απέναντι στην τεχνολογία επόμενης γενιάς. Ο ίδιος πρόσθεσε: 

“Πιστεύουμε ότι η δημιουργία αυτού του κόμβου blockchain θα καταλύσει περαιτέρω καινοτομίες σε διάφορους κλάδους, ωφελώντας τους ανθρώπους μας τόσο σε εθνικό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο”.

Η Κένυα και η ευρύτερη Αφρική συνεχίζουν να γίνονται φυτώριο καινοτομίας, συμπεριλαμβανομένης της εφαρμογής της τεχνολογίας blockchain. Στην ήπειρο σημειώθηκε αύξηση 429% στις συμφωνίες blockchain, καθώς οι εταιρείες συγκέντρωσαν 474 εκατομμύρια δολάρια πέρυσι από 90 εκατομμύρια δολάρια το 2021, σύμφωνα με τα στοιχεία του CV VC. Τα στοιχεία προσθέτουν ότι οι αριθμοί αυτοί ξεπέρασαν τον παγκόσμιο μέσο όρο χρηματοδότησης, ο οποίος αυξήθηκε μόνο κατά 4%.

“Η Αφρική είναι ήδη πλούσια σε φυσικούς πόρους και ανθρώπινο κεφάλαιο”, δήλωσε ο CTO του Venom Foundation Christopher Louis Tsu. “Φέρνοντας την τεχνολογία blockchain επόμενης γενιάς στην ήπειρο, θα ενδυναμώσει τους ανθρώπους και θα βοηθήσει όχι μόνο την Κένυα αλλά και πολλά άλλα αφρικανικά έθνη να αξιοποιήσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία και να συμμετάσχουν ανταγωνιστικά σε νέες παγκόσμιες αγορές”.

Τον Ιανουάριο, το Venom Foundation, μαζί με τον διαχειριστή επενδύσεων Iceberg Capital, ανακοίνωσε ένα ταμείο ύψους 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων για εταιρείες Web3 και blockchain. Το επενδυτικό ταμείο θα επιδιώξει να προσελκύσει εταιρείες τεχνολογίας που θα χρησιμοποιήσουν την κλιμακούμενη, βασισμένη σε αποδείξεις blockchain λύση της Venom.

Αλλού, οι νομοθέτες στην Κένυα εισήγαγαν το νομοσχέδιο Finance Bill 2023, το οποίο επιδιώκει να φορολογήσει τις μεταφορές κρυπτογραφημάτων και nonfungible token (NFT). Η πρόταση, η οποία θα υποβληθεί σε πέντε γύρους ανάγνωσης, θα απαιτεί από τα εγγεγραμμένα ανταλλακτήρια κρύπτο και τις αγορές NFT να αφαιρούν το 3% της αξίας των μεταβιβάσεων που θα καταβάλλεται στην κυβέρνηση.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Πηγή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: