Η κατάργηση των Bitcoin Fees από την Binance εγείρει ερωτήματα σχετικά με πιθανούς παραλληλισμούς με την πτώση της αγοράς του Μαρτίου

Η Binance, ένας εξέχων παίκτης στο χώρο των ανταλλαγών κρυπτονομισμάτων, προέβη σε μια αξιοσημείωτη ανακοίνωση που θα μπορούσε ενδεχομένως να επηρεάσει την αγορά. Η απόφαση του ανταλλακτηρίου να αναθεωρήσει την πρωτοβουλία διαπραγμάτευσης Bitcoin με μηδενικό τέλος, η οποία προβλέπεται να τεθεί σε ισχύ στις 24 Αυγούστου, έχει προκαλέσει ανησυχίες σχετικά με την πιθανότητα να προκαλέσει μια πτώση της αγοράς παρόμοια με αυτή που παρατηρήθηκε τον Μάρτιο. Ο απόηχος μιας προηγούμενης πτώσης της αγοράς είναι αναμφισβήτητος, καθώς παραλληλίζεται με τα επακόλουθα της διακοπής του προγράμματος συναλλαγών με μηδενικό τέλος από την Binance νωρίτερα φέτος.

Σε επίσημο ανακοινωθέν, η Binance περιέγραψε λεπτομερώς τις επερχόμενες τροποποιήσεις στο πρόγραμμα συναλλαγών Bitcoin με μηδενική αμοιβή, οι οποίες πρόκειται να εφαρμοστούν από τις 7 Σεπτεμβρίου. Η βασική τροποποίηση περιστρέφεται γύρω από το ζεύγος συναλλαγών Bitcoin / True USD (TUSD) spot και margin. Προηγουμένως, οι συναλλασσόμενοι απολάμβαναν ένα περιβάλλον χωρίς τέλη τόσο για τους δημιουργούς όσο και για τους λήπτες όταν συμμετείχαν σε συναλλαγές BTC με ζεύγη TUSD. Ωστόσο, οι επικείμενες αλλαγές συνεπάγονται την εισαγωγή μιας τακτικής αμοιβής αποδέκτη, το ποσοστό της οποίας θα εξαρτάται από το επίπεδο VIP του χρήστη. Παρά την προσαρμογή αυτή, οι χρήστες θα συνεχίσουν να βιώνουν απαλλαγή από τα τέλη για τις συναλλαγές maker εντός του ζεύγους συναλλαγών spot και margin BTC/TUSD.

“Η Binance υπογραμμίζει ότι ο όγκος συναλλαγών που παράγεται από το ζεύγος συναλλαγών BTC/TUSD spot και margin θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στον υπολογισμό των επιπέδων VIP και στη συνεισφορά σε όλα τα προγράμματα Liquidity Provider. Επιπλέον, η επανέναρξη των εκπτώσεων BNB, των εκπτώσεων παραπομπής και άλλων τροποποιήσεων τελών θα ισχύει για τον όγκο συναλλαγών BTC/TUSD spot και margin”.

Η απομάκρυνση από τη διαπραγμάτευση με μηδενικά τέλη για το TUSD συνεπάγεται μια πιθανή επανεκτίμηση της θέσης του stablecoin λόγω των υποκείμενων ανησυχιών. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι οι μηδενικές αμοιβές maker και taker θα εξακολουθούν να ισχύουν για τις συναλλαγές Bitcoin εντός του ζεύγους συναλλαγών FDUSD spot και margin.

Ωστόσο, αυτή η προσαρμογή από την Binance προκάλεσε ακούσια εικασίες σχετικά με ένα νέο κύμα πωλήσεων στην αγορά. Ο λόγος πίσω από αυτό έγκειται στους σημαντικούς όγκους συναλλαγών που σχετίζονται με τα ζεύγη BTC/TUSD και BTC/USDT, τα οποία αντιπροσωπεύουν το 11% και το 7% των συναλλαγών Bitcoin, αντίστοιχα. Η αγορά παρουσίασε μια σαφή πτώση του όγκου συναλλαγών για τα ζεύγη Tether (USDT) όταν η Binance έπαψε να υποστηρίζει το BUSD και όρισε το TUSD ως το αποκλειστικό ζεύγος συναλλαγών για συναλλαγές Bitcoin χωρίς χρέωση.

Σε ένα κάπως επαναλαμβανόμενο θέμα, η Binance μετατοπίζει και πάλι την εστίαση μακριά από το εκτεταμένα διαπραγματεύσιμο TUSD, αυτή τη φορά προς το λιγότερο γνωστό σταθερό νόμισμα FDUSD. Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι το FDUSD δεν κατέχει μια θέση μεταξύ των 10 κορυφαίων ζευγών Bitcoin με βάση τον όγκο συναλλαγών και η κεφαλαιοποίησή του ανέρχεται στα 324 εκατομμύρια δολάρια – μια σημαντική διαφορά από τους πιο καθιερωμένους παίκτες της αγοράς.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: