Η Invesco συνεχίζει την επιδίωξη της έγκρισης Bitcoin Spot ETF ως διαχειριστής περιουσιακών στοιχείων ύψους 1,5 τρισεκατομμυρίων δολαρίων

Στην αγορά κρύπτο επικρατεί έντονη κινητικότητα, καθώς μεγάλα ιδρύματα βρίσκονται μπλεγμένα σε μια συνεχιζόμενη μάχη με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC). Ακολουθώντας τα βήματα της BlackRock, της Fidelity και της WisdomTree, η Invesco αναζωπύρωσε τις προσπάθειές της να ξεκινήσει ένα διαπραγματεύσιμο αμοιβαίο κεφάλαιο (ETF) με βάση το Bitcoin spot, σηματοδοτώντας την είσοδό της στην κούρσα.

Το 2021, η Invesco υπέβαλε αρχικά την αίτησή της για έγκριση από την SEC προκειμένου να ξεκινήσει ένα Bitcoin spot ETF σε συνεργασία με την Galaxy Digital, μια γνωστή εταιρεία παροχής χρηματοοικονομικών υπηρεσιών και διαχείρισης επενδύσεων σε κρυπτονομίσματα. Ωστόσο, το σχέδιο υπέστη σημαντικές βελτιώσεις γύρω στον Οκτώβριο του ίδιου έτους.

Οι πρόσφατες αυστηρές κυρώσεις της SEC στον κλάδο της κρυπτογράφησης προκάλεσαν σημαντικές αναταράξεις στην αγορά για συνεχείς εβδομάδες.

Η ανανεωμένη επιδίωξη της Invesco για ένα Bitcoin spot ETF έρχεται παράλληλα με την WisdomTree, έναν διαχειριστή κεφαλαίων ύψους 87 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Οι ταυτόχρονες κινήσεις των δύο αυτών εταιρειών θεωρούνται αποφάσεις που ενισχύουν την εμπιστοσύνη για την αγορά κρύπτο το τελευταίο διάστημα.

Πριν από τη WisdomTree και την Invesco, η μεγαλύτερη εταιρεία διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων στον κόσμο, η BlackRock, ήταν η πρώτη που υπέβαλε αίτηση στην SEC για άδεια διαπραγμάτευσης Bitcoin ETF στην πλατφόρμα NASDAQ.

Ενώ η SEC δεν έχει ακόμη εγκρίνει την αίτηση της BlackRock, η είδηση έχει συγκεντρώσει αισιοδοξία μεταξύ πολλών. Η BlackRock έχει υποβάλει στο παρελθόν 576 αιτήσεις για ETF, με μόνο μία απόρριψη.

Υπάρχουν εικασίες ότι η Fidelity μπορεί να αποκτήσει την Grayscale ή να ξεκινήσει το δικό της Bitcoin ETF για να ανταγωνιστεί την BlackRock. Ωστόσο, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς δεν έχει χορηγήσει έγκριση για κανένα Bitcoin spot ETF στις Ηνωμένες Πολιτείες μέχρι στιγμής.

Το πολυαναμενόμενο Bitcoin ETF αναμένεται να οδηγήσει σε νέα ανάπτυξη στον κλάδο, καθώς αναδεικνύει τις δυνατότητες του μεγαλύτερου κρυπτονομίσματος στον κόσμο στο πλαίσιο της παραδοσιακής χρηματοδότησης. Μέσω αυτών των προσφορών, οι χρηματοπιστωτικοί γίγαντες φέρνουν το Bitcoin πιο κοντά σε εκατομμύρια ιδιώτες και θεσμικούς επενδυτές.

Ταυτόχρονα, πολλές άλλες χρηματοοικονομικές δυνάμεις έχουν ανακοινώσει θετικές εξελίξεις, συμπεριλαμβανομένης της συνεργασίας μεταξύ των Fidelity, Charles Schwab και Citadel για τη δημιουργία του ανταλλακτηρίου κρυπτογράφησης EDX Markets.

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ: Οι πληροφορίες που παρέχονται σε αυτή την πλατφόρμα χρησιμεύουν ως γενικός σχολιασμός της αγοράς και δεν θα πρέπει να εκλαμβάνονται ως επενδυτικές συμβουλές. Ενθαρρύνουμε τους χρήστες να διεξάγουν τη δική τους έρευνα προτού λάβουν επενδυτικές αποφάσεις.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: