Ανανεωμένη αισιοδοξία και κύμα καταθέσεων από το Bitcoin Spot ETF της BlackRock

Μετά την πρόσφατη αίτηση της BlackRock για το δικό της spot Bitcoin ETF στις 15 Ιουνίου, τουλάχιστον δύο επενδυτικές εταιρείες ακολούθησαν γρήγορα το παράδειγμά της καταθέτοντας νέες αιτήσεις για παρόμοια προϊόντα. Αυτό το κύμα καταθέσεων υποδηλώνει μια ανανεωμένη αίσθηση αισιοδοξίας στην αγορά για ρυθμιζόμενα Bitcoin ETFs.

Η WisdomTree, ένα ταμείο διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων με έδρα τη Νέα Υόρκη, είναι μεταξύ των τελευταίων εταιρειών που υπέβαλαν αίτηση για ένα spot Bitcoin ETF. Στην κατάθεσή της στις 21 Ιουνίου στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC), η WisdomTree ζήτησε άδεια να εισαγάγει το “WisdomTree Bitcoin Trust” στο χρηματιστήριο Cboe BZX, με το σύμβολο “BTCW”.

Ειδικότερα, η WisdomTree έχει υποβάλει στο παρελθόν δύο φορές αίτηση για spot Bitcoin ETF, με τις δύο αιτήσεις να απορρίπτονται από την SEC. Η ρυθμιστική αρχή επικαλέστηκε ανησυχίες για απάτη και χειραγώγηση της αγοράς. Η WisdomTree επιβλέπει επί του παρόντος περιουσιακά στοιχεία ύψους περίπου 83 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Μια βασική διάκριση στην κατάθεση της BlackRock είναι η πρόθεσή της να δημιουργήσει μια “συμφωνία ανταλλαγής εποπτείας” με τις προθεσμιακές αγορές του Chicago Mercantile Exchange (CME). Η πρόταση της BlackRock παραπέμπει στην έγκριση από την SEC ενός προθεσμιακού αμοιβαίου κεφαλαίου Bitcoin από την Teucrium, η οποία τόνισε την ολοκληρωμένη εποπτεία της CME για τις συνθήκες της προθεσμιακής αγοράς για τον εντοπισμό και την πρόληψη των στρεβλώσεων των τιμών που προκαλούνται από προσπάθειες χειραγώγησης.

Η κατάθεση της WisdomTree απηχεί αυτό το συναίσθημα και εκφράζει την προθυμία να συνάψει παρόμοια συμφωνία επιτήρησης με μια πλατφόρμα spot συναλλαγών για το Bitcoin με έδρα τις ΗΠΑ.

Λίγο μετά την αίτηση της WisdomTree, ο παγκόσμιος διαχειριστής επενδύσεων Invesco “επανενεργοποίησε” τη δική του αίτηση για ένα παρόμοιο προϊόν. Στην αίτησή της, η Invesco ζήτησε από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να επιτρέψει την εισαγωγή του “Invesco Galaxy Bitcoin ETF” στο ανταλλακτήριο Cboe BZX. Η κατάθεση τονίζει ότι ένα spot Bitcoin ETF που χρησιμοποιεί επαγγελματίες θεματοφύλακες και παρόχους υπηρεσιών εξαλείφει την ανάγκη οι επενδυτές να βασίζονται σε χαλαρά ρυθμιζόμενα υπεράκτια οχήματα, παρέχοντας μεγαλύτερη προστασία για τις κύριες επενδύσεις τους σε Bitcoin.

Ενώ η SEC δεν έχει ακόμη εγκρίνει ένα spot Bitcoin ETF, οι πρόσφατες εξελίξεις έχουν δημιουργήσει νέο ενθουσιασμό. Ο ανώτερος αναλυτής ETF του Bloomberg, Eric Balchunas, σημείωσε ότι η είσοδος της BlackRock έδωσε νέα πνοή στην κούρσα για την έγκριση Bitcoin ETF, υπογραμμίζοντας το επιτυχημένο ιστορικό της εταιρείας στην εξασφάλιση εγκρίσεων ETF από τη ρυθμιστική αρχή.

Εκτός από τη WisdomTree και την Invesco, κυκλοφορούν φήμες ότι η Fidelity Investments, ένας διαχειριστής κεφαλαίων πολλών τρισεκατομμυρίων δολαρίων που επιβλέπει περιουσιακά στοιχεία ύψους 4,9 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, μπορεί επίσης να διερευνήσει ευκαιρίες στην επιτόπια αγορά Bitcoin ETF. Ενώ δεν υπάρχει ακόμη επίσημη επιβεβαίωση, παρατηρητές του κλάδου εικάζουν ότι η Fidelity μπορεί να υποβάλει τη δική της αίτηση ή ενδεχομένως να κάνει προσφορά για το προϊόν GBTC ETF της Grayscale.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: