Η Ινδία ηγείται των συνομιλιών της G20 για τη διαμόρφωση ενός παγκόσμιου ρυθμιστικού πλαισίου για τα κρύπτο

Υπό την ηγεσία της ινδικής προεδρίας της G20, εκτυλίσσονται σημαντικές συζητήσεις σχετικά με τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου παγκόσμιου πλαισίου για τα κρυπτονομίσματα, όπως επιβεβαίωσε η υπουργός Οικονομικών της Ινδίας, Nirmala Sitharaman.

Η πρωτοβουλία απέκτησε δυναμική στις 28 Αυγούστου, όταν ο Ινδός πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι τόνισε την ανάγκη διεθνούς συνεργασίας μεταξύ των χωρών μελών της G20 και της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη διαμόρφωση ρυθμιστικών κατευθυντήριων γραμμών για τα κρυπτονομίσματα. Η άποψη του Μόντι επικεντρώνεται στην ιδέα ότι οι τεχνολογίες με εκτεταμένο παγκόσμιο αντίκτυπο, όπως τα κρυπτονομίσματα, θα πρέπει να διέπονται από ένα ενιαίο σύνολο κανονισμών και προτύπων σε όλα τα σύνορα.

Κατά τη διάρκεια του Global Fintech Fest που πραγματοποιήθηκε στις 5 Σεπτεμβρίου, η Sitharaman επιβεβαίωσε τη δέσμευση των μελών της G20 να εργαστούν για την υλοποίηση ενός παγκόσμιου ρυθμιστικού πλαισίου για τα κρυπτονομίσματα. Περιέγραψε το τοπίο των κρυπτονομισμάτων ως “απειλή και ευκαιρία” και υπογράμμισε τον ζωτικό ρόλο της παγκόσμιας συνεργασίας για τη διαμόρφωση ενός υπεύθυνου χρηματοπιστωτικού οικοσυστήματος, ικανού να εποπτεύει αποτελεσματικά τα κρυπτονομίσματα σε παγκόσμια κλίμακα. Η Sitharaman τόνισε: “Η παγκόσμια συνεργασία είναι απολύτως κρίσιμη”, υπογραμμίζοντας τη διασυνδεδεμένη φύση της χρηματοοικονομικής τεχνολογίας και τη σημασία των διασυνοριακών συνεργασιών.

Η Ινδία, η οποία ανέλαβε την προεδρία της G20 το τέταρτο τρίμηνο του 2022, υποστήριξε σταθερά τη διεθνή συνεργασία σε θέματα που σχετίζονται με τη χρηματοπιστωτική ασφάλεια και σταθερότητα. Ο υπουργός Οικονομικών αποκάλυψε ότι τα μέλη της G20 συμμετέχουν ενεργά σε συζητήσεις με στόχο τη διαμόρφωση των πολυαναμενόμενων κανονισμών για τα κρυπτονομίσματα. Δήλωσε: “Η προεδρία της G20 στην Ινδία έχει θέσει ζητήματα που σχετίζονται με τη ρύθμιση και την κατανόηση της ανάγκης για ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο για την αντιμετώπιση των ανησυχιών που σχετίζονται με τα περιουσιακά στοιχεία των κρυπτονομισμάτων. Οι ενεργές συζητήσεις συνεχίζονται και εξετάζουμε έγγραφα πλούσια σε περιεχόμενο από θεσμικά όργανα όπως το ΔΝΤ, το FSB και ο ΟΟΣΑ σχετικά με διάφορες πτυχές του θέματος”.

Η Sitharaman επιβεβαίωσε επίσης ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) και το Συμβούλιο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (FSB) έχουν υποβάλει τα συνθετικά τους έγγραφα σχετικά με τα κρυπτονομίσματα, υπογραμμίζοντας περαιτέρω τη δέσμευση των παγκόσμιων θεσμικών οργάνων για την αντιμετώπιση αυτού του εξελισσόμενου χρηματοπιστωτικού τοπίου.

Το αυξανόμενο ενδιαφέρον της Ινδίας για το blockchain και το κρυπτονόμισμα γίνεται ολοένα και πιο εμφανές, ιδίως με την πρόσφατη προκήρυξη θέσεων εργασίας από τον Εθνικό Οργανισμό Πληρωμών της Ινδίας (NPCI). Η NPCI, μια πρωτοβουλία με επικεφαλής την Κεντρική Τράπεζα της Ινδίας (RBI) και αποτελούμενη από 247 ινδικές τραπεζικές εταιρείες, αναζητά ενεργά έναν επικεφαλής Blockchain. Το άτομο αυτό αναμένεται να διαθέτει σημαντική τεχνολογική τεχνογνωσία, με τουλάχιστον εξαετή εμπειρία στην ανάπτυξη και εφαρμογή λύσεων blockchain, και θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στον εντοπισμό ευκαιριών για λύσεις που βασίζονται σε blockchain στον χρηματοπιστωτικό τομέα.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: