Η Ιαπωνία πιέζει για φιλικότερο περιβάλλον για τα κρύπτο με προτάσεις Web3

Η ομάδα έργου Web3 του κυβερνώντος Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος της Ιαπωνίας δημοσίευσε ένα white paper με προτάσεις για την επέκταση της βιομηχανίας της χώρας, η οποία ενσωματώθηκε στην εθνική στρατηγική της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Fumio Kishida.

Η ομάδα έργου Web3 έχει ως στόχο να παρακάμψει τις συνήθεις γραφειοκρατικές διαδικασίες για να διατυπώσει ρυθμιστικές προτάσεις για τα πάντα, από nonfungible tokens έως αποκεντρωμένους αυτόνομους οργανισμούς (DAOs).

Σε αντίθεση με άλλες κυβερνήσεις που επιδιώκουν να εφαρμόσουν κανονισμούς για την προστασία των καταναλωτών, η Ιαπωνία προσπαθεί να δημιουργήσει μια πιο φιλόξενη ατμόσφαιρα για τα κρυπτονομίσματα, καθώς πολλές εταιρείες έχουν μεταφερθεί σε άλλες χώρες λόγω των υψηλών φορολογικών υποχρεώσεων.

Σύμφωνα με τo white paper, η Ιαπωνία πρέπει να επιδείξει ηγετική ικανότητα κατά τη διάρκεια της φετινής συνόδου κορυφής της G7, η οποία θα ασχοληθεί με θέματα κρυπτονομισμάτων. Το έγγραφο συνιστά στο έθνος να επικεντρωθεί στα δυνητικά οφέλη του Web3 και να καθιερώσει μια εξέχουσα θέση για την τεχνολογική και ηθική καινοτομία.

Επιπλέον, το white paper συνιστά πρόσθετες τροποποιήσεις στους φορολογικούς κανονισμούς, αναγνωρίζοντας ότι έχει ήδη χορηγηθεί μια αξιοσημείωτη εξαίρεση για τους εκδότες τοκεν. Αυτές περιλαμβάνουν φορολογικές απαλλαγές για εταιρείες που κατέχουν τοκενς που έχουν εκδοθεί από άλλες εταιρείες και δεν προορίζονται για βραχυπρόθεσμη διαπραγμάτευση. Προτείνει να επιτραπεί η αυτοαξιολόγηση και να επιτραπεί στους επενδυτές να μεταφέρουν τις ζημίες τους για έως και τρία έτη και προτείνει να φορολογούνται τα κρυπτονομίσματα μόνο όταν μετατρέπονται σε νόμισμα fiat.

Το white paper εντοπίζει μια πιεστική ανησυχία σχετικά με την απουσία λογιστικών προτύπων, η οποία έχει καταστήσει δύσκολο για τις επιχειρήσεις Web3 να εντοπίσουν ελεγκτές. Το έγγραφο συνιστά στα υπουργεία και τις υπηρεσίες να συνδράμουν το Ιαπωνικό Ινστιτούτο Ορκωτών Λογιστών στη δημιουργία κατευθυντήριων γραμμών. Επιπλέον, προτείνει να θεσπιστεί ένας νόμος DAO, κατά το πρότυπο της ιαπωνικής godo kaisha, η οποία είναι συγκρίσιμη με μια εταιρεία περιορισμένης ευθύνης. Προτείνει επίσης τροποποιήσεις του νόμου περί εταιρειών και του νόμου περί χρηματοπιστωτικών μέσων και ανταλλακτηρίου.

Το white paper υπογραμμίζει ότι, ενώ η διαδικασία ελέγχου για τα τοκενς που βρίσκονται ήδη σε κυκλοφορία γίνεται όλο και πιο σύντομη, η αξιολόγηση των νέων μαρκών που εκδίδονται από ξένες οντότητες εξακολουθεί να είναι υποτονική. Προτείνει να καταστούν οι διαδικασίες πιο διαφανείς, επιτρέποντας στους εκδότες να παρέχουν βασικές πληροφορίες για την αξιολόγηση.

Το 2022, η Ιαπωνία υιοθέτησε ένα πλαίσιο για τη ρύθμιση των stablecoins. Το νέο white paper υπογραμμίζει τη σημασία της προετοιμασίας του περιβάλλοντος για την καταχώριση των stablecoin και τη δημιουργία ενός οργανισμού αυτορρύθμισης. Προτείνει επίσης την ανάπτυξη προτάσεων για σταθερά νομίσματα που υποστηρίζονται από γιεν.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις Crypto ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: