Η Huobi Global φέρεται να χάνει $7.9M σε hacking

Σε μια ατυχή τροπή των γεγονότων, το ανταλλακτήριο HTX της Huobi Global έπεσε θύμα hack στις 24 Σεπτεμβρίου, όπως ανέφερε η πλατφόρμα ανάλυσης blockchain Cyvers. Η επίθεση είχε ως αποτέλεσμα σημαντική απώλεια 7,9 εκατομμυρίων δολαρίων σε κρυπτονόμισμα.

Αξιοσημείωτο είναι ότι κατά τη διάρκεια αυτής της παραβίασης, ένα γνωστό hot wallet της Huobi έκανε ένα ασυνήθιστο βήμα δημοσιεύοντας ένα μήνυμα στον επιτιθέμενο στα κινεζικά. Σύμφωνα με το μήνυμα, το ανταλλακτήριο φέρεται να αναγνώρισε τον επιτιθέμενο και να του έκανε μια προσφορά: αν ο επιτιθέμενος επέστρεφε το 95% των κεφαλαίων που χακαρίστηκαν, θα ανταμείβονταν με ένα 5% “white-hat bonus”.

Το hack εκτυλίχθηκε στις 24 Σεπτεμβρίου, ακριβώς στις 10:00 π.μ. UTC, όταν το ύποπτο hot wallet Huobi με τη διεύθυνση 0x2Abc22eb9A09EbBE7b41737CCde147F586EfeB6A μετέφερε 4.999 Ether, που αντιστοιχούν σε περίπου 7,9 εκατομμύρια δολάρια, σε μια διεύθυνση χωρίς προηγούμενο ιστορικό συναλλαγών. Την επόμενη ημέρα, ένα άλλο πορτοφόλι που συνδέεται με την Huobi έστειλε ένα μήνυμα στον επιτιθέμενο στα κινέζικα. Το μεταφρασμένο μήνυμα έγραφε:

“Επιβεβαιώσαμε την πραγματική σας ταυτότητα. Παρακαλούμε επιστρέψτε τα χρήματα στη διεύθυνση 0x18709E89BD403F470088aBDAcEbE86CC60dda12e. Θα σας παρέχουμε ένα white-hat bonus 5%. Αυτή η προσφορά ισχύει για 7 ημέρες και λήγει στις 2 Οκτωβρίου 2023. Εάν δεν επιστρέψετε τα χρήματα εντός της προθεσμίας, θα ζητήσουμε δικαστική παρέμβαση”.

Η Cyvers ανέφερε το περιστατικό στις 25 Σεπτεμβρίου. Το πορτοφόλι που ήταν υπεύθυνο για την αποστολή του μηνύματος ταυτοποιήθηκε από την πλατφόρμα ανάλυσης blockchain Arkham Intelligence ως hot wallet της Huobi. Σύμφωνα με την Cyvers, το πορτοφόλι αυτό αναφέρεται σε μια σελίδα υποστήριξης του Huobi ως ανήκον στο ανταλλακτήριο.

Ο επενδυτής της Huobi Global, Justin Sun, επιβεβαίωσε το hack το πρωί της 25ης Σεπτεμβρίου, αποκαλύπτοντας ότι “το HTX @HTX_Global υπέστη απώλεια 5.000 #Eth (8 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ) λόγω επίθεσης χάκερ”. Ο Sun τόνισε ότι τα κεφάλαια των χρηστών παρέμειναν ασφαλή και το ανταλλακτήριο λειτουργούσε κανονικά. Δήλωσε: “Το HTX έχει καλύψει πλήρως τις απώλειες που προέκυψαν από την επίθεση και έχει επιλύσει με επιτυχία όλα τα σχετικά ζητήματα”.

Το περιστατικό αυτό έρχεται να προστεθεί στον αυξανόμενο κατάλογο των hacks σε ανταλλακτήρια το 2023, με πολλές από αυτές να θεωρούνται έργο της ομάδας Lazarus Group που συνδέεται με τη Βόρεια Κορέα. Αυτή η ομάδα φέρεται να έχει συγκεντρώσει 40 εκατομμύρια δολάρια σε Bitcoin από διάφορες επιθέσεις κατά τη διάρκεια του έτους, αποτελώντας σημαντική πρόκληση για την ασφάλεια της βιομηχανίας κρυπτονομισμάτων.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: