Η Fundstrat προβλέπει πιθανή άνοδο του Bitcoin στα $200.000 με υποστήριξη από εξέχοντα στελέχη της Wall Street

Σε συνέντευξή του στο CNBC, ο Tom Lee, επικεφαλής της έρευνας της Fundstrat, εξέφρασε την αισιοδοξία του για το μέλλον του bitcoin, εκτιμώντας ότι το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο θα μπορούσε να φτάσει σε τιμές άνω των 200.000 δολαρίων τα επόμενα χρόνια. Ο Lee αναφέρθηκε στις ανοδικές προοπτικές της Cathie Wood για το bitcoin, τονίζοντας ότι η προοπτική της σχετικά με την αξία του δικτύου και τη σπανιότητα υποστηρίζει τη δυνατότητα σημαντικής ανάπτυξης.

Ο Lee υπογράμμισε περαιτέρω την πρόσφατη ρυθμιστική καταστολή της βιομηχανίας κρύπτο ως κρίσιμο παράγοντα για την αποτίμηση του bitcoin. Παρά τις ενέργειες της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κατά της Coinbase και της Binance, ο Lee πιστεύει ότι ο ρυθμιστικός έλεγχος έχει στην πραγματικότητα για να “δοκιμάσει” το bitcoin στη μάχη, με αποτέλεσμα να έχει περιορισμένο αντίκτυπο στην τιμή του. Δήλωσε ότι το bitcoin έχει ήδη πιάσει πάτο γύρω στα 25.000 δολάρια κατά τη διάρκεια της πτώσης της αγοράς.

Επιπλέον, η ρυθμιστική αβεβαιότητα έχει προσελκύσει καθιερωμένους παίκτες της Wall Street να εισέλθουν στην αγορά κρύπτο. Ο Lee ανέφερε συγκεκριμένα την BlackRock, τον μεγαλύτερο διαχειριστή περιουσιακών στοιχείων στον κόσμο, η οποία κατέθεσε αίτηση για ένα bitcoin ETF στην SEC. Ο Lee θεωρεί τη συμμετοχή έγκριτων παραδοσιακών παικτών όπως η BlackRock και η Citadel ως θετική εξέλιξη για το bitcoin.

Η είδηση της πιθανής κατάθεσης αίτησης για bitcoin ETF από την BlackRock προκάλεσε ράλι στο κρυπτονόμισμα, με αύξηση 21% από το χαμηλό του Ιουνίου. Από τη Δευτέρα, το bitcoin διαπραγματεύεται γύρω στα 30.626 δολάρια.

Ο Lee υπογράμμισε επίσης ότι το bitcoin επωφελείται από το γεγονός ότι θεωρείται ως περιουσιακό στοιχείο που αυξάνει τον κίνδυνο, και δεδομένων των κερδών του S&P 500 και του Nasdaq, οι ιστορικές τάσεις υποδηλώνουν ότι το bitcoin θα συνεχίσει την ανοδική του πορεία.

Το 2023, το bitcoin παρουσίασε σταδιακή αλλά ευμετάβλητη ανάπτυξη. Σημείωσε σημαντική άνοδο την άνοιξη, καθώς αποκεντρωμένα περιουσιακά στοιχεία όπως το bitcoin απέκτησαν απήχηση εν μέσω της τραπεζικής αναταραχής που προκλήθηκε από την κατάρρευση της Silicon Valley Bank τον Μάρτιο.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: