Η εταιρεία κρύπτο Gemini επιλέγει την Ιρλανδία ως ευρωπαϊκή βάση εν μέσω της κρίσης κρύπτο στις ΗΠΑ

Το ανταλλακτήριο κρύπτο Gemini επέλεξε το Δουβλίνο ως έδρα για τις ευρωπαϊκές δραστηριότητές του, εν μέσω ενός σκηνικού εταιρειών κρύπτο που επιδιώκουν επέκταση εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών.

Στις 25 Μαΐου, ο Cameron και ο Tyler Winklevoss, οι οποίοι ίδρυσαν το Gemini το 2014, επιβεβαίωσαν ότι επέλεξαν την Ιρλανδία ως βάση για την ανάπτυξη των υπηρεσιών της εταιρείας σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Σε μια συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Ιρλανδίας Leo Varadkar, το gemini είπε ότι επέλεξαν το Emerald Isle λόγω του ισχυρού ρυθμιστικού του συστήματος, της βαθιάς δεξαμενής ταλέντων και της καθιερωμένης τεχνολογικής κοινότητας.

Σύμφωνα με έρευνα του Αυγούστου 2022, περίπου το 10% των ενήλικων Ιρλανδών που συμμετείχαν στην έρευνα κατείχαν κρυπτονόμισμα. Ωστόσο, το ποσοστό αυτό ήταν μειωμένο από το 12% κατά τη διάρκεια της ανοδικής αγοράς του 2021. Επιπλέον, ο επικεφαλής της ιρλανδικής κεντρικής τράπεζας ζήτησε τον Ιανουάριο την απαγόρευση της διαφήμισης κρυπτονομισμάτων.

Αυτό δεν έχει αποτρέψει τις εταιρείες κρύπτο από το να εγκατασταθούν εκεί, συμπεριλαμβανομένων των ανταλλακτηρίων κρύπτο Binance και Kraken, καθώς και αμέτρητων startups blockchain και fintech.

Ο κ. Varadkar σχολίασε: “Αυτό είναι σημαντικό για την Ιρλανδία, καθώς η κυβέρνηση εστιάζει στην καινοτομία ως μοχλό ανάπτυξης”. Ο Cameron Winklevoss δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι “η Ιρλανδία είναι το σημείο εισόδου μας στην ΕΕ”.

“Εξετάσαμε όλες τις χώρες της ΕΕ ως πιθανά σημεία εισόδου και αισθανθήκαμε πολύ άνετα με την Ιρλανδία και τη φήμη της ρυθμιστικής αρχής, του CBI, καθώς και με την τεχνολογική κοινότητα, το ταλέντο και το οικοσύστημα. Έτσι, για εμάς, ήταν μια προφανής φυσική προσαρμογή”.

Η Gemini, η οποία διαθέτει ήδη γραφείο στο Δουβλίνο με 12 άτομα προσωπικό, έλαβε άδεια παροχής υπηρεσιών εικονικών περιουσιακών στοιχείων από την Κεντρική Τράπεζα της Ιρλανδίας τον Ιούλιο του 2022.

Η εταιρεία σχεδιάζει να αυξήσει τον αριθμό των υπαλλήλων της μετά την έγκριση από την ΕΕ των νέων κανονισμών για τις αγορές κρύπτο περιουσιακών στοιχείων (Markets in Crypto-Assets – MiCA), οι οποίοι εγκρίθηκαν επίσημα στις 16 Μαΐου.

Η Gemini προβλέπει μεγάλη ώθηση στη βιομηχανία κρύπτο μετά την εφαρμογή του ρυθμιστικού πλαισίου. “Νομίζω ότι θα έχετε μια καμβριανή έκρηξη καινοτομίας [στην Ευρώπη ως συνέπεια του MiCA]”, δήλωσε ο Cameron Winklevoss.

Δεν είναι η πρώτη κίνηση στο εξωτερικό που κάνει η Gemini. Τον Απρίλιο, η εταιρεία ανακοίνωσε τα σχέδιά της να δημιουργήσει ένα κέντρο μηχανικών στην Ινδία για να αποκτήσει πρόσβαση στην αναπτυσσόμενη δεξαμενή τεχνολογικών ταλέντων της.

Η κίνηση αυτή έρχεται εν μέσω αυξανόμενων ρυθμιστικών πιέσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες, σε αυτό που ορισμένοι παρατηρητές του κλάδου έχουν ονομάσει “πόλεμο κατά των κρύπτο”.

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ανέλαβε δράση κατά της Gemini τον Ιανουάριο, κατηγορώντας την εταιρεία για unregistered securities sales “Είναι σίγουρα μια πρόκληση και υπάρχει έλλειψη συνοχής”, σχολίασε ο Κάμερον για την κατάσταση των πραγμάτων στις ΗΠΑ.

Η εταιρεία εξακολουθεί να διατηρεί γραφεία στη Νέα Υόρκη με την επωνυμία Gemini Trust Company, LLC.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Πηγή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: