Binance SEC

Η ένσταση της SEC για τη συμφωνία Voyager-Binance.US αμφισβητήθηκε από δικαστή των ΗΠΑ

Ένας δικαστής των Ηνωμένων Πολιτειών επέπληξε την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για την αόριστη αντίρρησή της στη συμφωνία αναδιάρθρωσης της Voyager και ζήτησε λεπτομέρειες σχετικά με τις ανησυχίες της.

Ο δικαστής πτώχευσης για την υπόθεση της Voyager Digital φέρεται να επέπληξε τη ρυθμιστική αρχή κινητών αξιών των Ηνωμένων Πολιτειών για το διφορούμενο σκεπτικό της για αντίρρηση στην προτεινόμενη πώληση της εταιρείας δανεισμού κρυπτονομισμάτων στην Binance.US.

Σε μια ακρόαση στις 2 Μαρτίου σε δικαστήριο της Νέας Υόρκης, ο δικαστής πτώχευσης των ΗΠΑ Μάικλ Γουάιλς είπε ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς είχε βασικά ζητήσει «να σταματήσει τους πάντες στο δρόμο τους» χωρίς να εξηγήσει πώς να αντιμετωπίσει τις ανησυχίες που είχε για τη συμφωνία, σύμφωνα με έκθεση του Reuters.

Το δικαστήριο εξέταζε ένα σχέδιο αναδιάρθρωσης που ανακοινώθηκε στις 19 Δεκεμβρίου για να βγάλει τη Voyager από την πτώχευση του Κεφαλαίου 11, η οποία θα έδινε ως αποτέλεσμα το ανταλλακτήριο Binance.US να αποκτήσει τα περιουσιακά της στοιχεία για 1,02 δισεκατομμύρια δολάρια — μια επιλογή που η Voyager είπε τότε αντιπροσώπευε την «υψηλότερη και καλύτερη προσφορά για τα περιουσιακά του στοιχεία».

Η SEC, ωστόσο,  υπέβαλε ένσταση για την πώληση στις 22 Φεβρουαρίου, ισχυριζόμενη ότι ορισμένες πτυχές του σχεδίου αναδιάρθρωσης θα μπορούσαν να παραβιάσουν τους νόμους περί τίτλων, δηλαδή τις συναλλαγές κρυπτονομισμάτων που θα χρειαστεί να πραγματοποιηθούν για να εξισορροπηθούν τα κεφάλαια που θα αναδιανεμηθούν στους κατόχους λογαριασμών Voyager.

Στο δικαστήριο, ο δικηγόρος της SEC William Uptegrove απάντησε επιφυλακτική στον δικαστή Wiles όταν ρωτήθηκε εάν η ρυθμιστική αρχή πιστεύει ότι το σχέδιο παραβίαζε το νόμο, λέγοντας:

«Δεν μπορούμε να πάρουμε θέση σε αυτό το σημείο. Η SEC είναι ένα διαβουλευτικό όργανο και η διαδικασία της είναι μη δημόσια σύμφωνα με τον ομοσπονδιακό νόμο».

Ο Γουάιλς ανταπέδωσε, λέγοντας «το διαβουλευτικό είναι ένα πράγμα, αλλά τι έκανες;» και πρόσθεσε, «εάν υπάρχουν λόγοι να ανησυχώ εδώ, πρέπει να ακούσω λεπτομέρειες».

Η πώληση απαιτεί έγκριση του δικαστηρίου, μαζί με το πράσινο φως από την SEC και την Επιτροπή Ξένων Επενδύσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες (CFIUS), η  οποία διερευνά τη συμφωνία για να ελέγξει εάν συνεπάγεται ξένη επένδυση και εγείρει ανησυχίες για την εθνική ασφάλεια.

Ο δικαστής Ουάιλς πρόκειται να ακούσει συνεχιζόμενα επιχειρήματα για το σχέδιο πτώχευσης στις 3 Μαρτίου.

Το προτεινόμενο σχέδιο Binance.US θα μεταφέρει πελάτες της Voyager στο ανταλλακτήριο. Αυτοί οι πελάτες θα μπορούν στη συνέχεια να αποσύρουν τα χρήματά τους για πρώτη φορά από τότε που η πλατφόρμα κήρυξε πτώχευση τον περασμένο Ιούλιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πελάτες θα ανακτούσαν πάνω από το 70% της κατατεθειμένης αξίας τους από τη στιγμή της πτώχευσης. Σε μια δημοσκόπηση με 61.300 κατόχους λογαριασμών με απαιτήσεις έναντι του δανειστή κρυπτονομισμάτων, το σχέδιο ευνοήθηκε από το 97% των πελατών της Voyager .

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις Crypto ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://cointelegraph.com/news/sec-objection-to-voyager-binance-us-deal-questioned-by-us-judge

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X