Η Coinbase εξετάζει τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ως πιθανό διεθνή κόμβο, λέει ο CEO

Το ανταλλακτήριο Coinbase Global, το οποίο βρίσκεται σε αντιπαράθεση με τις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ, εξετάζει το ενδεχόμενο τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ως διεθνή κόμβο.

“Ψάχνουμε για μια έδρα για να δημιουργήσουμε έναν διεθνή κόμβο που θα μπορούσε να εξυπηρετήσει τη μεγάλη ουρά των χωρών του κόσμου”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Brian Armstrong σε συνέντευξη στο Bloomberg TV.

Τα ΗΑΕ είναι σε καλή θέση για να επεκταθούν και να εξυπηρετήσουν τις αγορές της Μέσης Ανατολής, της Αφρικής και της Ασίας, είπε.

Η χώρα “πρωτοπορεί περιφερειακά” στον τομέα των κρύπτο και θα μπορούσε να αποτελέσει έναν πιθανό διεθνή κόμβο, δήλωσε ο κ. Armstrong σε πάνελ στο Dubai FinTech Summit τη Δευτέρα.

Η περιοχή χρησιμεύει ως “στρατηγική γέφυρα” μεταξύ της Ασίας και της Ευρώπης, δύο από τους υφιστάμενους τομείς εστίασης, ανέφερε η εταιρεία σε ανάρτηση στο ιστολόγιο.

Ο κ. Άρμστρονγκ έχει εκφράσει έντονα την έλλειψη σαφήνειας στις τρέχουσες ρυθμίσεις για των κρύπτο στις ΗΠΑ, εγείροντας την πιθανότητα μετεγκατάστασης νωρίτερα σε μια κλιμάκωση της ρητορικής.

Τη Δευτέρα, ο κ. Armstrong δήλωσε ότι η Coinbase δεν πρόκειται να εγκαταλείψει τις ΗΠΑ, μια σημαντική αγορά για την εταιρεία.

Αλλά οι ρυθμιστικές αρχές στα ΗΑΕ προηγούνται των ΗΠΑ, δήλωσε ο κ. Armstrong.

“Θα έλεγα ότι η προσέγγιση των ΗΑΕ ήταν πιο προνοητική από τις ΗΠΑ”, πρόσθεσε.

Η Coinbase αντιμετωπίζει μια πτώση της αγοράς και ένα δύσκολο ρυθμιστικό περιβάλλον στις ΗΠΑ.

Η εταιρεία, η οποία μείωσε το προσωπικό της κατά 20% τον Ιανουάριο, αντιμετωπίζει μεγαλύτερη αβεβαιότητα μετά τη λήψη ειδοποίησης από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ τον Μάρτιο, η οποία την απειλούσε να την μηνύσει για διάφορες επιχειρηματικές γραμμές.

Μια σειρά από έρευνες για τα κρύπτο στις ΗΠΑ έχει ωθήσει τις εταιρείες να στραφούν σε χρηματοπιστωτικούς κόμβους στο εξωτερικό, με δικαιοδοσίες όπως το Ντουμπάι, η Σιγκαπούρη και το Χονγκ Κονγκ να αυξάνουν τη γοητεία τους για τους επιχειρηματίες και τους επενδυτές κρύπτο.

Η Coinbase εγκαινίασε πρόσφατα ένα διεθνές ανταλλακτήριο παραγώγων με άδεια από τις Βερμούδες.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Πηγή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: