Η Binance.US προσλαμβάνει πρώην αξιωματούχο της SEC εν μέσω αγωγής: Έκθεση

Το ανταλλακτήριο Binance.US με έδρα τις Ηνωμένες Πολιτείες φέρεται να προσέλαβε έναν πρώην υπάλληλο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) ως μέλος της νομικής ομάδας για να υπερασπιστεί τον εαυτό του έναντι των ισχυρισμών ότι λειτουργεί ως unregistered securities exchange.

Σύμφωνα με έκθεση του Bloomberg της 12ης Ιουνίου, η Binance.US προσέλαβε τον πρώην συνδιευθυντή επιβολής της SEC George Canellos, ο οποίος σήμερα εργάζεται στη διεθνή δικηγορική εταιρεία Milbank LLP, μαζί με άλλους τρεις δικηγόρους. Ο Canellos αποχώρησε από την SEC το 2014, αφού υπηρέτησε για περισσότερα από τέσσερα χρόνια σε διάφορες ηγετικές θέσεις.

“Η Binance προετοιμάζεται σαφώς για μια ποινική δίωξη και συνεχίζει να προσλαμβάνει τους καλύτερους δικηγόρους υπεράσπισης στον κόσμο”, δήλωσε στο Twitter ο πρώην επικεφαλής της SEC για την επιβολή του διαδικτύου John Reed Stark. “Δεδομένης της σοβαρότητας της απάτης που ισχυρίζονται η CFTC και η SEC (η οποία μπορεί επίσης να είναι η κορυφή του παγόβουνου οποιουδήποτε ποινικού κατηγορητηρίου), ένας εισαγγελέας του DOJ θα επιδιώξει σίγουρα ποινή φυλάκισης για οποιονδήποτε καταδικαστεί ή δηλώσει ένοχος για εγκλήματα που σχετίζονται με την Binance”.

Η προσθήκη του Canellos στη νομική ομάδα της Binance.US έρχεται εν μέσω της αμερικανικής εταιρείας που αντιμετωπίζει μήνυση από την SEC, η οποία ισχυρίζεται ότι απέτυχε να εγγραφεί ως exchange, broker και clearing agency. Η SEC προέβη σε παρόμοιους ισχυρισμούς κατά του παγκόσμιου ανταλλακτηρίου Binance στην ίδια κατάθεση και της Coinbase σε μεταγενέστερη κατάθεση και επιχείρησε να παγώσει τα περιουσιακά στοιχεία του αμερικανικού ανταλλακτηρίου μέσω προσωρινής περιοριστικής εντολής.

“Εάν το Δικαστήριο εξετάσει την ουσία της αίτησης της SEC, θα πρέπει να απορρίψει την εν λόγω αίτηση”, δήλωσε η Binance.US σε μια κατάθεση στις 12 Ιουνίου σχετικά με την αίτηση της SEC για πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων. “Τα προτεινόμενα διορθωτικά μέτρα της SEC θα τερμάτιζαν ουσιαστικά την επιχειρηματική δραστηριότητα [της Binance.US]. Η SEC επιδιώκει, μεταξύ πολλών άλλων, ένα δρακόντειο και αδικαιολόγητα επαχθές πάγωμα όλων των δραστηριοτήτων της εταιρείας χωρίς καμία εξαίρεση”.

Μετά τις ενέργειες της SEC, η Binance.US ανακοίνωσε στις 9 Ιουνίου ότι θα αναστείλει τις καταθέσεις σε δολάρια ΗΠΑ και ενδεχομένως θα διακόψει τις αναλήψεις σε δολάρια Fiat ήδη από τις 13 Ιουνίου. Το ανταλλακτήριο επικαλέστηκε την “εξαιρετικά επιθετική και εκφοβιστική τακτική” της SEC στους λόγους της κίνησης.

Αμερικανοί νομοθέτες και ηγέτες του κλάδου έχουν επικρίνει την SEC για την φαινομενικά σκληρή προσέγγισή της στην επιβολή της νομοθεσίας για τα κρύπτο. Στις 12 Ιουνίου, ο εκπρόσωπος Warren Davidson ζήτησε την απόλυση του προέδρου της SEC Gary Gensler μέσω ενός προτεινόμενου νομοσχεδίου που αποσκοπεί στην αναδιάρθρωση της επιτροπής.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Πηγή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: