Η αγωγή της SEC ρίχνει φως στη διαχείριση της Coinbase

Η αγωγή που άσκησε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των Ηνωμένων Πολιτειών (SEC) κατά της Coinbase Global στις 6 Ιουνίου εγείρει ερωτήματα σχετικά με την προσέγγιση του ανταλλακτηρίου για τη διαχείριση της συνεχιζόμενης καταστολής των κρύπτο.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Cointelegraph, ο επενδυτής επιχειρηματικών κεφαλαίων Kevin O’Leary επέκρινε τη στρατηγική της Coinbase για την αντιμετώπιση του τρέχοντος ρυθμιστικού περιβάλλοντος. “Η κεφαλαιοποίησή της αποδεκατίστηκε [από την αγωγή της SEC] και η διοίκηση εκεί φαίνεται να θέλει να συνεχίσει να τα βάζει με την SEC ξανά και ξανά και ξανά”, δήλωσε ο κατά συρροή επιχειρηματίας αναφερόμενος στην πτώση της μετοχής της Coinbase κατά 17,4% την περασμένη εβδομάδα. Ο O’Leary συνέχισε:

“Θα πίστευα ότι σε αυτό το σημείο, αν είστε μέτοχος σε αυτή την εταιρεία, μπορεί να θέλετε να κάνετε κάποιες αλλαγές. Δεν νομίζω ότι αυτό λειτουργεί ως στρατηγική […] Δεν είμαι αισιόδοξος για την ομάδα διαχείρισης εκεί […] Νομίζω ότι οι επενδυτές έχουν τελειώσει με αυτό”.

Η Coinbase έχει περάσει μήνες εκστρατείας για σαφέστερους κανονισμούς κρύπτο στις ΗΠΑ εν μέσω αυξανόμενου ρυθμιστικού ελέγχου. Σε πρόσφατη συνέντευξή του στην εφημερίδα The Wall Street Journal, ο διευθύνων σύμβουλος της Coinbase Brian Armstrong δήλωσε ότι το ανταλλακτήριο συναντήθηκε με την SEC πάνω από 30 φορές τον τελευταίο χρόνο χωρίς να λάβει καμία ανατροφοδότηση σχετικά με την πορεία προς τη συμμόρφωση.

Οι τιμές των μετοχών που πέφτουν λόγω ρυθμιστικής δραστηριότητας, όπως η διαδικασία της SEC κατά της Coinbase, χρησιμοποιούνται συχνά ως πρότυπο για ιδιωτικές αξιώσεις υποτιθέμενων ζημιών, εφόσον φέρουν την ουσιαστικότητα των παραπλανητικών δηλώσεων ή παραλείψεων, δήλωσε ο Mark Kornfeld, δικηγόρος σε θέματα κινητών αξιών και ρυθμιστικών κανονισμών, στο Cointelegraph. “Ο διάβολος, όπως πάντα, κρύβεται στις λεπτομέρειες ως προς το αν αυτό που υποστηρίζεται αποδεικνύεται ότι συνέβη”, σημείωσε ο Kornfeld.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο εταιρειών και κινητών αξιών Roland Chase, οι νομικές αξιώσεις των επενδυτών που ζημιώθηκαν κατά της Coinbase και της διοίκησής της θα μπορούσαν να κυμαίνονται από το “κατά πόσον η νομική ανάλυση που διεξάγει η Coinbase κάθε φορά που εξετάζει ένα περιουσιακό στοιχείο κρύπτο για εισαγωγή στο ανταλλακτήριο είναι επαρκής” έως το κατά πόσον η γνωστοποίηση των παραγόντων κινδύνου στους επενδυτές ήταν επαρκής.

“Εάν αυτή [η ανάλυση εισαγωγής των token] δεν είναι επαρκής και η διοίκηση το γνώριζε αυτό ή ήταν αμελής στο να μην το γνωρίζει, μπορεί να υπάρξει αξίωση από τον ομοσπονδιακό νόμο περί κινητών αξιών κατά της Coinbase και της διοίκησής της”, συνέχισε ο Chase.

Η Coinbase να έχει εξετάσει πάνω από χίλια περιουσιακά στοιχεία, με το 90% να απορρίπτεται. “Πιστεύαμε ότι ορισμένα από αυτά θα μπορούσαν να είναι τίτλοι ή είχαμε άλλες ανησυχίες σχετικά με αυτά. Πραγματικά απαριθμούμε μόνο έναν πολύ συντηρητικό μικρό αριθμό από τα περιουσιακά στοιχεία εκεί έξω”, δήλωσε ο Armstrong στη WSJ.

Όσον αφορά τη γνωστοποίησή της στους επενδυτές, η κατάθεση της Coinbase στις ρυθμιστικές αρχές το 2021 φάνηκε να προβλέπει τι ήταν πιθανό να αντιμετωπίσει στο μέλλον. Το τμήμα της κατάθεσης που αφορά τους κινδύνους έχει ως εξής:

“Το καθεστώς ενός συγκεκριμένου περιουσιακού στοιχείου κρύπτο ως “τίτλος” σε οποιαδήποτε σχετική δικαιοδοσία υπόκειται σε υψηλό βαθμό αβεβαιότητας και εάν δεν είμαστε σε θέση να χαρακτηρίσουμε σωστά ένα περιουσιακό στοιχείο κρύπτο, ενδέχεται να υποβληθούμε σε ρυθμιστικό έλεγχο, έρευνες, πρόστιμα και άλλες κυρώσεις, οι οποίες ενδέχεται να επηρεάσουν αρνητικά την επιχειρηματική μας δραστηριότητα, τα λειτουργικά μας αποτελέσματα και την οικονομική μας κατάσταση”.

Μια νομική διαμάχη με τις ρυθμιστικές αρχές θα μπορούσε να διαρκέσει χρόνια στο δικαστήριο και να κοστίσει σημαντικά χρήματα στο ανταλλακτήριο. Η Ripple, η οποία βρίσκεται σήμερα σε δικαστική διαμάχη σχετικά με το υποτιθέμενο καθεστώς ασφαλείας του XRP, έχει δαπανήσει πάνω από 200 εκατομμύρια δολάρια για να υπερασπιστεί την αγωγή της SEC από το 2020.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Πηγή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: