Η Binance.US αναστέλλει τις καταθέσεις USD, προειδοποιεί για παύση ανάληψης fiat

Η Binance.US ανακοίνωσε την αναστολή των καταθέσεων σε δολάρια ΗΠΑ και ενημέρωσε τους πελάτες της για την επερχόμενη παύση των καναλιών ανάληψης fiat (USD) ήδη από τις 13 Ιουνίου.

Στις 9 Ιουνίου, η Binance.US ανακοίνωσε ότι αναγκάστηκε να λάβει μέτρα εν μέσω “εξαιρετικά επιθετικής και εκφοβιστικής τακτικής” από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η εταιρεία σημείωσε ότι, σε μια προσπάθεια να προστατεύσει τους πελάτες και την πλατφόρμα της, αναστέλλει τις καταθέσεις USD. Επιπλέον, η Binance.US “ενημερώνει τους πελάτες ότι οι τραπεζικοί μας συνεργάτες ετοιμάζονται να διακόψουν τα κανάλια ανάληψης fiat (USD) ήδη από τις 13 Ιουνίου 2023”.

Η εταιρεία πρόσθεσε ότι σχεδιάζει να μεταβεί σε ένα ανταλλακτήριο μόνο για κρύπτο, αλλά διατηρεί αναλογία 1:1 για τα περιουσιακά στοιχεία των πελατών.

Η ανακοίνωση προειδοποιούσε επίσης ότι οποιαδήποτε διακοπή της επεξεργασίας αναλήψεων στο μέλλον “μπορεί να είναι αποτέλεσμα του αυξημένου όγκου συναλλαγών και του κλεισίματος των τραπεζών το Σαββατοκύριακο”.

Η διαπραγμάτευση, το staking, οι καταθέσεις και οι αναλήψεις σε κρυπτονομίσματα παραμένουν πλήρως λειτουργικές, επιβεβαιώθηκε.

Ως αποτέλεσμα της “ιδεολογικής εκστρατείας της SEC κατά της αμερικανικής βιομηχανίας ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων”, η Binance.US και οι τραπεζικοί εταίροι της έχουν αντιμετωπίσει αυξανόμενες προκλήσεις, ανέφερε. Οι εν λόγω τραπεζικοί συνεργάτες έχουν δηλώσει την πρόθεσή τους να διακόψουν τις ράμπες πρόσβασης σε fiat στο ανταλλακτήριο.

Οι καταθέσεις σε δολάρια ΗΠΑ θα ανασταλούν από τις 9 Ιουνίου και τα ζεύγη συναλλαγών σε δολάρια ΗΠΑ θα διαγραφούν από την επόμενη εβδομάδα, δήλωσε η εταιρεία- ωστόσο, θα συνεχίσει να υποστηρίζει Tether trading pairs. Δήλωσε ότι τυχόν USD που απομένουν στο ανταλλακτήριο μπορεί να μετατραπούν σε stablecoin που μπορεί να αποσυρθεί on-chain.

Binance.US διαγράφηκαν οκτώ Bitcoin ζεύγη και δύο BUSD ζεύγη στις 8 Ιουνίου, σημειώνοντας παράλληλα ότι οι υπηρεσίες OTC Trading Portal διακόπηκαν. Η BTC διαπραγματεύτηκε με premium στο αμερικανικό ανταλλακτήριο στις αρχές Μαΐου.

Η SEC εξέδωσε έκτακτη εντολή στις 6 Ιουνίου για τη δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων της Binance.US. Την επόμενη ημέρα, η εταιρεία διαβεβαίωσε τους πελάτες ότι τα περιουσιακά στοιχεία παρέμεναν ασφαλή, προσθέτοντας ότι η πλατφόρμα συνεχίζει να είναι πλήρως λειτουργική με τις καταθέσεις και τις αναλήψεις να λειτουργούν κανονικά.

Το Cointelegraph ανέφερε για τους αγώνες που είχε η Binance.US για την εξασφάλιση τραπεζικών συνεργατών τον Απρίλιο.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Πηγή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: