Η Binance διασφαλίζει ότι οι υπηρεσίες προς τους Βέλγους χρήστες παραμένουν μέσω της πολωνικής οντότητας

Μετά από διαταγή της βελγικής Αρχής Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών και Αγορών (FSMA), η Binance, ένα εξέχον ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων, ανακοίνωσε τη στρατηγική της κίνηση για τη διατήρηση αδιάλειπτων υπηρεσιών για τους Βέλγους χρήστες. Το ανταλλακτήριο δήλωσε ότι η πολωνική του οντότητα, Binance Poland sp. z o.o., η οποία καταχωρήθηκε επίσημα στις πολωνικές ρυθμιστικές αρχές τον Ιανουάριο, θα καλύπτει πλέον τις ανάγκες των κατοίκων του Βελγίου, τηρώντας τις σχετικές “ρυθμιστικές υποχρεώσεις”.

Στην πρόσφατη ανακοίνωσή τους στις 28 Αυγούστου, η Binance ανέφερε ότι οι κάτοικοι του Βελγίου που αναζητούν υπηρεσίες στην πλατφόρμα τους ενδέχεται να υποχρεούνται να υποβάλλουν έγγραφα ευθυγραμμισμένα με τα πρότυπα Know Your Customer (KYC) που έχουν θεσπιστεί από την Πολωνία και όχι από εκείνα του Βελγίου.

Η απόφαση αυτή ήρθε περίπου δύο μήνες μετά την οδηγία που εξέδωσε η χρηματοπιστωτική ρυθμιστική αρχή του Βελγίου, δίνοντας εντολή στην Binance να σταματήσει την παροχή υπηρεσιών ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων και υπηρεσιών πορτοφολιού φύλαξης εντός της χώρας. Η δράση της FSMA προκλήθηκε από φερόμενες παραβάσεις κατά των απαιτήσεων του κράτους για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες (AML) και την καταπολέμηση της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας (CFT). Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η FSMA πρότεινε ότι η Binance θα μπορούσε ενδεχομένως να συνεχίσει τις δραστηριότητές της στο Βέλγιο μέσω μιας “νομικής οντότητας που διέπεται από το δίκαιο άλλου κράτους μέλους του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου [ΕΟΧ] και έχει λάβει τη δέουσα άδεια από το κράτος μέλος καταγωγής της”. Ο Ευρωπαϊκός Οικονομικός Χώρος περιλαμβάνει χώρες όπως η Πολωνία.

Η Binance, ένα παγκόσμιο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων με σημαντική παρουσία σε πολυάριθμες δικαιοδοσίες μέσω διακριτών οντοτήτων, έχει αντιμετωπίσει το μερίδιο των ρυθμιστικών προκλήσεων που της αναλογεί από την ίδρυσή της. Τον Ιούλιο, το ανταλλακτήριο διέκοψε τις υπηρεσίες για τους χρήστες που βρίσκονταν στις Κάτω Χώρες λόγω της αδυναμίας του να εξασφαλίσει άδεια παροχής υπηρεσιών εικονικών περιουσιακών στοιχείων. Επιπλέον, η Binance, η θυγατρική της Binance.US και ο διευθύνων σύμβουλός της Changpeng Zhao αντιμετωπίζουν επί του παρόντος νομικές ενέργειες από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των Ηνωμένων Πολιτειών (SEC).

Κοιτάζοντας μπροστά, η νομοθεσία για τις αγορές κρύπτο περιουσιακών στοιχείων διαφαίνεται στον ορίζοντα. Αυτή η νομοθετική πρόταση αποσκοπεί στη δημιουργία ενός εναρμονισμένου ρυθμιστικού πλαισίου για τα κρύπτο περιουσιακά στοιχεία σε όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η νομοθεσία είναι έτοιμη να τεθεί σε ισχύ το 2024, μετά την έγκρισή της από τους φορείς χάραξης πολιτικής. Επί του παρόντος, το πλαίσιο διανύει μια φάση διαβούλευσης, κατά την οποία τα τεχνικά πρότυπα βελτιώνονται μέσω της ανατροφοδότησης των ενδιαφερόμενων μερών.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: