Η ARK της Cathie Wood πουλάει μετοχές της Coinbase για πρώτη φορά το 2023

Η εταιρεία διαχείρισης επενδύσεων ARK Invest της Cathie Wood κινείται για να αποκομίσει κέρδη από το απόθεμα Coinbase, πουλώντας την πρώτη παρτίδα μετοχών της Coinbase φέτος.

Στις 21 Μαρτίου, η ARK πούλησε 160.887 μετοχές της Coinbase από το διαπραγματευόμενο αμοιβαίο κεφάλαιο ARK Fintech Innovation (ARKF) για 13,5 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με μια ειδοποίηση επενδυτών.

Η συναλλαγή έγινε η πρώτη πώληση μετοχών της Coinbase από την ARK το 2023, μετά από τρεις μήνες ενεργών αγορών. Το ποσό που πωλήθηκε αντιπροσωπεύει το 23% του συνόλου των μετοχών της Coinbase που έχει αποκτήσει η ARK μέχρι στιγμής τον Μάρτιο και περίπου το 9% του συνόλου των μετοχών της Coinbase που έχει αγοράσει η εταιρεία μέχρι στιγμής φέτος.

Μετά την πώληση, η ARK κατέχει σχεδόν 1,6 εκατομμύρια μετοχές της Coinbase που αγοράστηκαν το 2023. Οι μετοχές έχουν αξία άνω των 132 εκατομμυρίων δολαρίων τη στιγμή της σύνταξης.

Η τελευταία πώληση έρχεται εν μέσω της μετοχής της Coinbase, η οποία διαπραγματεύεται ως COIN, σημειώνοντας σημαντική άνοδο στην τιμή, με τις μετοχές να αγγίζουν τα υψηλά πολλών μηνών αυτή την εβδομάδα.

Στις 21 Μαρτίου, η μετοχή COIN έκλεισε στα 83,99 δολάρια, αγγίζοντας το επίπεδο τιμών για πρώτη φορά από τον Σεπτέμβριο του 2022, σύμφωνα με στοιχεία του TradingView. Η μετοχή έχει ανακάμψει περισσότερο από 130% από την αρχή του έτους, αλλά εξακολουθεί να είναι μειωμένη κατά περίπου 54% τους τελευταίους 12 μήνες.

Διάγραμμα τιμών μετοχής Coinbase (COIN) ενός έτους. Πηγή: TradingView

Η ανοδική κίνηση της τιμής της μετοχής Coinbase συμβαδίζει με μια πιο θετική τάση στην αγορά κρυπτονομισμάτων, με το Bitcoin σημειώνοντας υψηλά πολλών μηνών εν μέσω της συνεχιζόμενης παγκόσμιας τραπεζικής κρίσης. Στις 22 Μαρτίου, το Bitcoin έφτασε σε υψηλά 9 μηνών πάνω από τα 28.000 $ , ανακτώντας σημαντικά τα επίπεδα τιμών που προκλήθηκαν από την κρίση του κλάδου που προκλήθηκε από καταρρεύσεις όπως το FTX.

Τα νέα έρχονται αμέσως μετά την πραγματοποίηση της μεγαλύτερης αγοράς μετοχών Coinbase της ARK μέχρι στιγμής το 2023. Στις 9 Μαρτίου, ο διαχειριστής επενδύσεων της Wood απέκτησε 301.437 μετοχές Coinbase για το ARK Innovation ETF (ARKK) και 52.525 μετοχές COIN για το ARK Next Generation Internet ETF (ARKW). Κατά τη στιγμή της όλης αγοράς, η παρτίδα μετοχών άξιζε περίπου 20,5 εκατομμύρια δολάρια, ενώ η τρέχουσα αξία της είναι σχεδόν 30 εκατομμύρια δολάρια.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις Crypto ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα: