Επενδυτικά προϊόντα κρύπτο βιώνουν εκροή $584M εν μέσω πτώσης του Bitcoin στα $60K

Οι αποσύρσεις επενδυτών από χρηματοοικονομικά προϊόντα που σχετίζονται με το Bitcoin έφτασαν τα 630 εκατομμύρια δολάρια την περασμένη εβδομάδα, με σωρευτικό σύνολο περίπου 1,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων που αποσύρθηκαν τις τελευταίες δύο εβδομάδες, όπως αναφέρει η CoinShares.

Στην τελευταία έκθεση “Digital Asset Fund Flows Weekly”, η CoinShares αποκάλυψε ότι οι αποσύρσεις από όλα τα επενδυτικά προϊόντα κρυπτονομισμάτων ανήλθαν σε 584 εκατομμύρια δολάρια την εβδομάδα που έληξε στις 21 Ιουνίου.

Ένας σημαντικός λόγος για τη μείωση των επενδύσεων σε κρύπτο είναι ότι οι θεσμικοί και μακροπρόθεσμοι επενδυτές έχουν μειώσει τις επενδύσεις τους σε Bitcoin ETFs λόγω των μειωμένων προσδοκιών για μείωση των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ το 2024.

Ο James Butterfill, επικεφαλής έρευνας της CoinShares, σχολίασε: “Αυτό είναι πιθανότατα μια απάντηση στην έλλειψη αισιοδοξίας μεταξύ των επενδυτών όσον αφορά τις μειώσεις των επιτοκίων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ φέτος”.

Η έκθεση σημείωσε επίσης μείωση του εβδομαδιαίου όγκου συναλλαγών, ο οποίος έπεσε στα 13,6 δισεκατομμύρια δολάρια, σημειώνοντας το χαμηλότερο επίπεδο από την εισαγωγή των αμερικανικών spot Bitcoin ETFs τον Ιανουάριο. Τα συνολικά περιουσιακά στοιχεία που διαχειρίζονται τα κεφάλαια κρύπτο αποτιμώνται πλέον σε 92,2 δισεκατομμύρια δολάρια.

Παράγοντες όπως η πώληση του BTC από τη γερμανική κυβέρνηση και οι προσδοκίες της αγοράς γύρω από τις αποπληρωμές Bitcoin από τον διαχειριστή του Mt. Gox επηρέασαν σημαντικά τις πρόσφατες πωλήσεις και τις πτώσεις των τιμών.

Υπήρξε επίσης μια επίμονη απόσυρση από spot Bitcoin ETFs την τελευταία εβδομάδα.

Σύμφωνα με την Farside Investors, τα ιδρύματα απέσυραν περίπου 544,1 εκατομμύρια δολάρια από spot Bitcoin ETFs μόνο κατά το διάστημα από τις 17 έως τις 21 Ιουνίου. Ειδικότερα, το FBTC που διαχειρίζεται η Fidelity κατέγραψε απότομη αύξηση των αποσύρσεων, οι οποίες ανήλθαν συνολικά σε 271 εκατομμύρια δολάρια για την εβδομάδα.

Η τιμή του Bitcoin πέφτει στα $60.000

Η τιμή του Bitcoin συνέχισε την πτωτική της τάση, σημειώνοντας πτώση 6,5% την προηγούμενη εβδομάδα. Σύμφωνα με τα στοιχεία της TradingView, η τιμή του Bitcoin έπεσε από το σημείο εκκίνησης των 63.170 δολαρίων στις 24 Ιουνίου στο χαμηλό των 59.800 δολαρίων κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αυτό είναι το χαμηλότερο επίπεδο στο οποίο διαπραγματεύεται το Bitcoin από τις 15 Μαΐου, δηλαδή πριν από έξι και πλέον εβδομάδες.

Ο ημερήσιος δείκτης σχετικής ισχύος (RSI) επίσης υποχώρησε, μετακινούμενος από 33 σε 28 τις τελευταίες 24 ώρες, γεγονός που υπογραμμίζει τη δύναμη της τρέχουσας πτωτικής τάσης.

“Ο ημερήσιος RSI του Bitcoin δεν έχει βρεθεί τόσο χαμηλά εδώ και σχεδόν ένα χρόνο”.

Σε μια ανάρτηση, ο trader Jelle παρατήρησε ότι το Bitcoin “επιχειρεί μια ανάκαμψη σε μικρότερο χρονικό διάστημα, καθώς τα επιτόκια χρηματοδότησης γίνονται αρνητικά”.

Ο συνάδελφος trader, Dom’s Crypto, επεσήμανε κρίσιμα επίπεδα για το Bitcoin στο μέλλον. Προειδοποίησε ότι εάν το Bitcoin δεν καταφέρει να ανακάμψει στα 61.300 δολάρια ή να διατηρηθεί πάνω από τα 60.000 δολάρια, θα μπορούσε να πέσει περαιτέρω στον SMA 200 ημερών, ο οποίος βρίσκεται στα 57.200 δολάρια.

Σημείωσε επίσης πιθανές κινήσεις των τιμών προς τα 60.700 δολάρια, μια επαναληπτική δοκιμή στα 59.000 δολάρια, ακολουθούμενη από μια νέα ώθηση προς τα 62.000 δολάρια, αναφέροντας αντίσταση στο “Ascending TL”.

Δεδομένα από τον πόρο παρακολούθησης CoinGlass έδειξαν ότι 13,28 εκατομμύρια δολάρια σε ρευστότητα είχαν συγκεντρωθεί στα 60.450 δολάρια, κοντά στο τρέχον χαμηλό swing. Πρόσθετες πληροφορίες έδειξαν ότι 155,22 εκατ. δολάρια σε θέσεις long στο Bitcoin ρευστοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της προηγούμενης ημέρας.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: