Οι εκδότες Stablecoin έχουν ξοδέψει πάνω από 1,3 εκατομμύρια δολάρια για να ασκήσουν πίεση στο Κογκρέσο από το 2022

Οι εκδότες σταθερών νομισμάτων, συμπεριλαμβανομένων των Tether, Circle και άλλων, έχουν δαπανήσει πάνω από ένα εκατομμύριο δολάρια για να ασκήσουν πιέσεις στους νομοθέτες στο Καπιτώλιο από την αρχή του 2022, σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία.

Τα Stablecoins έχουν γίνει πρόσφατα το επίκεντρο της προσοχής στην Ουάσινγκτον, καθώς αυξάνεται η πίεση για την ανάπτυξη ενός ρυθμιστικού πλαισίου για τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία που είναι συνδεδεμένα με το δολάριο.

Η Tether χρησιμοποιεί το δικηγορικό γραφείο του Michael Jason Lee για τις προσπάθειες άσκησης πίεσης, οι οποίες πραγματοποιούνται μέσω της FTI Government Affairs, μιας εταιρείας συμβούλων με διακομματικές διασυνδέσεις.

Σύμφωνα με την οργάνωση δημόσιου ενδιαφέροντος ProPublica, η Tether έχει δαπανήσει περίπου 600.000 δολάρια από τις αρχές του 2022, με τριμηνιαία δαπάνη 120.000 δολαρίων για την άσκηση πίεσης στη Γερουσία και τη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ.

Οι προσπάθειες άσκησης πίεσης αφορούσαν την υποστήριξη της νομοθεσίας που σχετίζεται με τα stablecoins. Η Tether εκδίδει το κυρίαρχο σταθερό νόμισμα στον κόσμο, το USDT, το οποίο έχει μερίδιο αγοράς 63% και κυκλοφορία 83 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η ομάδα κυβερνητικής διαφάνειας Open Secrets πρόσθεσε ότι η Tether ξόδεψε άλλα 270.000 δολάρια για την άσκηση πίεσης το πρώτο τρίμηνο του 2023.

Εν τω μεταξύ, ο αντίπαλος εκδότης σταθερών νομισμάτων Circle έχει επίσης δαπανήσει μεγάλα ποσά για προσπάθειες άσκησης πίεσης. Η εταιρεία άρχισε να ασκεί πιέσεις με την εταιρεία στρατηγικών συμβούλων Invariant στα τέλη του 2021 και έχει δαπανήσει τουλάχιστον 560.000 δολάρια από τότε, σύμφωνα με την ProPublica.

Οι προσπάθειες άσκησης πίεσης της Circle περιστράφηκαν γύρω από την εκπαίδευση των φορέων χάραξης πολιτικής σχετικά με το επιχειρηματικό της μοντέλο, την εκπαίδευση των μελών του Κογκρέσου σε θέματα stablecoin και κρυπτονομισμάτων και την παρακολούθηση των προτάσεων κρυπτονομισμάτων.

Η εταιρεία έχει ασκήσει πιέσεις στη Γερουσία, τη Βουλή των Αντιπροσώπων, το Υπουργείο Οικονομικών, το Γραφείο του Ελεγκτή του Νομίσματος, την Επιτροπή Εμπορευματικών Συμβολαίων Συναλλαγών και την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Ο τριμηνιαίος προϋπολογισμός της Circle για την άσκηση πίεσης ανέρχεται σήμερα σε 100.000 δολάρια. Η εταιρεία εκδίδει USDC, το δεύτερο μεγαλύτερο stablecoin στον κόσμο, με μερίδιο αγοράς 22,6% και κυκλοφορία 29,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Στις 18 Μαΐου, ο διευθύνων σύμβουλος της Circle, Jeremy Allaire, επανέλαβε την ανάγκη για νομοθεσία για τα stablecoin και για ασφαλή πρόσβαση στα ψηφιακά δολάρια.

Η Paxos, ο πρώην εκδότης του σταθερού νομίσματος Binance BUSD, έχει δαπανήσει περίπου 300.000 δολάρια για άσκηση πίεσης από τις αρχές του 2022. Η Paxos χρησιμοποιεί τη διακομματική εταιρεία δημόσιας πολιτικής Mindset για τις προσπάθειες άσκησης πίεσης που επικεντρώνονται σε θέματα που σχετίζονται με τη σύνταξη νομοθεσίας για τα stablecoin.

Οι δαπάνες άσκησης πίεσης της βιομηχανίας κρύπτο αυξήθηκαν κατά 120% στις Ηνωμένες Πολιτείες το 2022.

Το ποσό που δεσμεύτηκαν οι εκδότες stablecoin επισκιάζει, ωστόσο, εκείνο που δαπανήθηκε από άλλες μεγάλες εταιρείες κρύπτο. Η Coinbase έχει ξοδέψει περίπου 5,5 εκατομμύρια δολάρια από τότε που άρχισε να ασκεί πιέσεις το 2015 και η Binance.US ξόδεψε σχεδόν 1 εκατομμύριο δολάρια το 2022.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Πηγή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: