Η κατάρρευση κρυπτονομισμάτων $510 δισεκατομμυρίων διαγράφει τα κέρδη του 2024 για κορυφαία 50 Coins

Περισσότερα από τα μισά από τα 50 κορυφαία κρυπτονομίσματα με βάση την κεφαλαιοποίηση της αγοράς σημειώνουν απώλειες μετά το πιο σημαντικό ξεπούλημα κρυπτονομισμάτων εδώ και πάνω από ένα χρόνο.

Η συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς κρυπτονομισμάτων μειώθηκε κατά 510 δισεκατομμύρια δολάρια.

Στη συνέχεια, πάνω από το 60% των 50 κορυφαίων κρυπτονομισμάτων εξαφάνισαν όλα τα κέρδη τους για το 2024, σύμφωνα με τον συγγραφέα του CryptoQuant Binhdangg, ο οποίος ανέφερε σε ανάρτησή του στις 6 Αυγούστου X:

“Μετά τη Μαύρη Δευτέρα, το 60% των νομισμάτων στα 50 κορυφαία έχουν αφαιρέσει όλα τα κέρδη από τις αρχές του 2024 και έχουν ακόμη και απώλειες”.

Μετά το ξεπούλημα, το ethereum υποχώρησε προσωρινά σε χαμηλό πέντε μηνών, πέφτοντας κάτω από τα 2.200 δολάρια. Η απώλεια αυτού του ψυχολογικού επιπέδου θα μπορούσε να οδηγήσει σε περαιτέρω πωλήσεις πανικού και αυξημένες πτωτικές πιέσεις στην αγορά.

Τι προκάλεσε το ξεπούλημα της αγοράς κρυπτονομισμάτων;

Το σοβαρό ξεπούλημα της αγοράς κρυπτονομισμάτων προκλήθηκε από έναν συνδυασμό μακροοικονομικών και βιομηχανικών παραγόντων.

Στις 5 Αυγούστου, η Τράπεζα της Ιαπωνίας ανακοίνωσε αύξηση του επιτοκίου από 0% σε 0,25%.

Η απόφαση της Ιαπωνίας είχε άμεσο αντίκτυπο στην αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά και στις τιμές του Bitcoin, καθώς οι traders συχνά δανείζονται ιαπωνικά γιεν με χαμηλά επιτόκια για να επενδύσουν σε αμερικανικά περιουσιακά στοιχεία.

Εν τω μεταξύ, πέντε από τους κορυφαίους market makers πούλησαν συνολικά 130.000 Ether αξίας 290 εκατομμυρίων δολαρίων στις τρέχουσες τιμές από τις 3 Αυγούστου, με αποτέλεσμα η τιμή του Ether να κατρακυλήσει από τα 3.000 δολάρια κάτω από τα 2.200 δολάρια.

Οι market makers περιλαμβάνουν την Wintermute, η οποία πούλησε πάνω από 47.000 ETH, ακολουθούμενη από την Jump Trading με πάνω από 36.000 ETH και την Flow Traders, η οποία πούλησε 3.620 ETH.

Το ξεπούλημα του ethereum από τους market makers συνέβαλε σημαντικά στην πτώση της τιμής του ETH.

Τα Memecoins σημειώνουν τις μεγαλύτερες απώλειες, με επικεφαλής τα WIF και PEPE

Μεταξύ των 50 μεγαλύτερων tokens με βάση την κεφαλαιοποίηση της αγοράς, ορισμένα από τα πιο δημοφιλή memecoins υπέστησαν τις μεγαλύτερες απώλειες.

Στο εβδομαδιαίο διάγραμμα, το memecoin Dogwifhat (WIF) με βάση τo Solana παρουσίασε τη μεγαλύτερη απώλεια, σημειώνοντας πτώση άνω του 41% την περασμένη εβδομάδα και διαπραγματευόταν στα 1,38 δολάρια στις 8:37 π.μ. UTC, στις 6 Αυγούστου, σύμφωνα με τα στοιχεία.

Το memecoin Pepe με θέμα τον βάτραχο σημείωσε τη δεύτερη μεγαλύτερη εβδομαδιαία απώλεια, πέφτοντας πάνω από 34% στα 0,057781 δολάρια, δηλαδή πάνω από 53% κάτω από το ιστορικό υψηλό του στα τέλη Μαΐου.

Επειδή τα memecoins δεν έχουν εγγενή αξία, οι αυξήσεις των τιμών τους οφείλονται κυρίως στη διαφημιστική εκστρατεία των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και στην προσοχή των μικροεπενδυτών. Κατά συνέπεια, τα memecoins συχνά δέχονται το μεγαλύτερο πλήγμα κατά τη διάρκεια μιας διόρθωσης της αγοράς κρυπτονομισμάτων.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: