Το τέταρτο μεγαλύτερο hedge fund της Ευρώπης επενδύει σχεδόν 500 εκατομμύρια δολάρια σε Bitcoin ETFs 

Η Capula Management, το τέταρτο μεγαλύτερο αμοιβαίο κεφάλαιο αντιστάθμισης κινδύνου στην Ευρώπη, έχει πραγματοποιήσει σημαντική επένδυση ύψους σχεδόν 500 εκατομμυρίων δολαρίων σε διαπραγματεύσιμα αμοιβαία κεφάλαια (ETF) Bitcoin, όπως αποκαλύφθηκε από δημόσιες γνωστοποιήσεις στις 5 Αυγούστου.

Με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, η Capula Management εποπτεύει περισσότερα από 30 δισεκατομμύρια δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία επενδυτών. Το hedge fund κατέχει σημαντικά μερίδια τόσο στο Fidelity Wise Origin Bitcoin Fund (FBTC) όσο και στο iShares Bitcoin Trust (IBIT) της BlackRock.

Οι καταθέσεις δείχνουν ότι από τις 30 Ιουνίου, οι μετοχές του Bitcoin ETF της Capula αποτιμώνται σε πάνω από 464 εκατομμύρια δολάρια. Ειδικότερα, οι γνωστοποιήσεις δεν αναφέρουν άλλες συμμετοχές της Capula σε περιουσιακά στοιχεία κρύπτο..

Μια σημαντική πτώση της αγοράς που ξεκίνησε τον Ιούλιο επηρέασε τα BTC ETFs, με αποτέλεσμα σχεδόν 175 εκατομμύρια δολάρια σε καθαρές εκροές από τις 31 Ιουλίου έως τις 2 Αυγούστου, σύμφωνα με την Morningstar Inc.

Το IBIT της BlackRock και το FBTC της Fidelity κερδίζουν την αναγνώριση ως κορυφαία ETF BTC, βλέποντας αυξημένο ενδιαφέρον από επαγγελματίες χρηματοοικονομικούς συμβούλους, όπως δήλωσε η Roxanna Islam, επικεφαλής της έρευνας τομέων και κλάδων της VettaFi.

Αρκετά άλλα αμοιβαία κεφάλαια αντιστάθμισης κινδύνου έχουν επίσης αναφέρει σημαντικές επενδύσεις σε Bitcoin ETFs. Για παράδειγμα, η Millennium Management αποκάλυψε τον Μάιο ότι κατέχει σχεδόν 2 δισεκατομμύρια δολάρια σε BTC ETFs και άλλα περιουσιακά στοιχεία που σχετίζονται με το Bitcoin.

Από το ντεμπούτο τους τον Ιανουάριο, τα Bitcoin ETFs έχουν προσελκύσει περισσότερες από 50 δισεκατομμύρια δολάρια σε καθαρές εισροές επενδυτών. Τα ETFs του αιθέρα, που λανσαρίστηκαν τον Ιούνιο, διαχειρίζονται σήμερα περιουσιακά στοιχεία ύψους περίπου 8 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Τα ETF προσφέρουν πολλά πλεονεκτήματα, όπως χαμηλά τέλη, ισχυρή προστασία των επενδυτών και απλή λογιστική, γεγονός που τα καθιστά ελκυστική επιλογή για τους συνήθεις επενδυτές. Η Morgan Stanley, ο μεγαλύτερος διαχειριστής πλούτου στις ΗΠΑ, φέρεται να έχει αρχίσει να επιτρέπει στους 15.000 χρηματοοικονομικούς συμβούλους της να συστήνουν Bitcoin στους πελάτες τους.

Μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες, τα ETFs αποτελούν μια αγορά 9 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με την Cerulli Associates, μια εταιρεία ερευνών αμοιβαίων κεφαλαίων.

Στις 5 Αυγούστου, τα Bitcoin ETFs γνώρισαν μερικούς από τους υψηλότερους όγκους συναλλαγών που είχαν ποτέ, με μετοχές αξίας άνω του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων να διακινούνται μέσα σε λίγα λεπτά από το άνοιγμα της αγοράς.

“Οι σημαντικοί παίκτες είναι απίθανο να επενδύσουν εν μέσω υψηλής μεταβλητότητας και απρόβλεπτων τιμών”, δήλωσε ο Markus Thielen, ιδρυτής της 10x Research.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: