Οι ρευστοποιήσεις Bitcoin φτάνουν τα 100 εκατομμύρια δολάρια καθώς οι τιμές πέφτουν: Είναι πιθανό οι επενδυτές των ETFs να πουλήσουν;

Τις τελευταίες 24 ώρες, το Bitcoin είδε πάνω από 100 εκατομμύρια δολάρια σε ρευστοποιήσεις με μόχλευση, προκαλώντας φόβους για πιθανή υποχώρηση στο επίπεδο των 50.000 δολαρίων. Τα δεδομένα από την CoinGlass δείχνουν ότι οι ρευστοποιήσεις Bitcoin ανήλθαν σε 100,4 εκατομμύρια δολάρια, συμπεριλαμβανομένων 86 εκατομμυρίων δολαρίων από θέσεις long με μόχλευση.

Μια τριήμερη πτωτική τάση έφερε την τιμή του Bitcoin από πάνω από τα 62.000 δολάρια στις 2 Ιουλίου στο χαμηλό των 57.043 δολαρίων στις 9:22 π.μ. UTC στις 4 Ιουλίου, σύμφωνα με το CoinMarketCap. Στις 9:40 π.μ. UTC, το Bitcoin είχε ανακάμψει ελαφρώς πάνω από τα 57.800 δολάρια, αν και εξακολουθούσε να έχει πτώση πάνω από 4,5% την ημέρα.

Τα ETFs δεν πωλούν πανικόβλητα (ακόμα)

Μια βασική παρατήρηση είναι η πτώση του Bitcoin κάτω από τη μέση τιμή αγοράς των επενδυτών του spot Bitcoin ETF, στα 57.979 δολάρια. Αυτό το σημείο τιμής αποτελεί ένα κρίσιμο επίπεδο στήριξης για τους αναλυτές. Παρά ταύτα, οι επενδυτές ETF παρέμειναν ήρεμοι, με καθαρές εκροές μόλις 20,5 εκατ. δολαρίων να καταγράφονται στις 3 Ιουλίου, κυρίως λόγω 27 εκατ. δολαρίων από το ETF της Grayscale, σύμφωνα με την Farside Investors.

Ωστόσο, το ενδεχόμενο μιας ευρύτερης πώλησης παραμένει, ιδίως καθώς οι Αμερικανοί επενδυτές επιστρέφουν μετά τις διακοπές της 4ης Ιουλίου. Στις πιθανές πιέσεις πώλησης έρχονται να προστεθούν οι επικείμενες αποπληρωμές των πιστωτών του Mt. Gox. Στις αρχές Ιουλίου αναμένεται να διανεμηθούν πάνω από 9,4 δισεκατομμύρια δολάρια σε Bitcoin σε 127.000 πιστωτές, ολοκληρώνοντας μια δεκαετή αναμονή.

Διόρθωση Bitcoin ή προσωρινό «shakeout»;

Μετά την πρόσφατη πτώση των τιμών, το Bitcoin παραβίασε τον κινητό μέσο όρο των 200 ημερών για πρώτη φορά μετά από δέκα μήνες, σηματοδοτώντας μια πιθανή καθυστέρηση σε μια ανοδική διάσπαση έως ότου μπορέσει να ξεπεράσει την πτωτική τάση που ξεκίνησε στις αρχές Ιουνίου. Ο αναλυτής Rekt Capital σημείωσε στις 3 Ιουλίου:

“Η διάσπαση αναβλήθηκε λόγω της αποτυχημένης επανάληψης της καθοδικής τάσης του Ιουνίου ως νέα στήριξη. Αυτή εξακολουθεί να είναι η γραμμή τάσης που πρέπει να παρακολουθήσετε για μια αλλαγή στην τάση που θα προχωρήσει παρ’ όλα αυτά”.

Παρόλα αυτά, ορισμένοι παρατηρητές της αγοράς θεωρούν την πρόσφατη πτώση ως μια πιθανή “αναταραχή”, όπου μια ξαφνική πτώση των τιμών ακολουθείται γρήγορα από ανάκαμψη, σύμφωνα με τις απόψεις του επενδυτή Bitcoin Elja Boom στις 4 Ιουλίου.

Ωστόσο, οι αναλυτές της 10x Research προειδοποιούν ότι το Bitcoin μπορεί να επανεξετάσει το επίπεδο των 50.000 δολαρίων αν οι πιέσεις πώλησης αυξηθούν.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: