Το Ethereum αναμένεται να ξεπεράσει το Bitcoin μετά το ντεμπούτο του ETF, σύμφωνα με την K33 Research

Η εισαγωγή των διαπραγματεύσιμων αμοιβαίων κεφαλαίων (ETFs) spot Ether στις Ηνωμένες Πολιτείες μπορεί να οδηγήσει το Ethereum να ξεπεράσει το Bitcoin τις επόμενες εβδομάδες, σύμφωνα με έκθεση των αναλυτών της K33 Research.

Τα ETF αυτά, που αναμένεται να κάνουν το ντεμπούτο τους γύρω στις 8 Ιουλίου, αποτελούν σημαντική ώθηση για την αποτίμηση του Ethereum. Εν τω μεταξύ, το Bitcoin ενδέχεται να αντιμετωπίσει καθοδικές πιέσεις, καθώς 8,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε Bitcoin αναμένεται να αναδιανεμηθούν στους πιστωτές του χρεοκοπημένου ανταλλακτηρίου Mt. Gox αυτή την εβδομάδα, προτείνουν οι αναλυτές της K33 Vetle Lunde και David Zimmerman στην έκθεσή τους με ημερομηνία 2 Ιουλίου.

Κατά τη διάρκεια του τελευταίου έτους, το Ethereum έχει μείνει πίσω από το Bitcoin, το οποίο έχει δει σημαντικές εισροές άνω των 14 δισεκατομμυρίων δολαρίων στα spot ETFs του το 2024, οδηγώντας την αγορά σε κέρδη.

Οι Lunde και Zimmerman προβλέπουν ότι η τιμή του Ethereum ενδέχεται να υποχωρήσει λίγο μετά την εισαγωγή των ETFs. Ωστόσο, αναμένουν επίσης ότι το Ethereum θα ακολουθήσει μια πορεία παρόμοια με εκείνη του Bitcoin, όπου η αρχική βουτιά ακολουθήθηκε από ένα ισχυρό ράλι που τροφοδοτήθηκε από σημαντικές εισροές κεφαλαίων στα spot ETFs.

Σύμφωνα με τον Lunde, “Καθώς το καλοκαίρι εξελίσσεται και τα κεφάλαια αυτά συσσωρεύονται, τα ETFs θα λειτουργήσουν πιθανότατα ως ισχυρός καταλύτης για τη σχετική δύναμη του Ethereum. Βλέποντας τα τρέχοντα επίπεδα τιμών ETH/BTC, πιστεύω ότι παρουσιάζουν μια σημαντική ευκαιρία για όσους είναι πρόθυμοι να περιμένουν”.

Οι αναλυτές συνεχίζουν να διατηρούν θετικές προοπτικές για το Ethereum, αναμένοντας ότι οι καθαρές εισροές θα φτάσουν μεταξύ 0,75% και 1% της κυκλοφορούσας προσφοράς του Ethereum κατά τους πρώτους πέντε μήνες μετά την έναρξη λειτουργίας.

Παρά τις αισιόδοξες προβλέψεις τους, η συναίνεση της αγοράς φαίνεται να αντιστέκεται σε αυτή την άποψη, γεγονός που υπογραμμίζεται από τα πρότυπα διαπραγμάτευσης των Ether future με έκπτωση σε σχέση με τα Bitcoin futures και την τιμή διαπραγμάτευσης 1 ETH στα 0,055 BTC.

Η αποτίμηση του Ethereum σε σύγκριση με το Bitcoin βρίσκεται σε σταθερή πτώση το τελευταίο έτος, φτάνοντας στο χαμηλό 0,045 στις 24 Μαΐου. Ωστόσο, η τάση αντιστράφηκε απότομα μετά την απροσδόκητη έγκριση των ETFs του Ether από την SEC, ενισχύοντας την αναλογία ETH/BTC στην τρέχουσα τιμή του 0,055, σύμφωνα με τα στοιχεία της TradingView.

Παρά τις ελπιδοφόρες προοπτικές, οι Lunde και Zimmerman σημειώνουν ότι το ανοιχτό ενδιαφέρον για τα futures του Ether παραμένει ισχυρό, γεγονός που υποδηλώνει ότι πολλοί traders αξιοποιούν σε μεγάλο βαθμό τη μόχλευση για να κερδοσκοπήσουν στις κινήσεις των τιμών του Ethereum καθώς τα ETFs πλησιάζουν στην κυκλοφορία.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: