Η γερμανική κυβέρνηση μεταφέρει επιπλέον $52 εκατομμύρια σε Bitcoin, αυξάνοντας δυνητικά τους κινδύνους πώλησης της αγοράς

Ένα πορτοφόλι κρυπτονομισμάτων που ταυτοποιήθηκε με τη γερμανική κυβέρνηση εκτέλεσε άλλη μια σημαντική μεταφορά 52 εκατομμυρίων δολαρίων σε Bitcoin, εγείροντας ανησυχίες για πιθανές πωλήσεις BTC μεγάλης κλίμακας από την κυβέρνηση.

Στις 2 Ιουλίου, αυτό το πορτοφόλι διευκόλυνε τη μεταφορά 832,7 Bitcoin μέσω τεσσάρων ξεχωριστών συναλλαγών.

Οι λεπτομέρειες των συναλλαγών που παρέχονται από την Arkham Intelligence αποκαλύπτουν ότι 100 BTC μεταφέρθηκαν στην Coinbase, 150 BTC στο Bitstamp και 32,74 BTC στο Kraken. Το μεγαλύτερο μέρος των Bitcoin, συνολικά 550 BTC αξίας άνω των 32 εκατομμυρίων δολαρίων, κατευθύνθηκε στο μυστηριώδες πορτοφόλι με την ονομασία “139Po”, το οποίο έχει συνδεθεί με προηγούμενες συναλλαγές από τη γερμανική κυβέρνηση, συμπεριλαμβανομένων των μεταφορών 500 BTC στις 25 Ιουνίου και 800 BTC στις 20 Ιουνίου.

Η παρακολούθηση των συναλλαγών από οντότητες που κατέχουν μεγάλες ποσότητες Bitcoin είναι ζωτικής σημασίας για τους επενδυτές, καθώς παρέχει πληροφορίες για πιθανές κινήσεις της αγοράς. Σημαντικές πωλήσεις μπορούν να οδηγήσουν σε αυξημένη μεταβλητότητα της αγοράς και καθοδικές πιέσεις στις τιμές.

Η γερμανική κυβέρνηση θα μπορούσε να εισαγάγει περισσότερη πίεση πώλησης Bitcoin

Επί του παρόντος, το πορτοφόλι με σήμανση BKA περιέχει πάνω από 43.850 BTC, αξίας περίπου 2,75 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Αυτή η σημαντική κατοχή αντιπροσωπεύει έναν πιθανό κίνδυνο για τη σταθερότητα της τιμής του Bitcoin, δεδομένης της πιθανότητας περαιτέρω πωλήσεων.

Πρόσφατα, η αξία του Bitcoin έχει πτωτική τάση, με σημαντική πτώση 7,3% τον τελευταίο μήνα. Το κρυπτονόμισμα βυθίστηκε για λίγο σε λίγο πάνω από τα 58.450 δολάρια στις 24 Ιουνίου, αλλά έκτοτε ανέκαμψε, σκαρφαλώνοντας πάνω από το όριο των 62.000 δολαρίων, σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία του Bitstamp.

Το Bitcoin παρουσιάζει σήμερα ισχυρή στήριξη γύρω από το επίπεδο των $61.500. Μια πτώση κάτω από αυτό το όριο θα μπορούσε να προκαλέσει έναν καταιγισμό ρευστοποιήσεων σε μοχλευμένες θέσεις long, που ενδεχομένως να ξεπεράσουν το 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε διάφορα ανταλλακτήρια, όπως σημειώνει το Coinglass.

Η γερμανική κυβέρνηση πουλάει ενεργά BTC;

Εκτός από τη μεγαλύτερη συναλλαγή ύψους 32 εκατομμυρίων δολαρίων προς το άγνωστο πορτοφόλι, τα υπόλοιπα Bitcoin στάλθηκαν σε μεγάλα ανταλλακτήρια, γεγονός που υποδηλώνει ότι η γερμανική κυβέρνηση ενδέχεται να ετοιμάζεται να πουλήσει μέρος των αποθεμάτων της σε Bitcoin.

Οι εικασίες σχετικά με τις προθέσεις της κυβέρνησης ξεκίνησαν στις 19 Ιουνίου, μετά από μια μαζική συναλλαγή 6.500 BTC αξίας άνω των 425 εκατομμυρίων δολαρίων από το ίδιο πορτοφόλι. Εκείνη τη στιγμή, το υπόλοιπο του πορτοφολιού ήταν σχεδόν 50.000 BTC, περιουσιακά στοιχεία που φέρεται να κατασχέθηκαν από τους διαχειριστές του ιστότοπου πειρατικών ταινιών Movie2k.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: