Τα Bitcoin ETFs βλέπουν τις μεγαλύτερες μηνιαίες εισροές καθώς η τιμή σταθεροποιείται γύρω στα $63.000

Την 1η Ιουλίου, τα διαπραγματεύσιμα αμοιβαία κεφάλαια (ETF) Bitcoin spot στις Ηνωμένες Πολιτείες γνώρισαν σημαντική εισροή κεφαλαίων, ύψους 129,45 εκατομμυρίων δολαρίων. Το γεγονός αυτό σηματοδότησε την πέμπτη διαδοχική ημέρα καθαρών κερδών για τα εν λόγω χρηματοπιστωτικά μέσα.

Τα εν λόγω ETFs έλαβαν το πράσινο φως για τη λειτουργία τους στις ΗΠΑ από τις 10 Ιανουαρίου, ενώ η διαπραγμάτευση ξεκίνησε την επόμενη ημέρα. Κατά τους πρώτους μήνες, οι κορυφαίοι πάροχοι ETF παρουσίασαν σημαντικές εισροές και όγκους συναλλαγών. Ειδικότερα, το Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), μετά τη μετατροπή του σε ETF, δεν κατέγραψε νέες εισροές ή σημείωσε κυρίως εκροές.

Την 1η Ιουλίου, οι καταγεγραμμένες εισροές όχι μόνο συνέχισαν ένα θετικό σερί, αλλά αντιπροσώπευαν επίσης το υψηλότερο ποσό από τις 7 Ιουνίου. Ταυτόχρονα, η τιμή του Bitcoin (BTC) ξεπέρασε τα 63.000 δολάρια, ξεπερνώντας ένα επίπεδο αντίστασης που αποτελούσε πρόκληση για σχεδόν τρεις εβδομάδες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της SoSo Value, μιας πλατφόρμας έρευνας κρυπτονομισμάτων, το Wise Origin Bitcoin Fund της Fidelity ηγήθηκε με εισροή 1.030 BTC αξίας 65 εκατ. δολαρίων. Από κοντά ακολούθησε το Bitwise Bitcoin ETF, το οποίο είδε μια προσθήκη 650 BTC, αξίας περίπου 41 εκατομμυρίων δολαρίων.

Το ARK 21Shares Bitcoin ETF κατέγραψε εισροές συνολικού ύψους 205 BTC, που αντιστοιχούν σε 13 εκατομμύρια δολάρια. Εν τω μεταξύ, τα δύο μεγαλύτερα spot Bitcoin ETFs με βάση την καθαρή αξία ενεργητικού – το iShares Bitcoin Trust της BlackRock και το GBTC – δεν παρουσίασαν σημαντικές κινήσεις τη Δευτέρα 1 Ιουνίου.

Ο Ιούλιος είναι ιστορικά ανοδικός για το BTC

Ο μήνας Ιούνιος εμφάνισε μια πτωτική τάση τόσο για τα Bitcoin ETFs όσο και για την ίδια την τιμή του BTC. Τα spot Bitcoin ETFs σημείωσαν εννέα ημέρες εκροών έναντι δέκα ημερών εισροών, με τις εκροές να επισκιάζουν σημαντικά τις εισροές σε αξία.

Η τάση αυτή μεταβλήθηκε στις αρχές Ιουλίου, ευθυγραμμιζόμενη με την εκτίναξη της τιμής του BTC τη Δευτέρα, η οποία έφτασε σε νέα εβδομαδιαία κορυφή στα 63.778 δολάρια. Παρά τη μικρή υποχώρηση κάτω από τα 63.000 δολάρια στις 2 Ιουνίου, με την τιμή διαπραγμάτευσης να καταγράφεται στα 62.558 δολάρια, το Bitcoin κατάφερε να ανακάμψει από το εβδομαδιαίο χαμηλό του, το οποίο είχε υποχωρήσει κάτω από τα 60.000 δολάρια. Ωστόσο, εξακολουθεί να παραμένει πάνω από 15% κάτω από το μέγιστο του Μαρτίου στα 73.750 δολάρια.

Με τις ιστορικές τάσεις να υποδηλώνουν ανοδικές προοπτικές για τον Ιούλιο και τις αναμενόμενες εγκρίσεις για spot ETFs Ether σύντομα, η αγορά κρυπτονομισμάτων μπορεί να βρίσκεται στα πρόθυρα ενός ακόμη ανοδικού ράλι τις επόμενες εβδομάδες.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: