Το Χρηματιστήριο του Τελ Αβίβ προχωρά προς την προσφορά crypto trading

Το μοναδικό δημόσιο χρηματιστήριο του Ισραήλ θέλει να επιτρέψει στους πελάτες του να εμπορεύονται κρυπτονομίσματα, αλλά αντιμετωπίζει ρυθμιστική αντίσταση.

Ένα προσχέδιο για την έγκριση επέκτασης των δραστηριοτήτων συναλλαγών κρύπτο σε μη τραπεζικά μέλη δημοσίευσε το Χρηματιστήριο του Τελ Αβίβ (TASE) για δημόσια σχόλια.

Σε μια πρώτη ανακοίνωση της TASE, μια ανακοίνωση 27 Φεβρουαρίου:

Τα μη τραπεζικά μέλη θα ενεργούν ως αδειοδοτημένοι πάροχοι για κρύπτο συναλλαγές και υπηρεσίες φύλαξης, εάν εγκριθεί η πρόταση. Τα κεφάλαια των πελατών θα τοποθετηθούν σε έναν «λογαριασμό omnibus» ως ενδιάμεσος για τις συναλλαγές κρύπτο.

Θα επιτρέψει επίσης στους πελάτες να αποσύρουν κεφάλαια που προέρχονται από την πώληση κρύπτο, αλλά η διαδικασία είναι κάπως περίπλοκη. Αυτό έγινε για να μετριαστούν οι κίνδυνοι και να ενισχυθεί η προστασία των καταναλωτών, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

«Αυτό είναι ένα ακόμη βήμα για την πρόοδο και την ανάπτυξη της ισραηλινής κεφαλαιαγοράς που στοχεύει στην ενθάρρυνση της καινοτομίας και του ανταγωνισμού, μετριάζοντας τους κινδύνους και προστατεύοντας τους πελάτες».

Μόλις υποβληθούν τα σχόλια, η πρόταση θα σταλεί για έγκριση από το Διοικητικό Συμβούλιο του TASE, ωστόσο δεν δόθηκε χρονοδιάγραμμα.

Το λόμπι του κτιρίου TASE, που βρίσκεται στο κέντρο του Τελ Αβίβ, είναι το μοναδικό δημόσιο χρηματιστήριο του Ισραήλ. Πηγή: Yaniv Morozovsky

Ωστόσο, τα πράγματα μπορεί να μην πάνε τόσο ομαλά για το Χρηματιστήριο του Τελ Αβίβ και τις φιλοδοξίες του για συναλλαγές κρυπτονομισμάτων.

Οι ρυθμιστικές προοπτικές στο Ισραήλ γίνονται σκληρές για τον κλάδο, καθώς ένας προτεινόμενος νόμος σχεδιάζει να ταξινομήσει τα περιουσιακά στοιχεία κρύπτο ως τίτλους. Τον Ιανουάριο, η Ισραηλινή Αρχή Κινητών Αξιών (ISA)  πρότεινε ένα πλαίσιο για τη ρύθμιση των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, τοποθετώντας τα κάτω από την ομπρέλα των τίτλων.

Τον Φεβρουάριο, ο διευθύνων σύμβουλος της ισραηλινής εταιρείας crypto trading και custody firm, Altshuler Shaham Horizon, Ilan Sterk, είπε ότι η αναταξινόμηση «αλλάζει τα πάντα εδώ» και πρόσθεσε, «θα σκοτώσει τη βιομηχανία».

Η ανακοίνωση της TASE ανέφερε ότι η τρέχουσα ρυθμιστική προσέγγιση στο Ισραήλ είναι να «επιβάλει ρύθμιση για χρηματοοικονομικές δραστηριότητες ή υπηρεσίες σε ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία παρόμοια με αυτήν που εφαρμόζεται επί του παρόντος για μη ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία».

Ωστόσο, η TASE παρέμεινε σίγουρο, καταλήγοντας:

«Η TASE πιστεύει ότι η ευθυγράμμιση της τοπικής ρύθμισης με τη διεθνή ρύθμιση θα προσελκύσει περισσότερες ξένες επενδύσεις και ξένους επενδυτές στην ισραηλινή αγορά».

Τον Σεπτέμβριο, το Ισραηλινό ανταλλακτήριο κρύπτο Bits of Gold έγινε το πρώτο στη χώρα που έλαβε άδεια από την Αρχή Κεφαλαιαγοράς.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις Crypto ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://cointelegraph.com/news/tel-aviv-stock-exchange-moves-toward-offering-crypto-trading

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα: