Το token του Crypto Exchange OKX πέφτει 50% σε Flash Crash

Το Native Token του OKX βιώνει 50% Flash Crash εν μέσω καταιγισμού ρευστοποιήσεων

Σε μια απροσδόκητη τροπή των γεγονότων, το native exchange token της OKX (OKB) γνώρισε μια ραγδαία πτώση άνω του 50% μέσα σε μόλις τρία λεπτά την Τρίτη, που προκλήθηκε από μια σειρά ρευστοποιήσεων που προήλθαν από μια ανώμαλη διακύμανση της τιμής. Το flash crash ώθησε το OKB να πέσει στο χαμηλό των 25,17 δολαρίων πριν ανακάμψει στη συνέχεια στα 45,64 δολάρια. Ο 24ωρος όγκος συναλλαγών εκτινάχθηκε επίσης κατά το εντυπωσιακό ποσοστό 2,100% και έφτασε τα 79 εκατομμύρια δολάρια, όπως αναφέρει το CoinMarketCap.

Αναγνωρίζοντας τον αντίκτυπο στους χρήστες, η OKX επιβεβαίωσε τη δέσμευσή της να αποζημιώσει όσους υπέστησαν απώλειες λόγω του καταρράκτη ρευστοποιήσεων, επεκτείνοντας την κάλυψη ώστε να περιλαμβάνει απώλειες από συναλλαγές εντός τoυ blockchainς. Σε δήλωσή της στο X (πρώην Twitter), η OKX ανέφερε: “Η πλατφόρμα θα αποζημιώσει πλήρως τους χρήστες για πρόσθετες απώλειες που προκλήθηκαν από την ανώμαλη ρευστοποίηση, συμπεριλαμβανομένου του δανεισμού με ενέχυρο/της διαπραγμάτευσης περιθωρίου/των συναλλαγών σε διασταυρούμενα νομίσματα”. Το συγκεκριμένο σχέδιο αποζημίωσης αναμένεται να ανακοινωθεί εντός 72 ωρών.

Για την αποφυγή παρόμοιων ζητημάτων στο μέλλον, η OKX περιέγραψε σχέδια για τη βελτίωση διαφόρων πτυχών των λειτουργιών της. Αυτά περιλαμβάνουν τη βελτιστοποίηση των επιπέδων διαβάθμισης της μόχλευσης spot, τη βελτίωση των κανόνων ελέγχου του κινδύνου δανεισμού με ενέχυρο και την επικαιροποίηση των μηχανισμών εκκαθάρισης.Το ανταλλακτήριο στοχεύει να ενισχύσει τις πρακτικές διαχείρισης κινδύνου που εφαρμόζει για να ελαχιστοποιήσει την πιθανότητα να επαναληφθούν τέτοια περιστατικά.

Τα flash crashes δεν είναι ασυνήθιστα στις αγορές, ιδίως όταν η ισχνή ρευστότητα κατανέμεται σε πολλαπλές πλατφόρμες. Το βάθος αγοράς του OKB, που μετρά το κεφάλαιο που απαιτείται για να μετακινηθεί το περιουσιακό στοιχείο κατά 2%, πέφτει μεταξύ 224.000 και 184.000 δολαρίων. Αυτό σημαίνει ότι μια εντολή πώλησης που υπερβαίνει τα $224.000 θα μπορούσε να προκαλέσει έναν ακόμη καταρράκτη στις τιμές.

Μέχρι στιγμής, το OKB μπορεί να υπερηφανεύεται για μια κεφαλαιοποίηση αγοράς ύψους 2,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων, εδραιώνοντας τη θέση του ως το τέταρτο μεγαλύτερο token ανταλλακτηρίου σε κυκλοφορία, σύμφωνα με το CoinGecko. Το περιστατικό χρησιμεύει ως υπενθύμιση της εγγενούς αστάθειας στις αγορές κρύπτο και της σημασίας των ισχυρών μέτρων διαχείρισης κινδύνου για τη διασφάλιση των συμφερόντων των χρηστών.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: