Το Spot Bitcoin ETF του Χονγκ Κονγκ εξάπτει το ενδιαφέρον για την Κίνα

Η κοινότητα των κρυπτονομισμάτων είναι γεμάτη ενθουσιασμό μετά τις αναφορές ότι η κυβέρνηση του Χονγκ Κονγκ εξετάζει το ενδεχόμενο να λανσάρει ένα spot Bitcoin ETF, ιδίως υπό το φως των συνεχιζόμενων ρυθμιστικών προκλήσεων που αντιμετωπίζουν τα εν λόγω προϊόντα στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο συνιδρυτής του BitMEX Arthur Hayes εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για τον ανταγωνισμό που αναπτύσσεται μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας. Πήγε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να τονίσει ότι ο υγιής ανταγωνισμός μεταξύ των δύο οικονομικών γιγάντων θα μπορούσε τελικά να ωφελήσει το Bitcoin. Ο Hayes υπογράμμισε την ανάγκη η Κίνα να έχει τον δικό της διαχειριστή περιουσιακών στοιχείων με αντιπρόσωπο που θα λανσάρει ένα Bitcoin ETF, αντικατοπτρίζοντας την κίνηση που έκαναν οι ΗΠΑ με την BlackRock.

Το Coin Bureau, σημείωσε ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) ενδέχεται να αντιμετωπίσει αυξανόμενη πίεση λόγω άλλων δικαιοδοσιών, όπως το Χονγκ Κονγκ, που αγκαλιάζουν την έννοια ενός spot Bitcoin ETF. Προειδοποίησαν την SEC ότι η καταστολή της καινοτομίας στις ΗΠΑ θα μπορούσε να ωθήσει άλλες χώρες να αδράξουν την ευκαιρία.

Ο επηρεαστής των κρύπτο Lark Davis υπογράμμισε τη σημασία της απόφασης του Χονγκ Κονγκ, επισημαίνοντας ότι η κίνηση αυτή υπογραμμίζει την προθυμία της Κίνας να εξερευνήσει τις ευκαιρίες των κρύπτο και να μην χάσει την αυξανόμενη τάση.

Οι αναφορές αναφέρουν ότι το Χονγκ Κονγκ εξετάζει το ενδεχόμενο να επιτρέψει στους ιδιώτες επενδυτές να έχουν πρόσβαση σε spot ETF που συνδέονται με κρυπτονομίσματα όπως το Bitcoin, υπό την προϋπόθεση ότι πληρούνται οι ρυθμιστικές απαιτήσεις. Η πιθανή κίνηση του Χονγκ Κονγκ σε spot Bitcoin ETFs έρχεται σε αντίθεση με την κατάσταση στις ΗΠΑ, όπου αρκετές επενδυτικές εταιρείες προσπαθούν να λανσάρουν παρόμοια προϊόντα παρά την αντίσταση της SEC.

Ενώ τόσο το Χονγκ Κονγκ όσο και οι ΗΠΑ έχουν επιτρέψει τα ETF κρύπτο που συνδέονται με futures contracts, κανένα από τα δύο δεν έχει ακόμη εγκρίνει ένα spot ETF. Ένα spot Bitcoin ETF κατέχει απευθείας BTC, προσφέροντας στους επενδυτές άμεση έκθεση στο περιουσιακό στοιχείο, σε αντίθεση με τα ETF που βασίζονται σε futures contracts, τα οποία αναπαράγουν τις τιμές του BTC μέσω futures contracts.

Το 2021, οι ΗΠΑ πρωτοστάτησαν στην εισαγωγή ETFs κρύπτο που συνδέονται με futures, ενώ το Χονγκ Κονγκ ακολούθησε το παράδειγμα στα τέλη του 2022, εισάγοντας CSOP προϊόντα cryptocurrency futures. Παρά τις εν λόγω εκκινήσεις, η ζήτηση για futures ETF στο Χονγκ Κονγκ παραμένει χαμηλή, με το μερίδιο αγοράς τους να είναι σημαντικά μικρότερο από άλλα παγκόσμια crypto funds.

Επιπλέον, τον Ιούνιο του 2023 δημοσιεύτηκαν αναφορές ότι η Hong Kong and Shanghai Banking Corporation, η μεγαλύτερη τράπεζα στο Χονγκ Κονγκ, επέτρεψε στους πελάτες της να διαπραγματεύονται ETFs με βάση το Bitcoin και το Ether, υποδεικνύοντας ένα αυξανόμενο ενδιαφέρον για προϊόντα κρυπτονομισμάτων στην περιοχή.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: