Το προσωπικό της OpenAI προτρέπει το διοικητικό συμβούλιο να παραιτηθεί μετά την απομάκρυνση του Sam Altman: Αναφορά

Μετά την απομάκρυνση του ιδρυτή και πρώην διευθύνοντος συμβούλου Sam Altman από το διοικητικό συμβούλιο της OpenAI, η δυσαρέσκεια φέρεται να έχει εξαπλωθεί στο προσωπικό της εταιρείας. Σύμφωνα με την podcaster Kara Swisher, οι εργαζόμενοι της OpenAI συνέταξαν συλλογικά μια επιστολή προς το διοικητικό συμβούλιο, προτρέποντας τα μέλη του να παραιτηθούν. Η επιστολή, που υπογράφεται από 505 από τους 700 υπαλλήλους, κατηγορεί το διοικητικό συμβούλιο ότι υπονομεύει την αποστολή της OpenAI.

Η OpenAI είναι γνωστή για το chatbot τεχνητής νοημοσύνης (AI) ChatGPT, το οποίο διαθέτει μια εντυπωσιακή βάση χρηστών που ξεπερνά τα 100 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες, όπως αναφέρει ο ιστότοπος στατιστικών στοιχείων ToolTester.

Η Swisher μοιράστηκε ένα αντίγραφο της επιστολής στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τονίζοντας τις ανησυχίες των εργαζομένων σχετικά με την απόλυση του Sam Altman και την απομάκρυνση του Greg Brockman από το διοικητικό συμβούλιο. Στην επιστολή υποστηρίζεται ότι οι ενέργειες του διοικητικού συμβουλίου έθεσαν σε κίνδυνο την αποστολή και το έργο της εταιρείας, αναφέροντας: “Εμείς, οι εργαζόμενοι της OpenAI, έχουμε αναπτύξει τα καλύτερα μοντέλα και έχουμε ωθήσει τον τομέα σε νέα όρια”. Η επιστολή προτείνει ότι η πιο σταθεροποιητική πορεία προς τα εμπρός θα ήταν να παραιτηθεί το σημερινό διοικητικό συμβούλιο και να δώσει τη θέση του σε ένα εξειδικευμένο διοικητικό συμβούλιο που θα ηγηθεί της εταιρείας με σταθερότητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εργαζόμενοι προσπάθησαν να διερευνήσουν τους λόγους που οδήγησαν στην παύση του Altman, αλλά ισχυρίζονται ότι δεν έλαβαν σαφείς απαντήσεις από το διοικητικό συμβούλιο. Στην επιστολή σημειώνεται ότι το διοικητικό συμβούλιο δεν έχει παράσχει κανένα γραπτό στοιχείο που να υποστηρίζει τους ισχυρισμούς κατά του Altman.

Ο Altman εκδιώχθηκε από το διοικητικό συμβούλιο του OpenAI στις 17 Νοεμβρίου, με το συμβούλιο να επικαλείται ισχυρισμούς ότι “δεν ήταν σταθερά ειλικρινής στις επικοινωνίες του”. Ο Greg Brockman απομακρύνθηκε επίσης από πρόεδρος την ίδια ημέρα. Ορισμένοι επενδυτές εξέφρασαν τις αντιρρήσεις τους για την απομάκρυνση του Altman, ζητώντας την επαναφορά του. Στις 20 Νοεμβρίου, ο διευθύνων σύμβουλος της Microsoft Satya Nadella ανακοίνωσε την πρόσληψη των Altman και Brockman στη Microsoft για να ηγηθούν μιας νέας ομάδας τεχνητής νοημοσύνης.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: