Το Δικαστήριο εγκρίνει την πώληση των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων της FTX

Σε μια κρίσιμη απόφαση που εκδόθηκε στις 13 Σεπτεμβρίου, ο δικαστής John Dorsey του πτωχευτικού δικαστηρίου του Delaware έδωσε το πράσινο φως για την πώληση των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων της FTX. Η έγκριση αυτή ακολούθησε ουσιαστικές αναθεωρήσεις που έγιναν στο σχέδιο διαταγής που είχε τεθεί υπό εξέταση μόλις την προηγούμενη ημέρα.

Σύμφωνα με τους νέους εγκεκριμένους όρους, η FTX έλαβε την άδεια να εκποιήσει τα ψηφιακά περιουσιακά της στοιχεία, με εξαίρεση το Bitcoin, τον Ether και επιλεγμένα tokens που συνδέονται με εσωτερικούς συνεργάτες. Τα εν λόγω περιουσιακά στοιχεία θα πωλούνται σε εβδομαδιαίες παρτίδες, με τη διευκόλυνση ενός επενδυτικού συμβούλου που θα λειτουργεί εντός προκαθορισμένων παραμέτρων. Ειδικότερα, το αρχικό εβδομαδιαίο όριο για τις πωλήσεις έχει οριστεί στα 50 εκατομμύρια δολάρια, ενώ τις επόμενες εβδομάδες θα υπάρξει αύξηση στα 100 εκατομμύρια δολάρια. Υπάρχει επίσης πρόβλεψη για αύξηση του ορίου σε 200 εκατ. δολάρια εβδομαδιαίως, εν αναμονή της έγκρισης της επιτροπής πιστωτών και της ad hoc επιτροπής, ή με τη ρητή συγκατάθεση του δικαστηρίου.

Ωστόσο, η διάθεση των token Bitcoin, Ether και των token που συνδέονται με εσωτερικούς συνεργάτες θα απαιτήσει ξεχωριστή απόφαση από την FTX, με υποχρεωτική ειδοποίηση 10 ημερών πριν από την έναρξη της διαδικασίας τόσο προς τις επιτροπές όσο και προς τον Αμερικανό διαχειριστή, ο οποίος είναι διορισμένος από το Υπουργείο Δικαιοσύνης των Ηνωμένων Πολιτειών.

Όλες οι πωλήσεις, είτε των περιορισμένων είτε των μη περιορισμένων περιουσιακών στοιχείων, θα ενορχηστρώνονται μέσω ενός επενδυτικού συμβούλου. Οι πληροφορίες που αφορούν αυτές τις συναλλαγές θα είναι αυστηρά φυλασσόμενες, προσβάσιμες μόνο σε επαγγελματίες, ενώ μια επεξεργασμένη έκδοση θα είναι διαθέσιμη στο κοινό. Σε περίπτωση που προκύψουν αντιρρήσεις από τις επιτροπές ή τον διαχειριστή των ΗΠΑ, οι πωλήσεις θα αναβληθούν έως ότου επιλυθούν οι αντιρρήσεις ή έως ότου το δικαστήριο εκδώσει εντολή.

Αυτοί οι αυστηροί όροι, που εισήχθησαν στο αναθεωρημένο σχέδιο που παρουσιάστηκε στις 12 Σεπτεμβρίου, θεωρούνται προληπτικά μέτρα που αποσκοπούν στη διατήρηση της σταθερότητας της αγοράς κατά τη διάρκεια της εισροής περιουσιακών στοιχείων FTX. Ωστόσο, ορισμένοι παρατηρητές έχουν επισημάνει ότι οι πωλήσεις, στην πραγματικότητα, αντιπροσωπεύουν μόνο ένα κλάσμα του συνολικού όγκου συναλλαγών και ενδέχεται να μην ασκούν σημαντική επιρροή. Σύμφωνα με πρόσφατη ενημέρωση των μετόχων, η FTX κατέχει ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία αξίας 833 εκατ. δολαρίων σε Bitcoin και Ether.

Οι κατευθυντήριες γραμμές ορίζουν επίσης ότι η FTX μπορεί να συμμετέχει σε συμφωνίες αντιστάθμισης κινδύνου που αφορούν Bitcoin και Ether, κατόπιν προηγούμενης έγκρισης από τις επιτροπές, και μπορεί να τα χρησιμοποιεί για σκοπούς staking. Ειδικότερα, η πώληση του FTX Token FTT παραμένει υπό την αίρεση περαιτέρω έγκρισης από το δικαστήριο.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: