Το Ανώτατο Δικαστήριο του Ηνωμένου Βασιλείου αποφάσισε να ακυρώσει την προσωρινή ιδιοκτησιακή διαταγή κατά της Binance

Ανώτατο δικαστήριο του Ηνωμένου Βασιλείου αποφάσισε πρόσφατα να αναιρέσει προσωρινή διαταγή ιδιοκτησίας κατά του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων Binance. Η προσωρινή διαταγή, η οποία απαιτούσε από την Binance να διατηρήσει ένα συγκεκριμένο ποσό κρυπτονομισμάτων, εκδόθηκε αφού ένα θύμα απάτης με κρυπτονομίσματα ισχυρίστηκε ότι εντόπισε τα κλεμμένα κεφάλαια στο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων.

Σύμφωνα με πρόσφατη δημοσίευση στο ιστολόγιο της δικηγορικής εταιρείας Herbert Smith Freehills, η απαλλαγή από την έκδοση ασφαλιστικών μέτρων κατά της Binance είναι μία από τις πρώτες γνωστές περιπτώσεις όπου ένα ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων αμφισβήτησε τη χορήγηση μιας ιδιόκτητης ασφαλιστικής διαταγής. Η ιδιοκτησιακή διαταγή, η οποία χορηγήθηκε στις 18 Οκτωβρίου 2022, εκδόθηκε σε σχέση με 470.904 stablecoins USDT που εντοπίστηκαν σε λογαριασμούς χρηστών της Binance.

Ωστόσο, μετά τη χορήγηση της εν λόγω διαταγής, η Binance ζήτησε την ακύρωση της διαταγής. Το ανταλλακτήριο υποστήριξε ότι ο ενάγων προχώρησε στην αναζήτηση της προσωρινής διαταγής χωρίς προειδοποίηση. Η Binance υποστήριξε επίσης ότι δεν ήταν δυνατόν να συμμορφωθεί με την προσωρινή διαταγή, δεδομένου ότι χορηγήθηκε αφού τα εν λόγω κεφάλαια είχαν μετακινηθεί.

“Ήταν πρακτικά αδύνατο για την Binance να συμμορφωθεί με την προσωρινή διαταγή, διότι τα εν λόγω USDT είχαν μεταφερθεί στην κεντρική διεύθυνση συγκεντρωμένων κεφαλαίων της, όπου αναμείχθηκαν και διαλύθηκαν κατά τη συνήθη πορεία των δραστηριοτήτων της πριν της επιδοθεί η προσωρινή διαταγή”, δήλωσε η Binance.

Εκτός από την ακύρωση της ασφαλιστικής διαταγής, το Ανώτατο Δικαστήριο διέταξε επίσης τον ενάγοντα “να καταβάλει τα έξοδα της Binance για την αίτηση βάσει αποζημίωσης που ανέρχονται σε 90.000 λίρες Αγγλίας [113.685,00 δολάρια]”.

Νομικοί κίνδυνοι για τα θύματα απάτης κρύπτο

Εν τω μεταξύ, στην ίδια ανάρτηση στο ιστολόγιο, το δικηγορικό γραφείο προσπάθησε να επισημάνει τη διαφορά μεταξύ της λήψης ασφαλιστικών μέτρων κατά του ιδιοκτήτη του λογαριασμού και της επίδοσης αυτού “στο ανταλλακτήριο ως τρίτο μέρος” έναντι του προσδιορισμού του ανταλλακτηρίου ως εναγόμενου.

Η δικηγορική εταιρεία υποστήριξε επίσης ότι εάν η διαταγή ασφαλιστικών μέτρων κατά του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων “ληφθεί ακατάλληλη” και αργότερα “απαλλαγεί”, αυτό μπορεί να αφήσει το θύμα της απάτης “με μια σημαντική δυσμενή διαταγή δαπανών”. Ως εκ τούτου, πριν από την αναζήτηση ασφαλιστικών μέτρων, η Herbert Smith Freehills, η οποία ενεργεί για την Binance σε σχέση με την αγωγή, δήλωσε ότι οι νομικοί σύμβουλοι των θυμάτων απάτης κρύπτο θα πρέπει πρώτα να διακρίνουν τη θέση ενός ανταλλακτηρίου από τη θέση άλλων εναγομένων.

Θα πρέπει επίσης να εξετάσουν εάν υπάρχει κατάλληλη βάση για την υποβολή αίτησης κατά του ανταλλακτηρίου χωρίς προειδοποίηση. Οι νομικοί σύμβουλοι θα πρέπει να φροντίζουν να υπάρχουν αναγνωρίσιμα περιουσιακά στοιχεία όταν υποβάλλεται αίτηση, προστίθεται στην ανάρτηση στο ιστολόγιο.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Πηγή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: