Τα ETFs συγκέντρωσαν 95.000 BTC μέσα σε 6 ημέρες

Το FBTC της Fidelity και το iShares Bitcoin Trust (IBIT) της BlackRock έχουν σημειώσει εντυπωσιακή εισροή άνω των 1,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων το καθένα κατά τις πρώτες έξι ημέρες διαπραγμάτευσης. Τα spot Bitcoin exchange-traded funds (ETFs) που έλαβαν πρόσφατα το πράσινο φως έχουν συγκεντρώσει συνολικά 95.000 Bitcoin μέσα σε αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα, με το συνδυασμένο ενεργητικό υπό διαχείριση (AUM) τους να πλησιάζει γρήγορα το όριο των 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο ανώτερος αναλυτής ETF στο Bloomberg, Eric Balchunas, παρουσίασε στοιχεία που απεικονίζουν τη σημαντική εισροή κεφαλαίων σε αυτά τα ETF που εγκαινιάστηκαν πρόσφατα, επισκιάζοντας τις εκροές από το Grayscale Bitcoin Trust (GBTC). Το AUM του GBTC παρουσίασε μείωση κατά 2,8 δισεκατομμύρια δολάρια κατά τη διάρκεια των πρώτων έξι ημερών διαπραγμάτευσης.

Στο τοπίο των ETF, το FBTC της Fidelity και το IBIT της BlackRock προσέλκυσαν εισροές άνω των 1,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ενώ το FBTC μπορεί να υπερηφανεύεται για ελαφρώς υψηλότερες εισροές, το IBIT κατέχει επί του παρόντος υψηλότερο AUM, που φτάνει τα 1,4 δισ. δολάρια σε σύγκριση με τα σχεδόν 1,3 δισ. δολάρια της Fidelity.

Το ETF της Invesco εξασφάλισε την τρίτη θέση και διατήρησε σταθερή ανάπτυξη. Την Παρασκευή, 19 Ιανουαρίου, γνώρισε την πιο σημαντική ημέρα εισροών, αντλώντας πάνω από 63 εκατ. δολάρια. Παρά τη θετική αυτή τάση, το συνολικό υπό διαχείριση ενεργητικό του δεν έχει ακόμη ξεπεράσει το όριο των 200 εκατ. δολαρίων. Το ETF της VanEck παρουσίασε επίσης αξιοσημείωτη αύξηση των εισροών την Παρασκευή, ωθώντας το συνολικό ενεργητικό υπό διαχείριση πάνω από το όριο των 100 εκατομμυρίων δολαρίων.

Κατά την πέμπτη ημέρα διαπραγμάτευσης, τα Bitcoin ETFs συγκέντρωσαν συλλογικά ένα σημαντικό ποσό ύψους 440 εκατομμυρίων δολαρίων σε Bitcoin από τους επενδυτές, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε ο λογαριασμός X (πρώην Twitter) CC15Capital στις 17 Ιανουαρίου. Το IBIT της BlackRock, που ηγείται της ομάδας, συγκέντρωσε 8.700 BTC, αξίας σχεδόν 358 εκατομμυρίων δολαρίων. Τα στοιχεία αποκάλυψαν ότι εννέα ETF, εξαιρουμένων των Grayscale, απέκτησαν από την ίδρυσή τους σχεδόν 68.500 BTC, αξίας περίπου 2,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Επιπλέον, στις 18 Ιανουαρίου, ο Balchunas ανέδειξε στοιχεία που παρουσίαζαν μια αξιοσημείωτη αύξηση 34% στον ημερήσιο όγκο συναλλαγών για τα “Newborn Nine”, έναν όρο που επινόησε για τα νέα spot Bitcoin ETFs, εξαιρουμένου του GBTC, μέχρι την πέμπτη ημέρα διαπραγμάτευσης.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: