Τα Bitcoin ETF έκαναν 1 δις δολάρια μέσα σε τρεις ημέρες

Παρά τις σημαντικές εκροές από το Bitcoin Trust της Grayscale (GBTC), καθώς οι επενδυτές εξαργυρώνουν μετά τη μετατροπή του σε spot ETF, τα πρόσφατα εγκεκριμένα spot διαπραγματεύσιμα αμοιβαία κεφάλαια bitcoin σημείωσαν σημαντικές καθαρές εισροές συνολικού ύψους περίπου 21.000 bitcoin (BTC), που ισοδυναμούν με 894 εκατομμύρια δολάρια στην τρέχουσα τιμή των 42.600 δολαρίων, εντός των τριών πρώτων ημερών διαπραγμάτευσης.

Πρωταγωνιστής στην προσέλκυση νέων περιουσιακών στοιχείων είναι το iShares Bitcoin Trust (IBIT) της BlackRock, το οποίο συγκέντρωσε 16.362 bitcoin, ακολουθούμενο στενά από το Wise Origin Bitcoin Fund (FBTC) της Fidelity με 12.112 bitcoin. Ωστόσο, οι σημαντικές αποχωρήσεις από το Bitcoin Trust της Grayscale (GBTC), που αποβάλλει περίπου 25.000 bitcoin, έχουν επηρεάσει τη συνολική εισροή του κλάδου.

Μέχρι την έγκριση της περασμένης εβδομάδας από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) των ETFs bitcoin, το GBTC λειτουργούσε ως κλειστό αμοιβαίο κεφάλαιο. Η μετατροπή σε ETF, παράλληλα με την εισαγωγή νέων προϊόντων από εταιρείες όπως η BlackRock, σηματοδότησε μια σημαντική αλλαγή. Το GBTC, με προηγούμενη προμήθεια διαχείρισης 2%, κατείχε περίπου 630.000 bitcoin πριν από τις επιτόπιες εγκρίσεις ETF.

Παρά το γεγονός ότι η έκδοση ETF του GBTC μειώνει την αμοιβή διαχείρισης στο 1,5%, αυτή εξακολουθεί να είναι τουλάχιστον 100 μονάδες βάσης υψηλότερη από τους νέους ανταγωνιστές του. Επιπλέον, η μετατροπή σε ETF εξάλειψε την προηγούμενη έκπτωση διαπραγμάτευσης του αμοιβαίου κεφαλαίου στην καθαρή αξία ενεργητικού (NAV). Αυτοί οι παράγοντες παρείχαν στους κατόχους του GBTC κίνητρα για πώληση και οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν ότι η τάση αυτή ξεδιπλώνεται.

Ωστόσο, οι καθαρές εισροές στα ETF επισκίασαν τις εκροές από το GBTC, συμβάλλοντας στη συνολική αύξηση του ενεργητικού. Η τρέχουσα δράση των τιμών του bitcoin ήταν σχετικά ήρεμη αυτή την εβδομάδα, καθώς διαμορφώθηκε κυρίως στο εύρος των 42.000 έως 43.000 δολαρίων.

Η επιτυχία ή η αποτυχία της εκκίνησης του Bitcoin ETF αποτελεί πλέον αντικείμενο συζήτησης. Ενώ ο Eric Balchunas του Bloomberg υποστηρίζει ότι τα νέα προϊόντα αποτέλεσαν μια “ξεσηκωτική επιτυχία” για τον ευρύτερο κόσμο των ETF, με όγκο συναλλαγών ύψους 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων κατά τις τρεις πρώτες ημέρες τους, οι σκεπτικιστές επισημαίνουν τη σχετικά υποτονική δράση των τιμών από την έναρξη και μετά και την αξιοσημείωτη δραστηριότητα πωλήσεων από το GBTC. Το αποτέλεσμα, είτε θεωρηθεί επιτυχία είτε αποτυχία, είναι πιθανό να επηρεαστεί από τις μελλοντικές κινήσεις των τιμών του bitcoin. Όπως παρατήρησε ο αείμνηστος εκδότης Richard Russell του “Dow Theory Letters”, “Οι αγορές διατυπώνουν γνώμες” και η ετυμηγορία μπορεί να εξαρτηθεί από το αν το bitcoin θα επιτύχει νέα υψηλά ή θα παραμείνει υποτονικό τους επόμενους μήνες.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: