Review: Ledger Nano X Crypto Wallet (στα Ελληνικά)

Το Ledger Nano X, το δεύτερο hardware wallet που εισήγαγε η Ledger, δημιούργησε σημαντική αίσθηση στην κοινότητα των κρυπτονομισμάτων. Σε αυτή την κριτική, θα εμβαθύνουμε στην προσωπική μου εμπειρία με τη συσκευή, αξιολογώντας τα χαρακτηριστικά, τη λειτουργικότητα και τη συνολική χρηστικότητα της. Είναι πραγματικά το καλύτερο πορτοφόλι κρυπτονομισμάτων που διατίθεται στην αγορά; Ας το μάθουμε.

Για αγορά του LedgerΕΔΩ

1. Κατανόηση των Hardware Wallets

Ένα Hardware Wallet είναι μια συμπαγής συσκευή που έχει σχεδιαστεί για την ασφαλή αποθήκευση των ιδιωτικών κλειδιών των κρυπτονομισμάτων σας. Σε αντίθεση με τα software wallets, τα Hardware Wallet δεν εκθέτουν ποτέ το ιδιωτικό σας κλειδί εκτός της συσκευής, διασφαλίζοντας ότι παραμένει εκτός σύνδεσης, μια πρακτική που συνήθως αναφέρεται ως cold storage. Αυτή η απομόνωση από το διαδίκτυο καθιστά τα Hardware Wallets μια προτιμώμενη επιλογή για τη διασφάλιση κρυπτονομισμάτων, καθώς εξαλείφουν τον κίνδυνο έκθεσης σε παραβιασμένους υπολογιστές.

2. Ledger και το Nano X

Η Ledger, που ιδρύθηκε το 2014, αποτελεί έναν από τους εξέχοντες παίκτες στον κλάδο των Hardware Wallets, μαζί με τη Satoshi Labs, τη δημιουργό του TREZOR. Με μια ομάδα άνω των 130 επαγγελματιών, η Ledger ειδικεύεται στην ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων για την ασφάλεια των περιουσιακών στοιχείων κρυπτονομισμάτων. Το Ledger Nano X, η τελευταία προσθήκη στη σειρά τους, διακρίνεται για τη συνδεσιμότητά του μέσω Bluetooth, επιτρέποντας στους χρήστες να ελέγχουν τη συσκευή μέσω κινητών τηλεφώνων, μια σημαντική εξέλιξη σε σχέση με τα προηγούμενα μοντέλα.

nano x

3. Η εμπειρία μου με το Ledger Nano X

Ως οπαδός του προηγούμενου μοντέλου της Ledger, του Nano S, περίμενα με ανυπομονησία την κυκλοφορία του Nano X, ιδίως λόγω της υποστήριξής του για κινητά, ένα χαρακτηριστικό που θεωρούσα απαραίτητο για ένα τέλειο Hardware Wallet. Κατά την αποσυσκευασία, βρήκα το Nano X κομψά συσκευασμένο, με βελτιωμένη ενσωμάτωση των κουμπιών και απρόσκοπτη σχεδίαση.

nano x box

Η διαδικασία εγκατάστασης περιλαμβάνει τον καθορισμό ενός κωδικού PIN, τη δημιουργία και τη διασφάλιση 24-word seed phrase και τη σύζευξη της συσκευής με το κινητό σας. Ωστόσο, η εμπειρία σύζευξης με το κινητό ήταν ελαφρώς δυσκίνητη, με περιστασιακά προβλήματα συνδεσιμότητας και καθυστερήσεις στην έγκριση Bluetooth.

Για αγορά του LedgerΕΔΩ

nano x seed

Η εγκατάσταση ειδικών εφαρμογών για τα υποστηριζόμενα κρυπτονομίσματα και η προσθήκη των αντίστοιχων λογαριασμών αποδείχθηκε αρχικά συγκεχυμένη. Μόλις διαμορφώθηκε, το Nano X ανέδειξε τις δυνατότητές του, αλλά με άφησε με ανάμεικτα συναισθήματα λόγω της έλλειψης διαισθητικότητας της διεπαφής του και των περιστασιακών εμποδίων Bluetooth.

nano x app

4. Υποστηριζόμενα coins Ledger Nano X

Το Ledger Nano X μπορεί να υπερηφανεύεται για την υποστήριξη περισσότερων από 1000 coins και tokens, με σημαντικά κρυπτονομίσματα όπως Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum, Ripple, Litecoin και άλλα, τα οποία είναι προσβάσιμα μέσω της διεπαφής λογισμικού Ledger Live. Ωστόσο, τα λιγότερο διαδεδομένα νομίσματα και τα ERC-20 tokens απαιτούν εναλλακτικό λογισμικό όπως το MyEtherWallet για τις συναλλαγές. Ο πλήρης κατάλογος των υποστηριζόμενων περιουσιακών στοιχείων μπορεί να βρεθεί στον επίσημο ιστότοπο της Ledger.

5. Τιμολόγηση και αξία

Με τιμή 136 δολάρια, το Nano X μπορεί να φαίνεται ακριβό σε σύγκριση με τον προκάτοχό του, το Nano S, με τιμή 59 δολάρια. Ωστόσο, το Nano X δικαιολογεί το υψηλότερο κόστος του προσφέροντας υποστήριξη Bluetooth και εκτεταμένη χωρητικότητα έως και 100 περιουσιακών στοιχείων ταυτόχρονα. Αυτή η ενισχυμένη λειτουργικότητα, σε συνδυασμό με τον έλεγχο από το κινητό, κάνει τη διαφορά τιμής να αξίζει τον κόπο, παρέχοντας στους χρήστες μια πιο απρόσκοπτη εμπειρία.

6. Ledger Nano X έναντι των ανταγωνιστών

Συγκρίνοντας το Nano X με τους ανταγωνιστές του, ξεχωρίζει με την εκτεταμένη υποστήριξη νομισμάτων και τη συνδεσιμότητα Bluetooth. Σε αντίθεση με το προηγούμενο μοντέλο Nano S, το οποίο υποστήριζε μόνο τρεις εφαρμογές νομισμάτων ταυτόχρονα, το Nano X επιτρέπει στους χρήστες να διαχειρίζονται έως και 100 εφαρμογές νομισμάτων, καθιστώντας το μια προτιμώμενη επιλογή για διαφοροποιημένα χαρτοφυλάκια κρυπτονομισμάτων. Η απουσία οθόνης αφής, που υπάρχει στο μοντέλο TREZOR Model T, δεν επηρεάζει σημαντικά τη συνολική ελκυστικότητα του Nano X.

Για αγορά του LedgerΕΔΩ

7. Συχνές ερωτήσεις

Τι είναι το Ledger Live;
Το Ledger Live είναι το λογισμικό που επιτρέπει στους χρήστες να ελέγχουν το hardware wallet Ledger Nano X. Μπορεί να μεταφορτωθεί σε επιτραπέζιους υπολογιστές ή κινητά τηλέφωνα μέσω μιας εφαρμογής.
Πώς μπορώ να μεταφέρω Bitcoins στο πορτοφόλι μου Ledger;
Ολοκληρώστε τη ρύθμιση του Nano X, συνδέστε το Ledger σας, επιλέξτε την εφαρμογή Bitcoin, ανοίξτε το Ledger Live, επιλέξτε το λογαριασμό σας Bitcoin και κάντε κλικ στο κουμπί “λήψη” για να λάβετε τη διεύθυνση Bitcoin. Τα Bitcoins μπορούν να σταλούν σε αυτή τη διεύθυνση χωρίς να είναι απαραίτητο το πορτοφόλι Ledger να είναι συνδεδεμένο στον υπολογιστή σας.
Υποστηρίζει η Ledger το Cardano;
Ναι, και τα δύο μοντέλα Nano X και Nano S υποστηρίζουν το Cardano (ADA).


8. Συμπέρασμα – Αξίζει τον κόπο το Ledger Nano X;

Συμπερασματικά, το Ledger Nano X αποτελεί ένα σημαντικό άλμα στην εξέλιξη των hardware wallets. Παρά τα μικρά μειονεκτήματα στην εμπειρία χρήσης και τη συνδεσιμότητα Bluetooth, ξεπερνά τους ανταγωνιστές του με την εκτεταμένη υποστήριξη νομισμάτων, τον έλεγχο από κινητά και τη βελτιωμένη λειτουργικότητα. Αν και δεν είναι άψογο, το Nano X αποτελεί αναμφισβήτητα μια κορυφαία επιλογή στην αγορά hardware wallets. Εάν είχατε εμπειρίες με το Ledger Nano X, μη διστάσετε να μοιραστείτε τις σκέψεις σας στα σχόλια παρακάτω.

Για αγορά του LedgerΕΔΩ

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: