Πτώση του Bitcoin στα $65.000 καθώς η ρευστοποίηση της αγοράς κρύπτο 400 εκατομμυρίων δολαρίων κλονίζει το BTC και τα altcoins

Το Bitcoin παρουσίασε μια απότομη πτώση της τάξης του 5% στις 12 Απριλίου, αιφνιδιάζοντας τους traders, καθώς οι μοχλευμένες θέσεις σε διάφορα κρυπτονομίσματα αντιμετώπισαν σημαντικές απώλειες ύψους άνω των 400 εκατομμυρίων δολαρίων μέσα σε μία μόνο ώρα.

Μέσα σε διάστημα μόλις 60 λεπτών κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Νέας Υόρκης, to BTC έπεσε από τα 68.341 δολάρια στο χαμηλό των 65.110 δολαρίων, προκαλώντας σοκ στην αγορά κρύπτο. Ακολουθώντας το παράδειγμά του, το Ether, το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα με βάση την κεφαλαιοποίηση της αγοράς, καθρέφτισε την κάθοδο του Bitcoin, σημειώνοντας πτώση 8% από την τιμή ανοίγματος των 3.553 δολαρίων για να διαμορφωθεί στα 3.226 δολάρια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία από την αγορά futures της Coinglass, το flash crash στο Bitcoin είχε ως αποτέλεσμα να ρευστοποιηθούν μοχλευμένες θέσεις ύψους 417 εκατομμυρίων δολαρίων, με τις long θέσεις στο Bitcoin να αντιστοιχούν σε απώλειες άνω των 77,93 εκατομμυρίων δολαρίων και τις long θέσεις στο Ether να ανέρχονται σε περισσότερα από 63,35 εκατομμύρια δολάρια.

Το μεγαλύτερο μέρος των ρευστοποιήσεων έγινε στην Binance, συνολικού ύψους 171 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ οι traders στο OKX υπέστησαν συνδυασμένες απώλειες ύψους 158 εκατομμυρίων δολαρίων. Τα στατιστικά στοιχεία της Coinglass αποκαλύπτουν περαιτέρω ότι κατά τις τελευταίες 24 ώρες, καταγράφηκαν ρευστοποιήσεις συνολικού ύψους 860 εκατομμυρίων δολαρίων μεταξύ 270.993 trader, υπογραμμίζοντας τον εκτεταμένο αντίκτυπο της ξαφνικής πτώσης της αγοράς.

Η χρονική στιγμή της κατάρρευσης συνέπεσε με την πτώση των αμερικανικών χρηματιστηριακών αγορών κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, μετά τη δημοσίευση νέων στοιχείων που υποδεικνύουν επιτάχυνση του πληθωρισμού για τρίτο συνεχόμενο μήνα. Η απροσδόκητα υψηλή εκτύπωση του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή (ΔΤΚ) διέψευσε τις ελπίδες για πιθανές μειώσεις των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ φέτος, τροφοδοτώντας τις ανησυχίες ότι οι προσπάθειες για τον έλεγχο του πληθωρισμού μπορεί να παραπαίουν.

Ο Jamie Dimon, διευθύνων σύμβουλος της JPMorgan Chase, έκρουσε τον κώδωνα της προσοχής στις 12 Απριλίου, τονίζοντας τους κινδύνους που εγκυμονούν ο “επίμονος” πληθωρισμός, οι γεωπολιτικές εντάσεις και τα μέτρα ποσοτικής σύσφιξης της Fed. Στην έκθεση κερδών πρώτου τριμήνου της τράπεζας, ο Dimon προειδοποίησε ότι η αγορά θα μπορούσε να αντιμετωπίσει αντίθετους ανέμους λόγω των συνεχιζόμενων πληθωριστικών πιέσεων, που επιδεινώνονται από την πρωτοφανή κλίμακα ποσοτικής σύσφιξης.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: