Πτώση Bitcoin ATM: Πάνω από 400 μηχανήματα αποσυνδέθηκαν από το δίκτυο σε λιγότερο από 60 ημέρες

Μεταξύ Δεκεμβρίου 2020 και Ιανουαρίου 2022, εγκαταστάθηκαν περισσότερα από 1.000 ATM κρύπτο και Bitcoin κάθε μήνα.

Τα Crypto ATM – ένας από τους βασικούς πυλώνες υποδομής για τη μαζική υιοθέτηση κρυπτονομισμάτων – έχουν δει δραστική μείωση φέτος. Τους πρώτους δύο μήνες του 2023, τα καθαρά ΑΤΜ κρυπτονομισμάτων που εγκαταστάθηκαν παγκοσμίως μειώθηκαν κατά 412 μηχανές.

Από το 2014, ο συνολικός αριθμός των ΑΤΜ κρύπτο έχει διατηρήσει μια σταθερή ανοδική τροχιά, ενώ εξυπηρετεί εκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο για απρόσκοπτες μετατροπές κρυπτονομισμάτων. Για περισσότερο από ένα χρόνο, μεταξύ Δεκεμβρίου 2020 και Ιανουαρίου 2022, περισσότερα από 1.000 κρυπτονομίσματα και Bitcoin. Τα ΑΤΜ εγκαθίστανται κάθε μήνα. Ωστόσο, η bear market είχε άμεσο αντίκτυπο στην ανάπτυξή της.

Καθαρές εγκαταστάσεις ATM κρύπτο σε όλο τον κόσμο. Πηγή: Coin ATM Radar

Ο Σεπτέμβριος του 2022 ήταν η πρώτη φορά στην ιστορία που τα συνολικά ΑΤΜ κρύπτο σημείωσαν καθαρή πτώση . Ωστόσο, το 2023 σημείωσε νέο χαμηλό καταγράφοντας πτώση στις συνολικές εγκαταστάσεις κρύπτο ATM για δύο διαδοχικούς μήνες.

Τον Ιανουάριο του 2023, το παγκόσμιο δίκτυο κρύπτο ATM απέρριψε 289 μηχανήματα, σημειώνοντας περαιτέρω πτώση κατά 123 μηχανές τον Φεβρουάριο. Ενώ η συνεχιζόμενη πτώση αρχικά αποδόθηκε καθαρά σε γεωπολιτικές εντάσεις, απώλειες εσόδων και παρατεταμένη πτωτική αγορά, οι πάροχοι υπηρεσιών δοκιμάζουν φθηνότερες εναλλακτικές λύσεις για δραστηριότητες.

Πρόσφατα, ο πάροχος ATM κρύπτο Bitcoin Depot μετέτρεψε τις 7.000 φυσικές μηχανές του σε λογισμικό BitAccess. Η κίνηση βοήθησε στη μείωση του λειτουργικού κόστους που σχετίζεται με τα τέλη αδειοδότησης λογισμικού, τα οποία κοστίζουν 3 εκατομμύρια δολάρια ετησίως.

Από την άλλη πλευρά, ο γίγαντας πληρωμών Mastercard συνεργάστηκε με την Binance για την κυκλοφορία μιας κάρτας για πληρωμές κρύπτο στη Λατινική Αμερική .

Σε ένα δελτίο τύπου, ο Guilherme Nazar, γενικός διευθυντής της Binance Brazil, δήλωσε:

«Οι πληρωμές είναι μια από τις πρώτες και πιο προφανείς περιπτώσεις χρήσης κρύπτο , ωστόσο η υιοθέτηση έχει πολλά περιθώρια ανάπτυξης».

Επιπλέον, κατά την κυκλοφορία, η κάρτα πρόσφερε έως και 8% cashback σε κρύπτο για επιλέξιμες αγορές και μηδενικές χρεώσεις για ορισμένες αναλήψεις από ATM.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις Crypto ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://cointelegraph.com/news/bitcoin-atm-decline-over-400-machines-went-off-the-grid-under-60-days

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: