Οι «εκατομμυριούχοι» του Bitcoin αυξήθηκαν 140% καθώς η τιμή του BTC ξεπέρασε τα 20.000 $ – Δεδομένα

Το παλιό υψηλό όλων των εποχών του Bitcoin για το 2017 εξακολουθεί να είναι ένα βασικό επίπεδο όσον αφορά τις μακροπρόθεσμες επενδύσεις, δείχνουν τα δεδομένα.

Οι εκατομμυριούχοι γίνονται όταν η τιμή του BTC ξεπερνά τα 20.000 δολάρια, αποκαλύπτουν δεδομένα.

Σύμφωνα με την εταιρεία ανάλυσης on-chain Glassnode, υπάρχουν επί του παρόντος πάνω από 67.000 πορτοφόλια BTC αξίας 1 εκατομμυρίου $ ή περισσότερο.

Τα 20.000 $ κάνουν τους κατόχους 50 BTC χαρούμενους

Το Bitcoin είναι διάσημο για τη σχέση του με την τιμή των 20.000 $.

Εξέχουσα από τότε που έγινε το υψηλό όλων των εποχών του προηγούμενου κύκλου του Bitcoin halving , τα 20.000 $ είναι κάτι περισσότερο από μια απλή τεχνική και ψυχολογική γραμμή στην άμμο.

Όπως δείχνει τώρα το Glassnode, όταν το BTC/USD ξεπερνά αυτό το σημείο τιμής, πολλοί κάτοχοι είτε κερδίζουν είτε χάνουν την ιδιότητα του εκατομμυριούχου σε δολάρια ΗΠΑ.

Στα τέλη του 2022, για παράδειγμα, όταν το Bitcoin έπεσε κάτω από τα 20.000 δολάρια στον απόηχο του σκανδάλου FTX, οι αριθμοί πορτοφολιών «εκατομμυριούχων» έπεσαν κατακόρυφα σαν πέτρα μέσα σε μια νύχτα.

Γρήγορα προς τα εμπρός στον Ιανουάριο του 2023, και μπορεί να παρατηρηθεί το αντίθετο – μόλις το BTC/USD ανακτήσει το όριο των 20.000 $, αυτά τα πορτοφόλια επανεμφανίστηκαν μαζικά.

Στις 13 Ιανουαρίου, με το BTC/USD να είναι λίγο κάτω από 20.000 $, υπήρχαν περίπου 27.000 πορτοφόλια με υπόλοιπο αξίας 1 εκατομμυρίου $ ή περισσότερο.

Στις 14 Ιανουαρίου, αυτή η ομάδα πορτοφολιών είχε αυξηθεί σε 65.000, ενώ η τιμή διαπραγματεύτηκε μόλις 1.000 $ υψηλότερα. Πολλά πορτοφόλια, όπως φαίνεται, περιέχουν ακριβώς 50 BTC.

Για αναφορά, την εποχή του Bitcoin. Το πιο πρόσφατο υψηλό όλων των εποχών τον Νοέμβριο του 2021 , τα πορτοφόλια αξίας 1 εκατομμυρίου $ ή περισσότερο ανήλθαν συνολικά σε σχεδόν 113.000.

Πορτοφόλια Bitcoin με διάγραμμα αξίας 1 εκατομμυρίου $ ή περισσότερο. Πηγή: Glassnode

Σχεδόν 1 εκατομμύριο “wholecoiners”

Η περιουσία των κατόχων έχει αυξηθεί δραματικά τους πρώτους μήνες του 2023.

Δεν είναι μόνο οι εκατομμυριούχοι που έχουν ανακτήσει την κρίσιμη οικονομική άνοδο που έχασαν κατά τη διάρκεια της bear market του 2022 – τόσο οι μακροπρόθεσμοι όσο και οι βραχυπρόθεσμοι κάτοχοι υποχωρούν και αρνούνται ακόμη και να εξαργυρώσουν .

Εν τω μεταξύ, ο αριθμός των αποκαλούμενων “wholecoiners” – πορτοφόλια με υπόλοιπο τουλάχιστον 1 BTC – συνεχίζει να κινείται προς το όριο του 1 εκατομμυρίου για πρώτη φορά στην ιστορία του Bitcoin.

Από τις 28 Φεβρουαρίου, υπάρχουν 982.726 τέτοια πορτοφόλια, δείχνει η Glassnode.

Γράφημα από πορτοφόλια Bitcoin με υπόλοιπο 1 BTC ή περισσότερο . Πηγή: Glassnode

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις Crypto ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://cointelegraph.com/news/bitcoin-millionaires-increased-140-as-btc-price-crossed-20k-dataLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: