Το Twitter πέφτει την ίδια μέρα που ο Jack Dorsey εγκαινιάζει αποκεντρωμένη εναλλακτική λύση

Χιλιάδες χρήστες του Twitter δεν μπορούσαν να δουν tweets, ενώ το αποκεντρωμένο κοινωνικό δίκτυο του Jack Dorsey, Bluesky, τράβηξε την προσοχή στο διαδίκτυο.

Το Twitter υπέστη άλλη μια διακοπή λειτουργίας την 1η Μαρτίου καθώς χιλιάδες χρήστες επισήμαναν προβλήματα με την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης του Ίλον Μασκ. Η διακοπή έλαβε χώρα καθώς το νέο έργο του ιδρυτή του Twitter Jack Dorsey, Bluesky, μπήκε σε beta testing.

Τα δεδομένα από το Downdetector  έδειξαν χιλιάδες αναφορές ζητημάτων από χρήστες του Twitter από τις 9 π.μ. UTC, με τα προβλήματα να επιλύονται σιγά σιγά σε διάστημα πέντε ωρών. Το 59% των προβλημάτων που αναφέρθηκαν ήταν από χρήστες εφαρμογών για κινητά, ενώ ένα επιπλέον 35% των προβλημάτων επισημάνθηκαν από χρήστες ιστοτόπων.

Το Twitter δεν έχει ακόμη εκδώσει ενημερώσεις σχετικά με την αιτία της διακοπής, αλλά διάφορες αναφορές δείχνουν ότι οι χρήστες σε διάφορα μέρη του κόσμου αντιμετώπισαν προβλήματα, συμπεριλαμβανομένων των ροών “Following” και “For You” που δεν εμφανίζουν κανένα tweet ή περιεχόμενο.

Η εφαρμογή Twitter για κινητά λειτουργεί, αλλά οι χρήστες δεν μπορούν να δουν νέα tweets στο χρονολόγιο τους.

Οι New York Times ανέφεραν ότι άλλοι 200 ​​εργαζόμενοι απολύθηκαν από την εταιρεία το Σαββατοκύριακο. Από τότε που ο Μασκ ανέλαβε την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, ο αριθμός του προσωπικού του Twitter μειώθηκε από πάνω από 7.500 σε λιγότερους από 2.000. Σύμφωνα με την έκθεση, διευθυντές προϊόντων, επιστήμονες δεδομένων και μηχανικοί ήταν μεταξύ εκείνων που αφέθηκαν να φύγουν από την εταιρεία.

Ενώ το Twitter αντιμετώπιζε την τελευταία διακοπή λειτουργίας του, η αποκεντρωμένη πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης του Dorsey, Bluesky,  πέρασε σε ιδιωτικές δοκιμές beta . Η εφαρμογή για κινητά έγινε διαθέσιμη σε επιλεγμένους χρήστες μέσω δοκιμών beta μόνο με πρόσκληση.

Σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές, η εφαρμογή ήταν διαθέσιμη στο Apple App Store από τις 17 Φεβρουαρίου και είχε πάνω από 2.000 λήψεις μέχρι το τέλος του μήνα. Η εφαρμογή δεν είναι ακόμη διαθέσιμη στο Android.

Μια αναφορά τον Ιανουάριο έδειξε ότι το Twitter αναπτύσσει λειτουργίες πληρωμής για την εφαρμογή, με δυνατότητα  ενσωμάτωσης της λειτουργικότητας κρυπτονομισμάτων  στο μέλλον. Η εφαρμογή κοινωνικών μέσων κυκλοφόρησε επίσης μια λειτουργία αναζήτησης τιμών κρυπτονομισμάτων τον Ιανουάριο, η οποία περιείχε πάνω από 30 διαφορετικά διακριτικά .

Το Bluesky εμφανίστηκε ως δευτερεύον προϊόν του Twitter το 2019, με στόχο να δημιουργήσει ένα ανοιχτό και αποκεντρωμένο πρότυπο για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Εν τω μεταξύ, μια άλλη αποκεντρωμένη πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, η Damus, κυκλοφόρησε επίσης τον Φεβρουάριο του 2023 . Η πλατφόρμα είναι μια υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων που βασίζεται στο Nostr, ένα αποκεντρωμένο δίκτυο που τροφοδοτεί κρυπτογραφημένα από άκρο σε άκρο ιδιωτικά μηνύματα και άλλες υπηρεσίες.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις Crypto ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://cointelegraph.com/news/twitter-down-the-same-day-jack-dorsey-launches-decentralized-alternative

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: