Πρωτοποριακή κίνηση της NASA: Επικύρωση της επόμενης προσγείωσης στη Σελήνη με Blockchain

Η Εθνική Υπηρεσία Αεροναυπηγικής και Διαστήματος των Ηνωμένων Πολιτειών (NASA) συνεργάζεται με τη νεοσύστατη εταιρεία Lonestar με έδρα την Φλόριντα σε μια πρωτοποριακή αποστολή που θα στείλει ένα ωφέλιμο φορτίο από “data cubes” στη Σελήνη τον Φεβρουάριο του 2024. Αυτό που κάνει αυτή την αποστολή πραγματικά μοναδική είναι το σχέδιο να χρησιμοποιηθεί η τεχνολογία blockchain για την επαλήθευση της αυθεντικότητας των δεδομένων κατά την επιστροφή τους στη Γη.

Το μακροπρόθεσμο όραμα για αυτή την εφαρμογή blockchain είναι να επιβεβαιώσει οριστικά τις μελλοντικές προσεδαφίσεις ανθρώπων στη Σελήνη, ξεκινώντας από την αποστολή Artemis 3 της NASA που έχει προγραμματιστεί για το 2025. Πριν από την Artemis 3, η αποστολή Artemis 2, που θα εκτοξευθεί τον Νοέμβριο του 2024, θα δει τέσσερις αστροναύτες να αναλαμβάνουν μια τροχιά γύρω από τη Σελήνη πριν επιστρέψουν στη Γη. Αν και η αποστολή Artemis 2 δεν θα περιλαμβάνει επαφή με τη σεληνιακή επιφάνεια, αποτελεί την τελευταία δοκιμαστική αποστολή πριν η NASA επιδιώξει να τοποθετήσει ανθρώπους στην επιφάνεια της Σελήνης για άλλη μια φορά με την αποστολή Artemis 3.

Lonestar και Isle of Man, ως βασικοί συνεργάτες στις αποστολές Artemis, εργάζονται σε πρωτοποριακά βιώσιμα σεληνιακά συστήματα αποθήκευσης που τροφοδοτούνται από ηλιακή ενέργεια, απαιτώντας ελάχιστη πρόσθετη υποδομή.

Η τεχνική διαδικασία περιλαμβάνει τη δημιουργία ψηφιακών γραμματοσήμων, που συχνά αναφέρονται ως “digital franking”, τα οποία θα αποθηκεύονται με ασφάλεια μέσα στους κύβους δεδομένων στη Σελήνη. Στη συνέχεια, η τεχνολογία blockchain θα χρησιμοποιηθεί στη Γη για την επαλήθευση της ακεραιότητας και της αυθεντικότητας των δεδομένων, διασφαλίζοντας ότι αυτά παραμένουν αναλλοίωτα.

Μια συναρπαστική συνέπεια της αμετάβλητης φύσης του blockchain είναι το ενδεχόμενο οι μελλοντικοί αστροναύτες που θα ταξιδέψουν στη Σελήνη να χρησιμοποιήσουν τους κύβους δεδομένων ως μια μορφή επαλήθευσης, επιτρέποντάς τους ουσιαστικά να καταγράψουν την παρουσία τους στη σεληνιακή επιφάνεια. Αυτή η καινοτόμος προσέγγιση έχει τη δυνατότητα να διαλύσει τυχόν θεωρίες συνωμοσίας που μπορεί να προκύψουν σχετικά με μελλοντικές προσεδαφίσεις στη Σελήνη.

Σε συνέντευξή του στο Science Focus, ο επικεφαλής της καινοτομίας στην Digital Isle of Man σημείωσε την εκπληκτική δυσκολία που αντιμετώπισε η NASA να διαψεύσει τους ισχυρισμούς σχετικά με τις έξι επανδρωμένες προσεδαφίσεις στη Σελήνη που πραγματοποιήθηκαν μεταξύ 1969 και 1972.

Ενώ η τεχνολογία blockchain μπορεί να μην είναι σε θέση να αλλάξει τα μυαλά των θεωρητικών συνωμοσίας σχετικά με τις προηγούμενες σεληνιακές προσεδαφίσεις, υπόσχεται να χρησιμεύσει ως ένα αδιαμφισβήτητο αρχείο για τις μελλοντικές ανθρώπινες εξερευνήσεις της Σελήνης, παρέχοντας αδιαμφισβήτητες αποδείξεις για την αυθεντικότητά τους.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: