Προσωρινή αφαίρεση: Το MetaMask αποσύρθηκε από το App Store της Apple για λίγο

Στις 14 Οκτωβρίου, το MetaMask, το δημοφιλές πορτοφόλι Ethereum, παρουσίασε προσωρινή διακοπή λειτουργίας στο App Store της Apple, αφήνοντας τους χρήστες να ανησυχούν για την ξαφνική εξαφάνισή του. Με μια βάση χρηστών που ξεπερνά τα 30 εκατομμύρια παγκοσμίως, το MetaMask είναι ένα απαραίτητο εργαλείο για την πρόσβαση σε διάφορες αποκεντρωμένες εφαρμογές Web3 (DApps).

Οι αναφορές άρχισαν να κυκλοφορούν στις 14 Οκτωβρίου, αναφέροντας ότι η εφαρμογή MetaMask δεν ήταν πλέον διαθέσιμη για λήψη στο App Store. Οι χρήστες που προσπάθησαν να κατεβάσουν την εφαρμογή από την επίσημη ιστοσελίδα της MetaMask αντιμετώπισαν επίσης περιορισμούς. Ένας εκπρόσωπος της MetaMask ασχολήθηκε γρήγορα με την κατάσταση, διαβεβαιώνοντας τους χρήστες ότι το ζήτημα δεν προήλθε από οποιαδήποτε παραβίαση ασφαλείας ή κακόβουλη δραστηριότητα.

Σύμφωνα με την MetaMask, το πρόβλημα σχετιζόταν με τις πολιτικές υπηρεσιών της Apple, ιδίως εκείνες που απαγορεύουν στις εφαρμογές να εκτελούν άσχετες διεργασίες στο παρασκήνιο, όπως η εξόρυξη κρυπτονομισμάτων. Παρόλο που η αφαίρεση ήταν προσωρινή, η MetaMask τόνισε ότι οι χρήστες δεν χρειάζεται να ανησυχούν για την ασφάλειά τους και δεν ήταν απαραίτητη καμία ενέργεια εκ μέρους τους.

Το περιστατικό αναδεικνύει μια επαναλαμβανόμενη πρόκληση που αντιμετωπίζουν η MetaMask και άλλες εφαρμογές που σχετίζονται με κρυπτονομίσματα, όταν έχουν να κάνουν με τεχνολογικούς γίγαντες. Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η MetaMask αντιμετωπίζει τέτοια ζητήματα. Τον Δεκέμβριο του 2019, η εφαρμογή ανεστάλη από το κατάστημα εφαρμογών του Google Play επειδή φέρεται να παραβίασε τις κατευθυντήριες γραμμές για τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, ειδικά όσον αφορά την εξόρυξη κρυπτονομισμάτων σε κινητές συσκευές. Παρά τις προσπάθειες της MetaMask να ασκήσει έφεση κατά της απαγόρευσης, η Google διατήρησε την απόφασή της.

Επιπλέον, οι αυστηρές κατευθυντήριες γραμμές της Apple, οι οποίες περιλαμβάνουν την απαίτηση για τους προγραμματιστές να μοιράζονται το 30% των εσόδων από συναλλαγές, δημιουργούν πρόσθετες προκλήσεις για τις εταιρείες κρύπτο. Αυτή η πολιτική αποτέλεσε σημαντικό εμπόδιο, ειδικά για όσους θέλουν οι χρήστες του iOS να συμμετέχουν σε δραστηριότητες όπως η αγορά (NFTs).

Η MetaMask παραμένει ένας σημαντικός παίκτης στον χώρο των κρύπτο, παρέχοντας σε εκατομμύρια χρήστες πρόσβαση στον κόσμο της αποκεντρωμένης χρηματοδότησης. Καθώς η σύγκρουση μεταξύ των εφαρμογών κρυπτονομισμάτων και των μεγάλων πλατφορμών συνεχίζεται, η εξεύρεση κοινού εδάφους καθίσταται απαραίτητη για την προώθηση της καινοτομίας με παράλληλη τήρηση των κανονισμών της πλατφόρμας.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: