Πρώην αξιωματούχος της SEC αναμένει μεγάλο δράμα στην επερχόμενη ακρόαση της SEC εναντίον της Binance

Στη συνεχιζόμενη νομική αψιμαχία μεταξύ της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) και της Binance, οι πρόσφατες εξελίξεις οδήγησαν τη σύγκρουση σε νέα ύψη. Η SEC έχει διατυπώσει σοβαρούς ισχυρισμούς κατά των οντοτήτων που σχετίζονται με την Binance στις ΗΠΑ, κατηγορώντας τις για απόκρυψη κρίσιμων πληροφοριών που αφορούν τον έλεγχο των περιουσιακών στοιχείων των πελατών και για μη τήρηση της κανονιστικής συμμόρφωσης.

Ο πρώην αξιωματούχος της SEC John Reed Stark προσέφερε την άποψή του για την κατάσταση, ισχυριζόμενος ότι το αίτημα της SEC για προσωρινή περιοριστική εντολή (TRO) στην υπόθεση Binance είναι ιδιαίτερα πιο βαρύ και πιο εκτεταμένο από ό,τι συνήθως συναντάται. Αυτή η μοναδική περίσταση ώθησε τον προεδρεύοντα δικαστή να επιβλέψει τη διαμόρφωση μιας διαταγής συναίνεσης, ένα βήμα που αποκλίνει από τον κανόνα στις υποθέσεις της SEC.

Ο Stark ισχυρίζεται ότι, από τη δική του οπτική γωνία, οι στόχοι της SEC για την επιδίωξη TRO στην υπόθεση Binance ευθυγραμμίζονται με την τυπική προσέγγισή της σε παρόμοιες υποθέσεις κατά τη διάρκεια της θητείας του στο τμήμα επιβολής της SEC. Οι πρωταρχικοί στόχοι της SEC περιλαμβάνουν την αναχαίτιση των συνεχιζόμενων δόλιων δραστηριοτήτων, τη διαφύλαξη των περιουσιακών στοιχείων από την εξάντληση και την απόδοση ευθυνών στους συνυπεύθυνους της απάτης.

Η ανησυχία της SEC περιστρέφεται γύρω από την άρνηση της Binance να παράσχει ολοκληρωμένες πληροφορίες, η οποία εγείρει κόκκινες σημαίες όσον αφορά την ασφάλεια των περιουσιακών στοιχείων των πελατών και τον πιθανό έλεγχο που ασκείται από την Binance Holdings Limited και τον διευθύνοντα σύμβουλό της, Changpeng Zhao – και οι δύο εμπλέκονται στην ενέργεια επιβολής της SEC.

Τα αιτήματα της SEC προς το δικαστήριο περιλαμβάνουν τον εξαναγκασμό της BAM να παράσχει απαντητικά έγγραφα, επικοινωνίες, πληροφορίες και πρόσβαση για επιθεώρηση, την απόρριψη της αίτησης της BAM για προστατευτική εντολή που περιορίζει την ανακάλυψη της SEC και την παράταση της περιόδου ταχείας ανακάλυψης.

Ο Stark παρατηρεί: “Από καθαρά στρατηγική άποψη, η υπεράσπιση έχει πιθανότατα πολλούς άλλους στόχους, όπως η εξάντληση των πόρων της SEC, το να “κρατήσει την SEC ειλικρινή” κατά τη διάρκεια της ταχείας ανακάλυψης ή ακόμη και η κλιμάκωση των δικών της νομικών εξόδων (άλλωστε και οι δικηγόροι χρειάζονται τα παραθαλάσσια σπίτια τους)”.

Η επικείμενη ακρόαση, η οποία έχει προγραμματιστεί για τις 18 Σεπτεμβρίου 2023, ενώπιον του Δικαστή Zia M. Faruqui, αναμένεται να είναι ένα αμφιλεγόμενο γεγονός, όπου και οι δύο πλευρές θα παρουσιάσουν με σφοδρότητα τα επιχειρήματά τους και θα αμφισβητήσουν τις τρέχουσες διαφορές τους. Η απάντηση της Binance στις ανησυχίες της SEC σχετικά με την Ceffu ήταν απορριπτική, χαρακτηρίζοντας το θέμα ως “πολύς θόρυβος για το τίποτα”.

Ο Stark καταλήγει: “Ωστόσο, ένα πράγμα είναι βέβαιο: προετοιμαστείτε για κάποιες έντονες νομικές συγκρούσεις κατά τη διάρκεια της ακρόασης της 18ης Σεπτεμβρίου 2023, στις 15:00 μ.μ. ώρα Ελλάδος, ενώπιον του Δικαστή Zia M. Faruqui, όπου και τα δύο μέρη θα συζητήσουν έντονα τις τρέχουσες διαφορές τους για την ανακάλυψη”.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: