Οι ρυθμιστικές αρχές της Νότιας Κορέας θα συμμετάσχουν σε συνομιλίες για το Spot Bitcoin ETF με τον πρόεδρο της SEC Gary Gensler

Ο κύριος οικονομικός επόπτης της Νότιας Κορέας, η Υπηρεσία Χρηματοοικονομικής Εποπτείας (FSS), ετοιμάζεται να συνεργαστεί με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των Ηνωμένων Πολιτειών (SEC) για να αποκτήσει γνώσεις σχετικά με το πεδίο των διαπραγματεύσιμων αμοιβαίων κεφαλαίων (ETF) Bitcoin.

Ο Lee Bok-Hyun, επικεφαλής της FSS, παρουσίασε το επιχειρηματικό σχέδιο του οργανισμού για το 2024 κατά τη διάρκεια μιας παρουσίασης στην Υπηρεσία Χρηματοοικονομικής Εποπτείας στη Σεούλ στις 5 Φεβρουαρίου. Στο πλαίσιο αυτού του σχεδίου, η FSS σκοπεύει να πραγματοποιήσει επισκέψεις σε εξέχουσες προηγμένες χρηματοπιστωτικές αγορές, συμπεριλαμβανομένης της Νέας Υόρκης, κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους. Οι επισκέψεις αυτές αποσκοπούν στην προώθηση συζητήσεων σχετικά με διάφορες πτυχές των χρηματοπιστωτικών αγορών της Νότιας Κορέας, με αξιοσημείωτη εστίαση στα spot Bitcoin ETFs, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση.

Ο επικεφαλής Lee Bok-Hyun αποκάλυψε ότι σκοπεύει να συναντηθεί με τον πρόεδρο της SEC Gary Gensler αργότερα το 2024 για να εμβαθύνει σε θέματα που σχετίζονται με τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία και τα spot Bitcoin ETFs. Τόνισε τον ουσιαστικό αντίκτυπο της πρόσφατης έγκρισης των spot Bitcoin ETFs από την SEC στις παγκόσμιες χρηματοπιστωτικές πολιτικές.

Η ανακοίνωση αυτή έρχεται σε στενή συνέχεια της πρωτοποριακής απόφασης της SEC να δώσει το πράσινο φως για τα πρώτα spot Bitcoin ETFs στις Ηνωμένες Πολιτείες στις 10 Ιανουαρίου. Η κίνηση της SEC, η οποία ενέκρινε 11 spot BTC ETFs, σηματοδότησε μια απόκλιση από τις προηγούμενες αρνήσεις της, επικαλούμενη ανησυχίες σχετικά με το μέγεθος της αγοράς κρύπτο και την ευαισθησία σε χειραγώγηση.

Σε απάντηση στην έγκριση της SEC, η κορεατική ρυθμιστική αρχή κινητών αξιών προειδοποίησε τις τοπικές επιχειρήσεις κατά της διαμεσολάβησης spot Bitcoin ETFs από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Παρ’ όλα αυτά, η ρυθμιστική αρχή ανέφερε την πρόθεσή της να επανεξετάσει και να αναθεωρήσει τους κανονισμούς της σχετικά με την έγκριση των spot συναλλαγών Bitcoin ETF στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η Νότια Κορέα, βασικός παίκτης στη ρύθμιση των αγορών κρυπτονομισμάτων στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, συχνά αντικατοπτρίζει το προβάδισμα των ΗΠΑ στους κανονισμούς κρύπτο. Τα προηγούμενα μέτρα περιλαμβάνουν περιορισμούς στη χρήση πιστωτικών καρτών για αγορές κρύπτο και την απαγόρευση των crypto mixing services.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: