Οι πιθανότητες έγκρισης Bitcoin ETF στις ΗΠΑ αυξάνονται στο 65%, σύμφωνα με αναλυτές ETF

Σε μια αξιοσημείωτη τροπή των γεγονότων, η πιθανότητα ένα spot Bitcoin exchange-traded fund (ETF) να λάβει έγκριση στις Ηνωμένες Πολιτείες έχει εκτοξευθεί στο 65%, σημειώνοντας σημαντική αύξηση από ένα απλό 1% μόλις πριν από λίγους μήνες.

Οι αναλυτές ETF Eric Balchunas και James Seyffart από το Bloomberg εξέφρασαν την αισιοδοξία τους, επικαλούμενοι μια σειρά πρόσφατων εξελίξεων στην αγορά κρύπτο και την επανυποβολή αιτήσεων ETF από μεγάλους παίκτες όπως η BlackRock.

Ο Seyffart τόνισε τη σημασία των ημερομηνιών της υπόθεσης Grayscale, με τις πιθανότητες έγκρισης να εξαρτώνται ενδεχομένως από τη νίκη της Grayscale επί της SEC στο ομοσπονδιακό δικαστήριο. Μια ευνοϊκή έκβαση για την Grayscale ενδέχεται να προκαλέσει ένα φαινόμενο ντόμινο, που θα οδηγήσει στην ταυτόχρονη έγκριση όλων των spot Bitcoin ETF που έχουν κατατεθεί μέχρι το τέλος του τέταρτου τριμήνου αργότερα φέτος.

Το μεταβαλλόμενο τοπίο της επιτόπιας ανάλυσης Bitcoin ETF οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στη συμφωνία επιμερισμού εποπτείας (SSA) της BlackRock και της Coinbase, σύμφωνα με τον Seyffart. Επιπλέον, η υπόθεση της Ripple, αν και με μικρότερο αντίκτυπο, εξακολουθεί να είναι σχετική και θα μπορούσε να διαδραματίσει ρόλο στη διαμόρφωση των τελικών αποφάσεων. Οι αναλυτές, ως εκ τούτου, αναγνωρίζουν την ανάγκη να παραμείνουν ευέλικτοι στην αξιολόγησή τους καθώς προκύπτουν νέες πληροφορίες.

Η φρενίτιδα των καταθέσεων spot Bitcoin ETF ξεκίνησε με την υποβολή της BlackRock στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στις 16 Ιουνίου. Στη συνέχεια, άλλοι μεγάλοι θεσμικοί παίκτες, όπως η WisdomTree, η Invesco, η Valkyrie και άλλοι, εντάχθηκαν στη μάχη το δεύτερο τρίμηνο του 2023. Είναι αξιοσημείωτο ότι αυτή η αύξηση των καταθέσεων σημειώθηκε παρά την προηγούμενη απόρριψη από την SEC όλων των αιτήσεων spot ETF. Με το 2023 να θεωρείται κρίσιμο έτος για το spot Bitcoin ETF, η προσοχή από σημαντικά παραδοσιακά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και αναλυτές έχει ενταθεί.

Ο Balchunas είναι αισιόδοξος για τη συμμετοχή θεσμικών κολοσσών όπως η BlackRock, πιστεύοντας ότι το ενδιαφέρον τους μπορεί να προσφέρει τις καλύτερες πιθανότητες για την έγκριση ενός spot Bitcoin ETF. Καθώς το τοπίο των κρύπτο εξελίσσεται και οι νέες εξελίξεις ξεδιπλώνονται, οι αναλυτές θα συνεχίσουν να παρακολουθούν και να ενημερώνουν ανάλογα τις απόψεις τους.

Η κούρσα για την έγκριση ενός spot Bitcoin ETF παραμένει συναρπαστική και θα μπορούσε να επηρεάσει σημαντικά το μέλλον του κρυπτονομίσματος στον κυρίαρχο χρηματοπιστωτικό κόσμο. Οι επενδυτές και οι παράγοντες του κλάδου παρακολουθούν τώρα στενά για τυχόν περαιτέρω εξελίξεις που θα μπορούσαν να γείρουν τη ζυγαριά προς μια πρωτοποριακή έγκριση.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: