Οι πιστωτές της Voyager θα μπορούσαν να αρχίσουν να βλέπουν κεφάλαια τις “επόμενες εβδομάδες

Τα κεφάλαια που έχουν κολλήσει στην πλατφόρμα του χρεοκοπημένου μεσίτη κρύπτο Voyager Digital ενδέχεται να αρχίσουν να επιστρέφουν στους πιστωτές “τις επόμενες εβδομάδες”, σύμφωνα με επιτροπή πιστωτών της Voyager.

Ένα tweet της 4ης Μαΐου από την Επίσημη Επιτροπή Μη Εξασφαλισμένων Πιστωτών (UCC) της Voyager ανέφερε ότι η πλέον αποτυχημένη εταιρεία κρύπτο βρίσκεται στα τελικά στάδια των διαδικασιών εκκαθάρισης της πτώχευσης. Η UCC είναι “αισιόδοξη” ότι “οι αρχικές διανομές θα ξεκινήσουν μέσα στις επόμενες εβδομάδες”.

https://twitter.com/VoyagerUCC/status/1654203061277949952

Η ενημέρωση της UCC έρχεται 10 ημέρες μετά την υπαναχώρηση της Binance.US από την αρχική της συμφωνία για την αγορά περιουσιακών στοιχείων της Voyager αξίας 1,02 δισεκατομμυρίων δολαρίων, με το ανταλλακτήριο να κατηγορεί “το εχθρικό και αβέβαιο ρυθμιστικό κλίμα στις Ηνωμένες Πολιτείες” ως λόγο για την εγκατάλειψη της συμφωνίας.

Ευτυχώς, το σχέδιο αναδιάρθρωσης της Voyager περιλαμβάνει μια “επιλογή εναλλαγής” που επιτρέπει στην εταιρεία να επιδιώξει την αυτοεκκαθάριση μετά την απόφαση της Binance.US να αποσυρθεί από τη συμφωνία. Αυτό επιτρέπει στον πτωχευμένο broker να διανείμει μετρητά και κρύπτο στους πελάτες απευθείας μέσω της πλατφόρμας Voyager.

Η UCC ήταν απογοητευμένη από την κίνηση της Binance.US, δηλώνοντας ότι θα διερευνήσει πιθανές αξιώσεις κατά του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων για την αλλαγή στάσης της τελευταίας στιγμής.

https://twitter.com/VoyagerUCC/status/1650923721559777288

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Voyager πρέπει τώρα να καταθέσει τις διαδικασίες εκκαθάρισης στο αμερικανικό πτωχευτικό δικαστήριο της νότιας περιφέρειας της Νέας Υόρκης. Σύμφωνα με την επιτροπή, τα μέρη έχουν προθεσμία 10 ημερών για να υποβάλουν τυχόν ενστάσεις με τις διαδικασίες εκκαθάρισης.

Η UCC εξήγησε ότι αν δεν υποβληθούν ενστάσεις μέσα στις επόμενες 10 ημέρες, τότε “η Voyager θα “τεθεί σε ισχύ” με το σχέδιο”. Εάν, ωστόσο, υποβληθεί ένσταση, το δικαστήριο θα πραγματοποιήσει ακρόαση για να εξετάσει την ένσταση πριν το σχέδιο εκκαθάρισης προχωρήσει.

Η συντριπτική πλειοψηφία, το 97%, των 61.300 πελατών της Voyager που ψήφισαν για το σχέδιο αναδιάρθρωσης του δικαστηρίου ψήφισαν υπέρ, αν και εκείνη τη στιγμή οι ψηφοφόροι πίστευαν ότι η Binance.US θα αποκτούσε τα παγιδευμένα περιουσιακά στοιχεία.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Πηγή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: