Με την Coinbase να φαίνεται στα πρόθυρα μιας δικαστικής διαμάχης με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των Ηνωμένων Πολιτειών (SEC), η εταιρεία τόνισε ότι η επιθετική προσέγγιση της κυβέρνησης των ΗΠΑ στη ρύθμιση τωh-ν κρυπτονομισμάτων «άφησε ένα κενό που άλλες χώρες είναι πρόθυμες να καλύψουν».
Η SEC εξέδωσε μια ειδοποίηση Wells για την Coinbase στις 22 Μαρτίου, αναφέροντας ότι το προσωπικό της SEC είχε συστήσει στην υπηρεσία να λάβει μέτρα επιβολής για «πιθανές παραβιάσεις της νομοθεσίας περί χρεογράφων» σχετικά με ορισμένες από τις καταχωρίσεις περιουσιακών στοιχείων, τις υπηρεσίες staking και το Πορτοφόλι Coinbase της εταιρείας.
Σε μια ανάρτηση ιστολογίου στις 23 Μαρτίου με τίτλο, «Η Ευρώπη κερδίζει. Θα προλάβουν οι ΗΠΑ;» Ο Daniel Seifert, αντιπρόεδρος και περιφερειακός διευθύνων σύμβουλος της Coinbase στην Ευρώπη, τόνισε ότι η «ρυθμιστική προσέγγιση των ΗΠΑ για τα κρύπτο έχει χαρακτηριστεί από κανονιστικές ρυθμίσεις μέσω επιβολής», παρά τις εκκλήσεις σε ολόκληρη τη βιομηχανία για «ολοκληρωτική ρύθμιση κρύπτο».
«Αυτή η προσέγγιση έχει δημιουργήσει ένα περιβάλλον αβεβαιότητας και αστάθειας στη βιομηχανία κρύπτο», έγραψε.
Ως εκ τούτου, ο Seifert υποστήριξε ότι οι ΗΠΑ χάνουν το καθεστώς τους ως ο κορυφαίος κόμβος στον τομέα των κρυπτονομισμάτων, ενώ η Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ευρωπαϊκή Ένωση χτίζουν τώρα «ζωντανά» οικοσυστήματα λόγω της πιο φιλικής τους προσέγγισης στη ρύθμιση των κρυπτονομισμάτων.
«Οι ΗΠΑ έχουν αφήσει ένα κενό που άλλες χώρες θέλουν να καλύψουν», έγραψε, προσθέτοντας: «είμαστε περήφανα μια αμερικανική εταιρεία. Είναι δύσκολο να κάθεσαι και να παρακολουθείς τις ΗΠΑ να σπαταλούν την ευκαιρία που τους δόθηκε».
Συγκεκριμένα, ο Seifert τόνισε τη σημασία της Εβδομάδας Blockchain του Παρισιού που φιλοξενείται στο Λούβρο αυτόν τον μήνα . Επεσήμανε επίσης την πρόσφατη ώθηση του Ηνωμένου Βασιλείου να γίνει κόμβος κρύπτο και ο κανονισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις Αγορές Κρυπτονομικών Περιουσιακών Στοιχείων (MiCA), που πρόκειται να τεθεί σε ισχύ το 2024.
«Φέτος πραγματοποιείται σε έναν ιδιωτικό χώρο στο Λούβρο, αναμφισβήτητα τον μεγαλύτερο εθνικό θησαυρό στη Γαλλία και ένα από τα πιο σεβαστά μουσεία του κόσμου», είπε, προσθέτοντας:
«Για μένα αυτό είναι ένα σαφές μήνυμα: η Γαλλία αναγνωρίζει γρήγορα την ευκαιρία που προσφέρουν τα κρύπτο και της προσφέρει χώρο να ανθίσει. Η ευρύτερη ΕΕ, το Ηνωμένο Βασίλειο, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Χονγκ Κονγκ, η Σιγκαπούρη, η Αυστραλία και η Ιαπωνία ακολουθούν το παράδειγμά τους».
Η νομοθεσία MiCA βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και δύο χρόνια και στοχεύει στη θέσπιση ενός «εναρμονισμένου συνόλου κανόνων για τα κρύπτο περιουσιακά στοιχεία και τις σχετικές δραστηριότητες και υπηρεσίες».
Γενικά αναμένεται να είναι μια θετική κίνηση για το ευρωπαϊκό οικοσύστημα κρυπτονομισμάτων, καθώς θα προσφέρει σαφείς κανόνες και κατευθυντήριες γραμμές για τον κλάδο.
«Ήδη βλέπουμε ότι η Ευρώπη ανταποκρίνεται πλέον στις ΗΠΑ ως προς το μερίδιό της στους προγραμματιστές κρύπτο (29% η καθεμία παγκοσμίως). Οι ΗΠΑ ηγούνταν με 40%», είπε, προσθέτοντας ότι:
«Αυτό το επίπεδο ανάπτυξης δεν συμβαίνει τυχαία. Πρέπει να γίνουν συντονισμένες προσπάθειες, όπως η ανάπτυξη ενός ρυθμιστικού πλαισίου που θα παρέχει σαφήνεια και σταθερότητα στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον χώρο».
Σε ένα μακρύ νήμα στο Twitter της 23ης Μαρτίου, το Crypto Council for Innovation τόνισε επίσης παρόμοια σημεία με τον Seifert, σχολιάζοντας ότι «τα κρύπτο είναι παγκόσμια και κανείς δεν περιμένει από τις ΗΠΑ να προσγειώσουν το αεροπλάνο».
Το νήμα διερεύνησε θετικές εξελίξεις παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένων παραδειγμάτων όπως η δουλειά της Εθνικής Τράπεζας της Αυστραλίας με σταθερά νομίσματα που δεν είναι συνδεδεμένα με δολάρια ΗΠΑ , οι προσπάθειες του Χονγκ Κονγκ να γίνει κόμβος ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων και η Καναδική Διοίκηση Κινητών Αξιών που πρόσφατα επέβαλε « ενισχυμένες δεσμεύσεις προστασίας των επενδυτών» στα εγχώρια ανταλλακτήρια κρύπτο.
Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις Crypto ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .
Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!
Author: Dimitrios Alexandridis