Οι επενδυτές κρύπτο χαλαρώνουν με τα κεφάλαια Bitcoin, στρέφονται στο Ether και το XRP

Οι πρόσφατες τάσεις στο επενδυτικό τοπίο των κρύπτο υποδηλώνουν μια μεταστροφή του κλίματος μεταξύ των επενδυτών, καθώς τα επενδυτικά προϊόντα που σχετίζονται με το Bitcoin βιώνουν την πρώτη εβδομάδα εκροών μετά την κατάθεση της αίτησης της BlackRock για ένα spot Bitcoin ETF τον Ιούνιο.

Τα στοιχεία από την CoinShares, όπως ανέφερε ο James Butterfill, επικεφαλής έρευνας της εταιρείας, αποκαλύπτουν ότι τα επενδυτικά προϊόντα Bitcoin είδαν συνολικές εκροές ύψους 13 εκατομμυρίων δολαρίων κατά τη διάρκεια της εβδομάδας που έληξε στις 21 Ιουλίου. Αυτό σηματοδότησε μια αντιστροφή από τις προηγούμενες πέντε εβδομάδες εισροών. Επιπλέον, τα short προϊόντα Bitcoin παρουσίασαν εκροές ύψους 5,5 εκατομμυρίων δολαρίων την ίδια περίοδο.

Σε αντίθεση με το ψυχρό ενδιαφέρον για το Bitcoin, τα επενδυτικά προϊόντα που συνδέονται με το Ether (ETH) και το XRP συγκέντρωσαν σημαντική προσοχή, καταγράφοντας συνδυασμένη εισροή 9,2 εκατομμυρίων δολαρίων την περασμένη εβδομάδα. Τα επενδυτικά προϊόντα του Ether ξεχώρισαν ιδιαίτερα ως τα προϊόντα με τις καλύτερες επιδόσεις, προσελκύοντας εισροές ύψους 6,6 εκατ. δολαρίων. Εν τω μεταξύ, τα αμοιβαία κεφάλαια XRP σημείωσαν εισροές ύψους 2,6 εκατ. δολαρίων, γεγονός που υποδηλώνει την αυξανόμενη εμπιστοσύνη των επενδυτών στο περιουσιακό στοιχείο.

Τα altcoins όπως τα SOL και MATIC παρουσίασαν επίσης αξιοσημείωτες εισροές, με 1,1 εκατ. δολάρια και 0,7 εκατ. δολάρια, αντίστοιχα. Αυτές οι εισροές μπορεί να είναι ενδεικτικές μιας ευρύτερης τάσης μεταξύ των επενδυτών που διαφοροποιούν τα χαρτοφυλάκιά τους πέρα από το Bitcoin.

Το ανανεωμένο ενδιαφέρον για το XRP μπορεί να αποδοθεί εν μέρει στην πρόσφατη μερική νίκη της Ripple κατά της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των Ηνωμένων Πολιτειών στις 13 Ιουλίου. Η δικαστική απόφαση διευκρίνισε ότι το XRP δεν αποτελεί αξιόγραφο όταν πωλείται σε ανταλλακτήρια στο ευρύ κοινό, οδηγώντας σε μια εκτίναξη της τιμής του XRP κατά 76% στα 0,83 δολάρια, αν και αργότερα διαμορφώθηκε στα 0,69 δολάρια κατά τη στιγμή της αναφοράς.

Παρά την αλλαγή του κλίματος, το Bitcoin παραμένει το κυρίαρχο επενδυτικό προϊόν ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, με σημαντικές εισροές ύψους 558 εκατ. δολαρίων μέχρι στιγμής το 2023, συμβάλλοντας σε συνολικά 25,0 δισ. δολάρια σε υπό διαχείριση περιουσιακά στοιχεία. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, το μερίδιο αγοράς του Bitcoin ανέρχεται στο 67,4% της συνολικής αγοράς κρυπτονομισμάτων.

Ενώ το συνολικό μερίδιο αγοράς του Bitcoin εξακολουθεί να είναι σημαντικό, οι πρόσφατες τάσεις εισροών υποδηλώνουν ότι οι επενδυτές διερευνούν εναλλακτικές ευκαιρίες στον χώρο των κρυπτονομισμάτων, αναζητώντας περιουσιακά στοιχεία όπως το Ether και το XRP για πιθανή ανάπτυξη.

Τον τελευταίο μήνα, διάφορα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα προσπάθησαν να καταθέσουν αιτήσεις Exchange Traded Fund (ETF) Bitcoin spot στην SEC, σηματοδοτώντας το αυξανόμενο ενδιαφέρον για ρυθμιζόμενα επενδυτικά οχήματα που συνδέονται με κρυπτονομίσματα. Σημαντικές εταιρείες όπως οι BlackRock, ARK Invest, Fidelity, Galaxy Digital, VanEck, Valkyrie Investments, NYDIG, SkyBridge και WisdomTree έχουν ενταχθεί στον αγώνα για την εξασφάλιση έγκρισης για Bitcoin spot ETFs. Καθώς το ρυθμιστικό τοπίο εξελίσσεται, αυτά τα ETF θα μπορούσαν ενδεχομένως να ανοίξουν νέους δρόμους για τους επενδυτές ώστε να έχουν πρόσβαση στην αγορά κρυπτονομισμάτων με μεγαλύτερη ευκολία και ασφάλεια.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: