Οι αναλυτές υποστηρίζουν ότι καθυστερεί η άφιξη ενός Spot XRP ETF, καταστρέφοντας τις ελπίδες για το XRP army

Η δύσκολη μάχη για την έγκριση του Spot XRP ETF αντιμετωπίζει παρατεταμένο χρονοδιάγραμμα, λένε οι αναλυτές.

Καθώς η αναμονή για ένα spot Bitcoin ETF διήρκεσε πάνω από μια δεκαετία, οι αναλυτές προειδοποιούν κατά των υψηλών προσδοκιών για την επικείμενη έγκριση ενός spot XRP ETF. Τα ρυθμιστικά εμπόδια, οι συνεχιζόμενες νομικές διαμάχες και η απουσία εγκεκριμένων ETF με συμβόλαιο μελλοντικής εκπλήρωσης XRP στις Ηνωμένες Πολιτείες συμβάλλουν σε ένα δύσκολο τοπίο για τους εκδότες ETF XRP, σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες.

Ο επικεφαλής του τμήματος προϊόντων της CoinShares, Townsend Lansing, τόνισε ότι ένα spot XRP ETF θα αντιμετωπίσει σημαντικά εμπόδια, εκτός εάν η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) αναγνωρίσει ή αναγκαστεί να παραδεχτεί ότι το XRP δεν είναι αξιόγραφο. Η αγωγή της SEC κατά της Ripple, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη από τον Ιούλιο του 2023, περιλαμβάνει μια πολύπλοκη νομική μάχη σχετικά με το αν το XRP χαρακτηρίζεται ως κινητή αξία όταν πωλείται σε θεσμικούς αγοραστές.

Ο Scott Johnsson, γενικός συνέταιρος της Van Buren Capital, εξέφρασε σκεπτικισμό σχετικά με την πιθανότητα έγκρισης, θεωρώντας την “πολύ μικρή” και υποδεικνύοντας ότι μπορεί να είναι απαραίτητη μια αλλαγή στην ηγεσία της SEC. Ο αναλυτής ερευνών της CoinShares, Max Shannon, επεσήμανε το παρατεταμένο χρονοδιάγραμμα για την έγκριση ενός spot Bitcoin ETF, υποδεικνύοντας ότι παρόμοιες προκλήσεις θα μπορούσαν να συνεχιστούν και για το XRP.

Ο αναλυτής ETF του Bloomberg, James Seyffart, επανέλαβε το επιφυλακτικό κλίμα, θεωρώντας ότι ένα XRP ETF αποτελεί “απομακρυσμένη πιθανότητα” φέτος, ιδίως λόγω της συνεχιζόμενης υπόθεσης της SEC κατά της Ripple. Ο Seyffart υπογράμμισε επίσης μια κρίσιμη διάκριση: σε αντίθεση με το Bitcoin και το Ethereum, δεν υπάρχουν επί του παρόντος εγκεκριμένα προθεσμιακά ETF του XRP στις ΗΠΑ.

Ο Johnsson πρόσθεσε ότι ακόμη και αν ένα χρηματοπιστωτικό ανταλλακτήριο εισάγει προθεσμιακά συμβόλαια XRP, η SEC θα απαιτούσε πιθανότατα χρόνια υψηλής συσχέτισης μεταξύ των προθεσμιακών και των spot αγορών του XRP πριν εγκρίνει ένα spot ETF. Αυτή η προσεκτική προσέγγιση αποσκοπεί να διασφαλίσει ότι οι συμφωνίες ανταλλαγής εποπτείας είναι επαρκείς για τον εντοπισμό απάτης και χειραγώγησης, μια διαδικασία που εκτυλίχθηκε με τα spot Bitcoin funds.
Παρά τον σκεπτικισμό των αναλυτών, ορισμένοι λάτρεις του XRP παραμένουν αισιόδοξοι. Τα αποφεύγοντα σχόλια του CEO της Ripple Brad Garlinghouse κατά τη διάρκεια συνέντευξης τον Ιανουάριο στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ και η απάντηση του CEO της BlackRock Larry Fink σε παρόμοια ερώτηση έχουν τροφοδοτήσει τις εικασίες. Ωστόσο, η αναφορά του Charles Gasparino ότι η BlackRock δεν έχει σχέδια για ένα spot XRP ETF μετρίασε τις προσδοκίες.

Σε μια θετική σημείωση, ο επικεφαλής ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων της Franklin Templeton, Sandy Kaul, υπαινίχθηκε ευρύτερες επενδυτικές ευκαιρίες στα κρύπτο. Ενώ η προοπτική ενός αμοιβαίου κεφαλαίου XRP παραμένει αβέβαιη, η προσοχή του κλάδου μετατοπίζεται στις πιθανές εγκρίσεις spot ETFs Ether, με τον αναλυτή ETF του Bloomberg Eric Balchunas να εκτιμά ότι η πιθανότητα έγκρισης τον Μάιο είναι 70%.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: