Ο συνιδρυτής της Terraform Labs Do Kwon ελέγχεται από τις αρχές της Σιγκαπούρης

Οι τοπικές αρχές στη Σιγκαπούρη ανακοίνωσαν ότι είχαν ξεκινήσει έρευνα που συνδέεται με τα εργαστήρια Terraform του Do Kwon.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, η αστυνομία της Σιγκαπούρης έστειλε ένα email στις 6 Μαρτίου, στο οποίο ανέφερε ότι «ξεκίνησαν έρευνες σε σχέση με τα Terraform Labs». Το email πρόσθεσε επίσης ότι οι έρευνες είναι «σε εξέλιξη» και ο Do Kwon δεν βρίσκεται επί του παρόντος στην πόλη-κράτος.

Τον περασμένο μήνα, στις 16 Φεβρουαρίου, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των Ηνωμένων Πολιτειών (SEC) κατηγόρησε τον Kwon και την Terraform Labs για απάτη σε μια νέα αγωγή.

Ορισμένες φωνές στον χώρο των κρυπτονομισμάτων επέκριναν τη μήνυση ως έναν τρόπο για την SEC να κυνηγήσει τα stablecoins με μελλοντικές αγωγές. Οι δικηγόροι του κλάδου έχουν αποκαλέσει ακόμη και τις συγκρίσεις των περιουσιακών στοιχείων της SEC “άγριες”.

Εν τω μεταξύ, η έρευνα SEC αποκάλυψε ότι ο Kwon αφαίρεσε περίπου 10.000 Bitcoin από την πλατφόρμα Terra και το Luna Foundation Guard, το οποίο τελικά μετέτρεψε σε fiat. Συνολικά, η  SEC ισχυρίζεται ότι ο Kwon έχει ξεπλύνει Bitcoin αξίας άνω των 100 εκατομμυρίων δολαρίων από την αρχική κατάρρευση της πλατφόρμας.

Κατά τη στιγμή της γραφής, ο Kwon δεν έχει κάνει κανένα σχόλιο. Ο συνιδρυτής της Terraform Labs ήταν ενεργός στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καθ’ όλη τη διάρκεια του σκανδάλου. Ωστόσο, δεν έχει κάνει tweet από τις αρχές Φεβρουαρίου.

Ολόκληρο αυτό το έπος έχει τις ρίζες του τον Μάιο του 2022, όταν το stablecoin Terra USD (UST) έχασε την πρόσδεσή του στο δολάριο ΗΠΑ. Η επακόλουθη κατάρρευση του οικοσυστήματος Terra προκάλεσε μεγάλη έκρηξη στην αγορά ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, με απώλειες σχεδόν 40 δισεκατομμυρίων δολαρίων .

Η Terraform Labs επίσης διερευνήθηκε από τις αρχές της Νότιας Κορέας, όπου εκδόθηκε ένταλμα για τη σύλληψη του Kwon. Η αστυνομία της Νότιας Κορέας ταξίδεψε στη Σερβία στην προσπάθειά της να εντοπίσει το Kwon. 

Στις 15 Φεβρουαρίου, οι εισαγγελείς της Νότιας Κορέας ζήτησαν ένταλμα για τη σύλληψη ενός τοπικού στελέχους ηλεκτρονικού εμπορίου που κατηγόρησαν ότι αποδέχτηκε την Terra (LUNA) για την προώθηση της Terra Labs.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις Crypto ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://cointelegraph.com/news/terraform-labs-co-founder-do-kwon-gets-probed-by-singaporean-authorities

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: