Ο Robert F. Kennedy Jr. δεσμεύεται να σταματήσει τις προσπάθειες των ΗΠΑ να προχωρήσουν προς τα CBDCs

Ο Robert F. Kennedy Jr., υποψήφιος για την προεδρία, ο οποίος δέχεται Bitcoin για δωρεές στην προεκλογική του εκστρατεία, ευθυγραμμίζεται με τον ανταγωνιστή του, Donald Trump, αντιτιθέμενος στην ανάπτυξη ενός ψηφιακού νομίσματος κεντρικής τράπεζας (CBDC) στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Στις 24 Ιανουαρίου, ο Kennedy μοιράστηκε ένα τμήμα της συνομιλίας του στο X, όπου συζήτησε τους πιθανούς κινδύνους ενός CBDC με τον Joseph Mercola, έναν υποστηρικτή της εναλλακτικής ιατρικής. Ο Mercola φιλοξενεί το podcast “Take Control Over Your Health”.

Σε ένα σύντομο απόσπασμα του βίντεο, ο Kennedy υποστηρίζει ότι ένα CBDC θα παρείχε στην κυβέρνηση πρωτοφανή εικόνα των συναλλαγών των πολιτών, γεγονός που ενδεχομένως θα οδηγούσε σε εξαναγκασμό ή εκβιασμό. Τονίζει τις επιπτώσεις στα ανθρώπινα και πολιτικά δικαιώματα, χαρακτηρίζοντας ένα CBDC ως “καταστροφή”.

Ο Kennedy, παραλληλίζοντας το ψηφιακό γουάν της Κίνας, το οποίο ενσωματώνεται στο εκτεταμένο σύστημα κοινωνικής πίστωσης της χώρας, υπογραμμίζει τις ανησυχίες για τον κυβερνητικό έλεγχο. Αναφέρεται σε αναφορές που υποδηλώνουν ότι η μη συμμόρφωση που εντοπίζεται από κάμερες παρακολούθησης θα μπορούσε να οδηγήσει τις αρχές να παγώσουν την πρόσβαση των ατόμων σε κεφάλαια, υπογραμμίζοντας τις απειλές για την ιδιωτική ζωή.

Ο Κένεντι δεσμεύεται να σταματήσει τις προσπάθειες για τη δημιουργία ενός CBDC αν εκλεγεί πρόεδρος, υποστηρίζοντας αντ’ αυτού τη διατήρηση του χάρτινου νομίσματος. Παρά τη στάση του κατά των CBDCs, αναγνωρίζει το ρόλο του Bitcoin στη διασφάλιση της ιδιωτικής ζωής των ατόμων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ντόναλντ Τραμπ έχει επίσης εκφράσει σθεναρή αντίθεση στα CBDCs, υποσχόμενος να αποτρέψει την υιοθέτησή τους στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ενώ ο Trump είχε επικρίνει το Bitcoin κατά τη διάρκεια της προεδρίας του, αρκετοί πρώην υποψήφιοι πρόεδροι των Ρεπουμπλικάνων, όπως ο Vivek Ramaswamy και ο κυβερνήτης της Φλόριντα Ron DeSantis, έχουν λάβει θέσεις υπέρ των κρύπτο και κατά των CBDC.

Ο Κένεντι, ο οποίος αποχώρησε από το Δημοκρατικό Κόμμα τον Οκτώβριο του 2023, συνεχίζει να αντιμετωπίζει τις προκλήσεις πρόσβασης στα ψηφοδέλτια. Η πιθανή υποψηφιότητά του στο πλαίσιο του Ελευθεριακού Κόμματος τον Ιανουάριο του 2024 σηματοδοτεί τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις εν μέσω εξελισσόμενων προοπτικών σχετικά με το ψηφιακό νόμισμα και τις ανησυχίες για την προστασία της ιδιωτικής ζωής.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: