Ο πρωθυπουργός Μόντι προτείνει ενιαίο παγκόσμιο πλαίσιο κρυπτονομισμάτων κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής των G20

Ο Ινδός πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι ανέβηκε στη διεθνή σκηνή για να υποστηρίξει μια ενιαία προσέγγιση για τους κανονισμούς των κρυπτονομισμάτων κατά τη διάρκεια της ετήσιας συνόδου κορυφής της Ομάδας των 20 (G20). Ως σημερινός πρόεδρος των G20, η Ινδία υπερασπίζεται την υπόθεση της θέσπισης ενός ολοκληρωμένου παγκόσμιου πλαισίου για την εποπτεία των κρυπτονομισμάτων.

Αποτελούμενη από 19 έθνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση, η G20 αντιπροσωπεύει μια συλλογή ανεπτυγμένων και αναδυόμενων οικονομιών με μεγάλη επιρροή. Η G20 κατέχει σημαντική επιρροή στη διαμόρφωση της διεθνούς οικονομικής συνεργασίας και διακυβέρνησης σε κρίσιμα παγκόσμια οικονομικά ζητήματα.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του σε τοπική εφημερίδα, ο Μόντι υπογράμμισε τη σημασία των αναδυόμενων τεχνολογιών όπως το Blockchain και τα κρυπτονομίσματα. Επισήμανε ότι οι τεχνολογίες αυτές είναι εγγενώς παγκόσμιες ως προς τον αντίκτυπο και τη λειτουργία τους. Ως εκ τούτου, οι κανονισμοί και οι κατευθυντήριες γραμμές που τις διέπουν δεν θα πρέπει να περιορίζονται σε ένα μόνο έθνος ή σε μια περιορισμένη ομάδα εθνών.

Ο Μόντι έκανε παραλληλισμούς με τον τομέα των αερομεταφορών για να καταδείξει την άποψή του. Ακριβώς όπως ο έλεγχος της εναέριας κυκλοφορίας και η ασφάλεια των αερομεταφορών υπόκεινται σε παγκόσμιους κανόνες και κανονισμούς, πιστεύει ότι οι αναδυόμενες τεχνολογίες, όπως τα κρυπτονομίσματα, θα πρέπει επίσης να υπόκεινται σε ένα παγκόσμιο ρυθμιστικό πλαίσιο. Ο Μόντι ανέφερε ότι η Ινδία συμβάλλει ενεργά στις τρέχουσες συζητήσεις γύρω από τη ρύθμιση των κρύπτο:

“Στο πλαίσιο της προεδρίας της Ινδίας στην G20, επεκτείναμε τη συζήτηση για τα κρυπτονομίσματα πέρα από τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα, ώστε να εξετάσουμε τις ευρύτερες μακροοικονομικές επιπτώσεις τους, ιδίως για τις αναδυόμενες αγορές και τις αναπτυσσόμενες οικονομίες. Η προεδρία μας διευκόλυνε επίσης την πραγματοποίηση διεισδυτικών σεμιναρίων και διαλόγων που βελτίωσαν την κατανόησή μας για τα κρύπτο περιουσιακά στοιχεία”.

Την 1η Αυγούστου, η Ινδία εξέδωσε σημείωμα της προεδρίας στο οποίο περιέγραφε τις προοπτικές της για ένα παγκόσμιο πλαίσιο κρύπτο. Αυτές οι απόψεις ευθυγραμμίστηκαν με τις κατευθυντήριες γραμμές που έχουν θεσπιστεί από το Συμβούλιο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, την Ομάδα Δράσης Χρηματοοικονομικής Δράσης και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Επιπλέον, το έγγραφο διατύπωσε συστάσεις με έμφαση στις οικονομίες που βρίσκονται σε διαδικασία ανάπτυξης.

Η δέσμευση της Ινδίας για ένα παγκόσμιο πλαίσιο κρυπτονομισμάτων παραμένει ισχυρή, ακόμη και όταν το εγχώριο ρυθμιστικό τοπίο κρυπτονομισμάτων παραμένει περίπλοκο, ασαφές και υπόκειται σε υψηλά επίπεδα φορολογίας. Το 2022, η χώρα εισήγαγε φόρο 30% επί των κερδών από κρύπτο, οδηγώντας σε έξοδο των εκκολαπτόμενων εταιρειών κρύπτο και σε σημαντική μείωση των δραστηριοτήτων crypto trading.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: